OSX 10.3-ne mogu naći,ima ko poklonit/prodat-sl.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

OSX 10.3-ne mogu naći,ima ko poklonit/prodat-sl.

01.10.2010 | 15:11
Imam želju stavit OS X 10.3 Panter na svoj eMac!
Ne mogu nigdje naći taj CD (neznam dal ima na DVDu?)!
Pretražio razne oglase čak i torrente (nemojte zamjerit ali nisam mogo naći drugačije pa ni tako)!

Ukoliko netko ima kod kuće pa želi poklonit/podjelit eventualno prodat bio bih jako zahvalan !

Hvala! Pozdrav!
01.10.2010 | 15:35
Ako ne nađeš kod nas, ovo ti nije skupo, a i trebalo bi ti brzo stići:

cgi.ebay.com/MAC-OS-X-PANTHER-VERSION-10...;hash=item3cb13160a5
01.10.2010 | 16:11
Hvala ! Imat ću eBay na umu nadam se nekoj ponudi jeftinijoj ,ali prije toga nadam se da ću naći OSX Panteru na Jabučnjaku
  • User
  • Posjetitelj
01.10.2010 | 19:10
Mislim da ti je za eMac Tiger mozda bolji izbor, vidio sam da dobro radi na iMacu G3, a s obzirom da je eMac dosta snažniji ne bi trebao imati problema
01.10.2010 | 19:59
Imam ti ja panther install disc 1, 2 sam negdje zagubio - pa ako želiš javi na PP
01.10.2010 | 21:42
Hvala USER! Imam sad Tigera gore , ali bi htio isprobat Panther !

-_-Ej SVENJTD , pomogo bi mi i taj prvi disk! (javit ću se sad na PP)

---Ako netko ima drugi ili komplet neka slobodno još javi !
01.10.2010 | 22:42
Ja sam GODINAMA radil na eMacu. On je originalno došel s 10.3 sistemom, ali s 10.4 radi BOLJE. Komp je brži, odzivniji... Bolja je podrška za printere, samo mu upucaj 1 Giga rama i to je to. Vjeruj mi, nema razloga da odeš na 10.3.
Inače, imam ti ja Panthera cijelog... Javi se na PM
01.10.2010 | 23:22
Možda malo čudno ali:
Imali sam eMac 700mhz i ne sjeća me kolko rama i kad sam stavil sa 10.4 na 10.4.11 ko da je radil brže i lakše !
Sad jedno vrijeme imam eMac 1,25 Ghz, 2 giga DDR i kad stavim update na 10.4.11 radi nekako zagušenije !
Za primjer kad stisnem F12 za one gađete (sat, digitron itd,) na 10.4 otvori brže,a na 10.4.11 mu treba da se skocka itd.!
Možda koj savjet za za ubrzanje ili rasterećenje da lakše radi???
01.10.2010 | 23:34
Koliko imaš mjesta na hardu? 1.25 GHz eMAc je dolazil s 40 giga hardom. Meni ovo zvuči kao da nemaš baš puno slobodnog mjesta. Ja sam radil baš na tom kompu i s 1 Gigom rama je gore radil sasvim upotrebljivo i leopard, a tiger je bil baš po mjeri....
Kaj ti veli activity monitor, kak se koristi RAM? Jel on uopće može iskoristiti 2 Giga rama?
01.10.2010 | 23:44
Hard je pun jedna trećina znaći samo programi nema ništa informacija jer je na friško napravljen install.
Prepoznaje dvije gige rama !
Daj pošalji mi e-mail u PP da ti pošaljem par slika ekrana Activity monitora !
02.10.2010 | 00:00
Kolko se sjećam, taj je komp dolazil tvornički s 10.3.3 sistemom. To znači da je to MINIMUM koji ide gore i bojim se da panther nemreš instalirat gore, jer je to 10.3. Trebaš probat nabaviti njegov original restore disk, ako hoćeš ići na panther. Ili, alternativno, probaj instalirati tiger i onda skini combo update 10.4.10 i to metni gore, pa provjeri kak se ponaša stroj s tim sistemom
02.10.2010 | 00:14
Evo pročitaj dio :

The system requirements are:[1]

* PowerPC G3, G4, or G5 processor (at least 233 MHz)
* Built-in USB (indicative of a New World ROM being present)
* At least 128 MB of RAM (512 MB recommended, 96 MB supported unofficially)
* At least 1.5 GB of available hard disk space
* CD drive
* Internet access requires a compatible service provider; iDisk requires a .Mac account (now MobileMe)

Video conferencing requires:

* 333 MHz or faster PowerPC G3, G4, or G5 processor

---OSTALO NA : en.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_X_Panther

Prema tome treba radit!
02.10.2010 | 15:34
To je u redu kaj ti veliš, ali! Svaki stroj koji dođe s nekim sistemom ti ne dopušta da ideš ISPOD toga. Tako i za Leopard piše da mu je potreban PPC G4 ili G5 procesor s minimalno 867 MHz ili više, ili Intel procesor. I onda uzmi jedan macbook pro, koji je stigel sa 10.5.6 sistemom (što mu je na restore disku) i onda probaj na njega isntalirati 10.5 od nule. Neće ti bootat uopće s diska. Tak da se bojim da ni tvoj eksperiment s eMacom nebu išel u tom smjeru.
Ovo kaj ti veliš su općenito system requirements za one koji misle raditi upgrade. Dakle, ponositi s vlasnik lampe koja je stigla s Classic OS-om 9.1 i želiš ju baciti na OSX, pa te zanima kaj ti je potrebno. I to onda hoda. Ali, kad je tvoj komp ex-factory stigao s 10.3.3, ili 10.3.4, onda je to MINIMUM koji ide na tvoj stroj. Ti si vjerojatno jedini čovjek koji pokušava napraviti downgrade.
02.10.2010 | 15:44
Mislim da nisi u pravu,ali nema veze tako možemo do sutra!
Pitanje je dali ćeš mi poslat OS X 10.3 Panther pa da mogu isprobat ili nećeš ??

Hvala!
  • BB
  • Korisnik
03.10.2010 | 20:20
name, jesi našao 10.3?
Imam ga ja, došao s iBookom G4...
03.10.2010 | 21:29
Javim ti se se na PP !
04.10.2010 | 14:45
BB je napisao:
name, jesi našao 10.3?
Imam ga ja, došao s iBookom G4...

Mislim da Name od toga nece imati koristi, treba mu Mac OS X Retail DVD.(crni)
04.10.2010 | 15:37
Tocno, ne bu islo, osim ako imas ludu srecu. Ono kaj dolazi uz kompove je kao OEM i vrijedi za odredjeni komp ili grupu kompova. Retail je univerzalni. Puno srece.
04.10.2010 | 16:18
Da Žabac tak je !

POŠTO MI JE I OVAKO TEŠKO NAĆI BILO KOJU VERZIJU PRIMAM BILO KOJ OS X 10.3 PHANTER DA MI POŠALJETE.

ZATO MOLIM VI KOJI IMATE DA MI POŠALJETE,A JA ĆU BIT DOBAR KOLKO I VI I POMOĆI DRUGIMA AKO ZATREBAJU OSX 10.3 !!
04.10.2010 | 16:30
Pa, iskreno, teško da bu to još kome trebalo. To je tvoj osobni performans, ali se nadam da buš ipak našel adekvatne medije , da ti se želja ispuni. Bilo bi lijepo , daposlije podijeliš iskustva !
Bok !
  • BB
  • Korisnik
15.10.2010 | 16:54
Znači da sam ja imala ludu sreću, jer koliko se sjećam, instalirala sam ga na nešto...ali davno je to bilo
26.11.2010 | 01:45
Hvala svima koji su mi poslali OS X 10.3 !
Nažalost nisam imal uspjeha kod instalacije.
Djelomično očekivano jer je dio CDa bio za nadogradnju, a jedna retail verzija je bila ne ispravna, šteta!

Inaće kod pokušaja instalacije bilo da sam pokrenul instalaciju na podignutom sistemu pa kliknul na ponuđeni restart gumb ili kod podizanja držal slovo C rezultat je bil isti. Počele su one crtice ići u krug i pojavila se ikonica smajlića. Nakon toga je ikonica otišla malo gore lijevo i komp se zblokiral. U prenesenom značenju nemoš instalirat hehe !

Otkrio sam i rješio problem s radom eMaca, a to je:
ugradil sam u njega običnu DVD pržu jer me original zezal.
U početku je radilo super ali dalje nije.
Nakon promjene sistema i friškog OS X 10.4 vratil sam originalnu DVD pržu i radi ko bombon

Evo i iskustvo mi poraslo pa ću nadam se biti i aktivniji na forumu!

PozdraF!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 32 minuta
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO