dobro jel ovo neka sala sa x-om
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

dobro jel ovo neka sala sa x-om

01.10.2004 | 16:43
to sam ja, onaj sa pantherom na g3.
dobro ljudi meni je cudno to sa os updateom jer ovo se izgleda moze skidat i skidat i skidat do besvijesti.
dakle osvanuo je prvi (01.10) pa idem skinuti taj os update za panthera od ciglih 88mb. dobro, ovaj to isntalirao, pa radio optimizing diska (nitko ga nije trazio da mi radi defrag ili sta je vec radio) pri cemu sam quitao Stickiese sto se OSu cinilo kao prezahtjevna zadaca i predlozio mi daljnju zabavu uz GSOD.
update nije bio gotov do kraja (68%) no restart je bio nuzan; zboota se mac, odem vidjeti kakvo je stanje u Software Update a kad tamo jos gomila novih stavki: Java update 26mb, Quicktime update 17mb, Security (!) update 7.6mb... itunes, ichat i ostale bedastoce uopce ne racunam jer ih ne koristim.

dobro jel to neka Jobsova shega na racun maca i osa ili sta? meni to, po neznamkoji put, opet slici na windowsupdate, i to na steroidima jer ovdje su megabajti ne stede.
buduci da je ovaj zadnji GSOD bio drugi danas (u zadnjih dva sata koliko sam na poslu), samo se nadam da mu je cumulative os update pomogao oko toga. ako ne, dovraga mac i "stabilni" os; jedina mu je prednost ostala ta sto fino komunicira sa rip radnom stanicom i zato moramo raditi na macu.
(na njuzime uopce ne zelim progovoriti o temi jer bi tamo vjerojatno nastalo klanje)

...in the meantime palim Preps, nije se ni upalio nego je popnuo error report prozor. pa to je vec smijesno.
01.10.2004 | 20:24
OK jel ti pizdiš zbog veličine apdejtova ili zbog neispravne stare mašine ???
02.10.2004 | 01:17
ej...ti imaš cirkus s kompom...ili procesor ili RAM......100% PROVJERENO!!!!...BTW dal si update-ao firmware na nj. TI SI EXTREM!!!! prvo provjeri firmware
docs.info.apple.com/article.html?artnum=58374 onda izvuci sav ram i isponova......VJERUJ MI....greška je u stroju a ne u OS-u
02.10.2004 | 01:18
Moj stari dobri beige G3 vrti 10.3.5 bez ikakvih problema, svi updatei uvijek su prolazili bez ikakvih problema i sustav je rock solid. Da ne pričam da je stroj teško modificiran i još overclockan. Ako imaš ikakve probleme, očigledno imaš neki kvar.
02.10.2004 | 14:54
To je tako kad ljudi ocekuju da stari Zaporozac vuce ko nova BMW sestica
03.10.2004 | 01:32
Nema to veze, nešto mu je krepano... moj G3 ima sada već sedam godina i vrti 10.3 savršeno i to u heavy-duty dnevnoj uporabi. Situacije da je tu išta "nestabilno" samo mogu značiti da ima neki hardverski problem ili teški low-level konflikt u sistemskom softveru - a to uopće nije lako napraviti.
05.10.2004 | 11:51
A, k tome ako software update nije završio do kraja, tj. ako je prekinut kod "optimizing disk performance", onda se to treba napraviti ručno (ne sjećam se kako, ali netko ovdje sigurno zna) inače se sistem vuče ko polumrtav konj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 3 sati
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO