Keyboard Layouts-česki douhovii !
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Keyboard Layouts-česki douhovii !

29.07.2004 | 03:11
Od kad imam OS X 3.4 stalno mi se "polu-automatski"
(polu-protiv moje volje, automatski- ali se ipak sam zakvači) (šala)
uključuje

Czech Keyboard Layout!

Isključim li ga u Input Menu u International SP, nakon gašenja stroja ponovo se sam "zakvači" i pokaže u Menu Baru!!!

On ne smeta, ali nije baš ugodno kad se stvari ne kontroliraju, zar ne?
29.07.2004 | 11:10
Češka nije čak ni Roman tipkovnica pa da ti se po defaultu uključuje. Interesantno. Meni se to dešavalo kad sam pod keyboard layout imao selektirane samo unicodne tipkovnice, pa se uvijek uključivala barem jedna roman. Češka je CE pa ustvari nemam pojma. U stvari išao sam odgovarati jer vlada nekakvo mrtvilo. U stvari mogao bih i ja malo na plažu. Sorry.
29.07.2004 | 11:43
Ovako k*artče....

Ubi češku i i CroatianCE tipkovnicu (CE ti uistinu više ne treba) i problem je rješen.

A zašto se pali češka? Navodno i Croatian CE i Češka tipkovnica imaju ISTE sistemske resurse i da je CroCE napravljena od češke.
29.07.2004 | 11:57
Točno to, odmah sam primjetio da su u nekoj svezi (iako otvorivši češku izgledaju ko nebo i zemlja!)

Ali ipak nije tako jednostavno, najme tu se tema širi na MO Entourage i tema je drugog foruma,

Croatian CE je ipak još potreban za mailove zbog mekanog Ć!

Nepotrebno je da nastavljamo s " što će ti MO" i slično, imaš o tome dosta sprdnji i uvjeravanja kako je nepotrebno koristiti Entourage na drugim forumima, u pravilu svi odgovori koji sadrže MO nude u pravilu takva rješenja!

Mene je tvoj odgovor zadovoljio, znači nije neka greška kod mene, a i ne smeta mi, tj manje mi smeta od činjenice da komuniciram s ljudima obra'aju'i se s "g. ...či'" i traže'i sre'u bez CroatianCe zasad!!!

Ahoiii!!!
30.07.2004 | 13:09
MA k*artče......ja koristim isto MS ENt za neke stvari, ali koliko sam skužio ti imaš MSO2004 i tu ti STVARNO to ne treba!!!!!!!! sve ti radi na Unicode-u!

A Ako koristiš stari MS Office v.X, onda razumiem
30.07.2004 | 14:59
Porbaj ono sto njemu ne radi sa Entourageu 2004 pa ces vidjeti da ima problema. Barem kod mene isto.
31.07.2004 | 15:20
pa ja recimo čitam newse s Entourageom..i to novim i na newsima od tada vidim sve naše znakove....i kad šaljem pitam dal želim da mi ostane encoding Unicode...:!!???

sad te ne kužim.....kakvi problemi
01.08.2004 | 10:07
dečki, evo sad još jedan NOVI primjer,

najme miomika me uvjerio da treba baciti CroatianCE i to sam prije par dana i napravio, osudjen na c umjesto ć, ali da mi se ne petljaju još i čehi, stvarno ipak ovo nije jadranska turistička agencija, nego moj osobni kompjuter (nikad mi ne bu jasno zašto mi prekrstismo riječ computer u kompjutOr, valjda si netko "talentiran" tak zamišlja da se ta engleska riječ izgovara, to su oni "intelektualci" što Word zovu "vord", kužim da netko ne zna engleski, ali taj nemre diktirati cijeloj naciji da čita nevjork i vord ko neki da priučeni seminarist hoće vaditi nekom zub!!)!! Uf ak se netko za ovo vlovi, nadrapal sam! Sorry, vraćam se!!! Dakle cilba sam CroatianCE, i imam samo Croatian Unicode KL, nema CE hrvata ni čeha!

Da to nisam napravil, ne bi skužil ovu Novu foru,

najme Replyjajući Mail pc-jašu, počnem pisati ć i skužim da mi piše
(već smo ranije zaključili da je upravo problem s ć u baš u Mailu),
kad gle Unicode normalno piše ć.
Zaključke i eventualna rješenja da u Entourageu setupiramo takav setup kao što je u ovom "replyjajućem" mailu, koji dakle normalno funkcionira s Unicode KL, prepuštam recimo vama, koji se više kužite u informatiku, ja ću pozorno pratiti vašu spiku, kao pravi znatiželjni informatički laik!
06.08.2004 | 03:36
Od kad imam OS X 3.4 stalno mi se "polu-automatski"
(polu-protiv moje volje, automatski- ali se ipak sam zakvači)

Prva stvar: trebas u "input" meniju ISKLJUCITI mijenjanje tipkovnica kombinacijom [jabuka]+[razmaknica] shortcutom
09.08.2004 | 09:19
O.k. keč je u tome, da su slovenski i hrvatski CE keyboard driveri na OS 9 napravljeni prepravkom češkog koji dolazi u kompletu ako se instalira Central European Language script.

Neznam dali je radilo više ljudi po istom postupku ali ja sam davno to tako napravio i poslao na neke adrese... neki veseli CE podrške to su koristili, neki ne...

Službeno Apple to nikada nije podržao a ni Apple IMC za Hrvatsku, navodno jer nema slova đ, ali to je CE font nedostatak...

Naime dalje je to bilo tako, da se sa nastankom OS X i Apple podrškom samo za unicode pojavila nužda za koriščenje CE fontova a kbd driver napravio se jednostavno tako, da se je onome dodalo .rsrc i sve je radilo kak i prije!

Naravno Apple to opet nikako nije podržao, jer sve mora biti Unicode a to je jedino rješenje a kako svi znate tekle su godine dok nismo dobili pristojne Unicode aplikacije a još uvjek neke nisu unicode... Kako je trebalo živjeti i tih godina te raditi ponešto CE je jako dobro došao...

Samo neki offtopic komentar, dali je netko video UTF Apple stranice, moji ć i š u imjenu nastali su kao čudne kvake a kako Apple ima i edukaciju putem weba, tamo sam napravio odlične rezultate, za to dobio čak diplome ali sam prekršten u neko stvorenje bez ć i š... a gdje je tu Unicode ili bar CE....

No to je bio način na koji sam ja to radio, a kako mi se čini sve se kopiralo...

Ako nekoga zanima kak izgleda potupuna podrška za Slovenski jezik (spelchecker, kbd layouti u QWERTZ i QWERTY rasporedima, CE fontove...) i sve sa jednim jednostavnim installerom bez bilokakvih komplikacija....

www.epl.si/podpora/slopaket.shtml

Mogel bi to netko napraviti i za Cro variantu, kako imate ogromno Apple prodavača i ogromno Mac usera, i ogromno stanovnika i ogromno interesa...
09.08.2004 | 09:23
Joj kak sam se raspričao...

Zaboravio sam još nešto značajno, jer kako ste mogli primjetiti non roman keyboard ne može biti deafolt keyboard i svakako trebaš switchati iz nekog roman (obično US) u onaj koji koristiš (Unicode ili CE)!

A dobra vjest je da bi u 10.4 OS to trebalo biti rješeno!
09.08.2004 | 13:03
Zar nisu slovenska i hrvatska tipkovnica te fontovi isti? Onda bi se to moglo koristiti i u hrvatskoj. Koji fontovi dođu u tom paketu?
Jedino onda ne bi bilo koristi od črkovalnika.
09.08.2004 | 16:12
Khm, pa u stvari se radi samo o "grafičkim" simbolima!

Ja recimo "ne volim" gledati šahovnicu, a vama bi mogao smetati "triglav"...

Što se tiče spelcheckera stvar je samo u tome, da je u toj instalaciji več sređeno, da u Aspellu izabere "slovenščino" i takve sitnice... naravno možeš si za prvu silu i sam prebaciti na hrvatski, pa ti tako sve radi...

Moj point je bio, da bi vi trebali nekog "hrvata" da bi to sredio za "hrvatsku"!

Dali ga ima?
13.08.2004 | 08:23
?!!?... No???
13.08.2004 | 10:18
Očito ga nema....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 13 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, skunic, ZeljkoB, Anonimci (614)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO