Sleep problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sleep problem

25.08.2010 | 02:11
Molio bih ako netko može pomoći oko sleep-a izluđuje me, naime nakon što ostane nekoliko sati u sleep-u neće se probuditi putem tipkovnice ili miša nego ga moram ugasiti te opet upaliti držeći tipku on/off...

To mi se počelo dešavati nakon Snow Leopard Graphics Update od prije nekoliko dana..

Postavke u Energy Saver-u su po default-u.

Radu se o imac 27 10.6.4 i5..

Sve moguće sam probao i opet i opet...

Hvala unaprijed
25.08.2010 | 02:44
Da nije nešto trivijalno tipa wireless tipkovnica je upala u sleep... jesi li probao s USB tipkovnicom i mišem?

Baš imam na testu novi iMac 27" i7 2.93, pa ću probati sutra ima li problema...
25.08.2010 | 02:51
Hmm.. kako tipkovnica može upast u sleep?

Nisam probao, ali budem!

Izluđuje me to..

Thx
29.08.2010 | 13:26
Opet se danas ponovilo..

Uspio sam ga probuditi sa USB mišem ali onda sam skužio da ne radi Bluetooth miš i ne mogu ga dobiti ni na koji način osim restartom mac-a.. U Bluetooth-u se vodi pod disconnet a kad ga želim ponovno nadodati uopće ga ne prepoznaje...

Vjerovatno je razlog svega miš koji se neće probuditi iz sleep-a ili..?!

Jel netko zna možda o čemo je riječ i kako to riješiti?

Hvala puno unaprijed
29.08.2010 | 15:02
Samo da se pridružim, i meni se to počelo događati na miniju, pa sam solomunski isključio sleep.
29.08.2010 | 21:47
Inace, jako glupo rijesenje, ali zna pomoc: baterija u misu! Koji put kad je na izdisaju, a ne javlja ti da je prazna, mis se ponasa jako glupo! Meni se to znalo dogodit i problem bi se rijesio sa novim duracellom.
29.08.2010 | 22:00
Koliko dugo traje baterija u mišu?
30.08.2010 | 00:06
Palo je i meni to na pamet.. Nove baterije!!
30.08.2010 | 00:08
I to da napomenem, ne dešava se svaki put kad padne u sleep! Ali kad se dešava onda je bio dugo u sleep-u.
30.08.2010 | 08:13
Da li ti je i tipkovnica bežična (bluetooth) kao i miš? Ako jest, onda je to taj problem kojeg ti objašnjava Davor. Svaki bluetooth uređaj upadne u sleep kad se ne koristi dulje vrijeme.

Također, pogledaj pod System Preferences, Bluetooth, Advanced, da li ti je ukvačican "Allow bluetooth devices to wake this computer".
30.08.2010 | 10:43
Komplet traje oko 1 mj. na misu. Tastatura misli da i duze.
30.08.2010 | 11:52
Da, tipkovnica mi je bežićna. Ali kako je onda probuditi iz sleep-a? Pokušao sam je paliti i gasiti na on/off i ništa.

Jučer kada mi se dogodilo da se nije htio probuditi iz sleep-a, a uspio sam ga probuditi sa žičnim mišom, tipkovnica je radila najnormalnije dok miš nije uopće radio sve do rastarta mac-a.

U System Preferences je ukvačican "Allow bluetooth devices to wake this computer".

Nemam pojma.. Ali baš me to živcira!

Hvala na trudu!
30.08.2010 | 17:28
Mislim da ti nema prave pomoći. To je uobičajen problem s bluetooth uređajima. Tipkovnica bi morala biti dovoljno pametna da nakon što je zaspala kod buđenja ponovno pokrene pairing proceduru što bi onda trebalo probuditi i računalo. Međutoa...

Možeš pokušati unaprijed isključiti tipkovnicu svaki put kad je misliš dulje ostaviti. Ako pomogne. Ali nisam siguran da hoće.
30.08.2010 | 17:38
Prije tri dana kupio sam iMac 27" i7 2.93 i nemam te probleme. Ona mala bežična tipkovnica me je počela nervirati (kao i svaka od Applea koja nema znak @, a nema ni jedna - kada će?), pa sam je stavio na stranu i uzeo staru sa žicom. A miš me oduševljava. Posebno što radi na svakoj podlozi, pa sam odlučio da ga kupim i za stari iMac.
30.08.2010 | 19:37
Hmm.. Probat ću!

Ako ne, povratak na žičanu i bok!

Thx u svakom slučaju!
31.08.2010 | 21:17
mogu vam crashati post? ja od jučer imam suprotan problem - novi Mini neće u sleep, ni ekran ni sistem!
normalno je radio nekoliko dana i odjednom prestao. gdje bi mogao biti kratki spoj? šta da pregledam?
tipkovnica je žičana, a miš je Magic Mouse.
31.08.2010 | 21:35
Nešto treće uštekano u USB može sprječavati odlazak u sleep. Npr. vanjski HDD ili all-in-one fax-printer-skener-kopirka.
31.08.2010 | 22:21
ok. dakle, spojeno je:

- tipkovnica
- bluetooth miš
- externi hard (jedna particija je TM, a druga je ext storage)
- usb hub

i šeran je printer koji je spojen na moj iMac.

gdje mogu provjeriti ili promijeniti postavke za eventualnog partibrejkera?
31.08.2010 | 22:44
Sumnjam da se negdje može nešto postavljati osim možda iz Terminala. Ako imaš muda , počni sa

man pmset

u Terminalu, pa pročitaj upute za korištenje power managera i probaj čačkati.

Ja sam skužio da meni WD MyBook ne da Macu zaspati. Ali nije mi to ni bitno pa se nisam trudio riješiti problem.
31.08.2010 | 22:48
ma nisam ja "opremljen" da prčkam po terminalu, no way...

meni MyBook nnormalno radi na iMacu...

problem je u tome što je sve to do jučer normalno radilo, tj. išao je u sleep i monitor i komp. ne kužim...
31.08.2010 | 23:03
Možda je stvar u tome što tom disku pristupa. Možda mu TM ne da zaspati?
31.08.2010 | 23:17
a jel se može to promijeniti ako je stvar u TM-u?
01.09.2010 | 00:25
zabac je napisao:

a treba li miša isključiti preko noći ili kad se ne radi duže vrijeme, da se baterija čuva ili se ne troši dok samo stoji?
01.09.2010 | 09:30
Kako da ga isključimo? Kada stavim iMac u Sleep, a onda na mišu povučem kvačicu da ga isključim, iMac se probudi iz Sleepa.

a treba li miša isključiti preko noći ili kad se ne radi duže vrijeme, da se baterija čuva ili se ne troši dok samo stoji?[/quote]
01.09.2010 | 12:32
prvo isključiš miša i onda shortcutom na tastaturi staviš Maca u sleep: option+comand+eject.
01.09.2010 | 17:04
Ne treba, sam krepa kao i tastatura. Moja preporuka je da se u mis stavi jedna baterija (koga ne smeta manja tezina misa). Dulje traje dva puta po jedan nego dvije skupa. Za tastaturu nema pomoci ali tamo su baterije (imam model s tri baterije) ionako serijski spojene dok kod misa idu paralelno. Rade punjive, alkalne, zivine, atomske ma sve zive. kod punjivih se ignorira upozorenje da su istrosene, jer im je napon manji nego kod onih nepunjivih.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 4 minuta
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO