quit unexpectedly
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

quit unexpectedly

09.11.2010 | 16:56
imam novi iMac kupljen prije par tjedana i od prvog dana mi se VLC i Safari konstantno (2-3 puta u sat vremena) gase (quit unexpectedly)

zašto? kako to popraviti?
09.11.2010 | 18:16
Za Safari je to normalno.

Šalim se. Ostale aplikacije rade OK ili ni ne koristiš ostale aplikacije?
09.11.2010 | 20:56
transmission je uključen stalno i on je ok, malo koristim itunes, preview i textedit ali kada ih koristim su ok
09.11.2010 | 21:14
Probaj kreirati novog korisnika pa iz tog novog korisnika raditi u Safariju ili VLC-u.

Ako i tamo krahiraju, onda utipkaj "Console" u spotlight pa pokreni aplikaciju koju ti ponudi kad ti idući put krahira Safari ili VLC pa postaj ovamo to što ti je tamo napisalo.
10.11.2010 | 00:07
Kreirala sam novog korisnika ali bi radije riješila problem da se ne ulogiravam stalno

Upravo mi se vlc opet ugasio i ovo je iz Console-a (zadnja 2 retka)

11/9/10 11:02:42 PM com.apple.launchd.peruser.501[83] ([0x0-0xff0ff].org.videolan.vlc[1104]) Job appears to have crashed: Segmentation fault
11/9/10 11:02:42 PM ReportCrash[1189] Saved crash report for VLC[1104] version 0.9.10 (0.9.10) to /Users/mojeime/Library/Logs/DiagnosticReports/VLC_2010-11-09-230242_Ime-Prezime-iMac.crash

Segmentation fault se javlja kada je problem s memorijom (koliko ja znam, tako je barem meni na faxu ) a memorije imam na bacanje. Ne kužim u čemu je svar
10.11.2010 | 01:03
Novi korisnik je samo za test da se izolira problem. Iz poruke nije jasno da li se problem ponovio i tamo ili nije?
10.11.2010 | 01:04
Polako... Da li krahira pod novim korisnikom? Ako ne, onda je problem vjerojatno u .plist fajlama od VLC-a i Safarija (ili od nečeg što oba programa koriste) koje imaš pod uobičajenim korisnikom.

Dakle, da li krahira pod novim korisnikom?
10.11.2010 | 20:37
upravo mi se pod novim korisnikom vlc krahirao

console je javio (zadnja 2 retka):

11/10/10 7:35:06 PM com.apple.launchd.peruser.502[709] ([0x0-0xa00a0].org.videolan.vlc[794]) Job appears to have crashed: Bus error
11/10/10 7:35:07 PM ReportCrash[858] Saved crash report for VLC[794] version 0.9.10 (0.9.10) to /Users/gost/Library/Logs/DiagnosticReports/VLC_2010-11-10-193507_Ime-Prezime-iMac.crash
10.11.2010 | 22:14
Meni ovo smrdi na neispravnu RAM memoriju. Zavrti hardware test ako ga imaš ili izvadi privremeno jedan od memorijskih modula, pa drugi da vidiš ako je jedan problematičan. Ili tako nekako. Ruši li se išta drugo uz ovo navedeno?
10.11.2010 | 22:29
Za testiranje memorije preporučam http://www.memtestosx.org/download/. Plaća se prije downloada $1,39 (1€) i apsolutno vrijedi. Test je potpun, pouzdan i detaljan.
10.11.2010 | 23:10
Riba je napisao:
Ruši li se išta drugo uz ovo navedeno?

ništa drugo se ne ruši ali sad do sada spržila 3 dvd-a i 1 cd - samo jedan dvd je spržen bez problema, za ostale (2 dvda, 1 cd) je javio ovu grešku u attachmentu (kod brata na iMacu je sve ok)
da li je to povezano?
Screen_shot_2010_11_09_at_4.png
10.11.2010 | 23:38
Nije...
11.11.2010 | 00:25
Izvrti hardware test i to extended, ja bi rekao da je ili ram ili disk. Ako je stroj pod garancijom nosi ga nazad, mislim da j eto najjednostavnije
11.11.2010 | 10:13
Hvala svima!!
17.03.2011 | 19:38
bila sam čak 2 puta na servisu i dalje se vlc gasi (još uvijek je pod garancijom i ovo se događa od prvog dana)
prvi puta su mi javili da su testirali komp i da nisu našli grešku pa su mi obrisali i nanovo instalirali software
drugi puta su mi rekli da jedno što još mogu napraviti je promijeniti matičnu...tako da su i to napravili
bezuspješno

navodno je problem u codecu
e sada pošto sam ga već 2 puta nosila do istyla, pošto se oni niti jednom nisu držali dogovora da će me zvati kada nešto naprave, pošto je bio sveukupno više od dva tjedna tamo kod njih i pošto sam kod njih imala (povećih) problema kada sam tamo nosila laptop - pitam se da li su nešto previdjeli
imate li možda neki savjet u čemu bi mogao biti problem?

ps. laganini odustajem od vlc-a...a sve što imam je u .avi formatu (kojeg quick time ne želi otvoriti) - postoji li još neki program za gledanje videa?
17.03.2011 | 19:54
Perian! perian.org/
Probaj i javi.
17.03.2011 | 20:07
I još nekaj, VLC nije turbo stabilan komad programa. I meni se skljoka tu i tam. To je mislim više greška lošeg filma nego samog VLC-a. AVI je kontejner format i kao takav može sadržavati različito kompresirani mateerijal. Ja misli da je baš u tome i problem jer se kompresira s lošim kodecima ili tako nekako.
17.03.2011 | 20:17
hvala na tako brzom odgovoru
perian je pomogao
17.03.2011 | 20:53
Tko bi znao. Već četiri godine , skoro, koristim VLC na Macu i još me Nikad nije zeznuo. QT je a i još neki playeri koje sam isprobavao tražeći pogodnog su me znali zeznuti. Možda sam gledao krive filmove:silly:.
17.03.2011 | 21:00
Može biti i da je uzrok u samim AVI datotekama, ovisno o tome kojim su programom izrađene, tj. koja je iteracija codeca bila korištena. Da li ti je VLC padao baš na svakom AVI video isječku?

Ja koristim VLC za AVI i MKV, a QT za m4v i za sada sve šljaka ok, kuc, kuc, kuc
17.03.2011 | 22:10
Sank kaže:
Može biti i da je uzrok u samim AVI datotekama, ovisno o tome kojim su programom izrađene, tj. koja je iteracija codeca bila korištena. Da li ti je VLC padao baš na svakom AVI video isječku?

Ja koristim VLC za AVI i MKV, a QT za m4v i za sada sve šljaka ok, kuc, kuc, kuc

ne na svakom isječku
i brat ima imac i na njemu je sve ok. i na mom laptopu je sve ok. samo je moj imac koma
18.03.2011 | 00:06
To mi malo smrdi na grafičku. Čim je video u pitanju, to mi prvo pada na pamet. Koja je grafička, pogledaj pa provjeri drajvere. Mene su zezale ekstenzije za drugu stvar, ali ništa ne košta pokušati.
18.03.2011 | 00:44
VLC nije bas najstabilniji komad softvera, zapravo je dosta labilan kad je u pitanju problematicni materijal, a Safari provjeri da li je apdejtan do kraja, pocisti cache, a nije na odmet odvrtiti i Repair permissions u Disk utility Mozda je moguce da ga rusi kakva ekstenzija ili plugin?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 1 sat
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (3949)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO