Problem sa SAVE u Safariju
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa SAVE u Safariju

• morfnaom
  • Posjetitelj
16.08.2004 | 11:54
Safari ima problem sa snimanjem web stranica.

kada ih snimim i kada otvorim te spremljene stranice da bi ih procitao off-line vidim da je safari napravio gomilu gresaka prilikom snimanja: ne prikazuje sve slike koje sam vidio prije, dok sam bio on-line;
Cudno je sto neke slike prikaze, a neke ne, a desi se da niti jednu ne prikaze. nekada prikazuje GIF, ali ne i JPEG, a nekada niti GIF niti JPEG... mislim...drugim rijecima, neko pravilo u njegovom (ne)snimanju nisam uocio.

takodjer, nekada poremeti layout/izgled i format web stranice!

I kada spremim staranu sa foruma Jabucnjaka, kada je otvorim skroz bude poremecena forma i cak se ne vidi ni logo-jabuka (samo plavi kvadratic i upitnik)! mislim stvarno...

koji je problem sa mac OS X (10.3) ili sa safari-jem i kako ga razrijesiti?

Pozdrav!

PS i Internet Explorer pravi slicne, a bogami jos i gore greske tako da je izgleda definitivno u pitanju sam mac OS X.
16.08.2004 | 18:29
Idemo po redu. Kada snimis stranicu sa Safarijem on snimi source ali nisam siguran da snima i popratne bitmape (ili ih stvalja u poseban direktorij, nisam vise siguran). IE ima opciju da snimi tzv. "web archive" i taj file sadrzi kompletan izgled stranice. Navodno ce u buducnosti safari imati slicnu opciju.
Ako zelis spremiti sadrzaj neke stranice najbolje ti je napraviti nesto od slijedeg:
1. Ako je stranica manje kompleksa selektiraj sadrzaj (select all), napravi copy i paste u textedit. Tekst, zajedno sa slikama i formatiranjem ce ti biti iskopiran. Ovo ne radi dobro ako je stranica krcata tabela (kao nazalost Jabucnjak trenutno). Ovakvo kopiranje radi iskljucivo iz Safarija (i vjerojatno OmniWeba).
Druga opcija je da jednostavno stranicu isprintas u PDF file.
17.08.2004 | 00:16
Malo je cudno kad sa PC-a i IE predjes na Safari ali PDF je resenje.
Treba malo da se naviknes ali je OK. Kad sam poceo sa Safarijem mislio sam da nesto brljam a nisam imao koga da pitam. Jabucnjak sam nasao posle. PDF sam uzeo kao resenje i posle nisam ni pokusavao drugo.
  • morfnaom
  • Posjetitelj
17.08.2004 | 14:37
malo sam se zabavljao sa InternetExporerom i vidio sam da on vise-manje dobro radi snimanje web strana. sporo, ali dobro...
sto se tice safaria on defintivno ne snima slike. zasto nekad snimi samo GIF, ali ne i JPEG a nekad bas niti jedno i nista od slika, to mi nije jasno! Ali nije ni bitno, bitno je da ne radi save kako treba i hvala za informaciju da je u stavri sve OK sa mojim safarijem i mojim mac OS X.

Problem su rjesavati sa save to PDF (super ideja!) ili snimanjem sa IE (microsoftu nikako da pobjegnem )

Thanks za odgovore i pozdrav!
17.08.2004 | 17:05
PDF meni nije prvi izbor jer je file malo teze editirati, no sve ovisi o tome sto zelis raditi s tim fileom kasnije.
Ako se radi o nekom tekstu sa slikama, idealno ga je selektirati, napraviti copy i zatim paste u textedit gdje ga kasnije mozes snimiti kao .rtfd file koji sadrzi i tekst i slike a moze se i editirati.
No kako rekoh, novi safari (U Tigeru vjerojatno) ce imati opciju slicnu IE-ovom "save as web archive".
18.08.2004 | 10:13
Ja rješavam već godinama od kad se to pojavilo u IE, pa tako i sad kad uglavnom koristim Safari, pomoć IE Scrapbooka koji spremi stranicu bez greške!
Tako da u IE imam banku Scrapbook siteova, recenzija, članaka,i ne moram ih spremati u pdf, jer iz IE mogu uvijek online krenuti na net, što je u pdf-u "par" poteza paste-copy više!
Dakle kad sam na stranici samo kliknem na Add to Scrapbook i ona je zauvjek moja! Bolje rečeno IE je od pojave Safarija jedino zbog toga u mom Docku!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 10 minuta
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, temeljnik, yvann11, Anonimci (457)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO