Sleep problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sleep problem

25.08.2010 | 02:11
Molio bih ako netko može pomoći oko sleep-a izluđuje me, naime nakon što ostane nekoliko sati u sleep-u neće se probuditi putem tipkovnice ili miša nego ga moram ugasiti te opet upaliti držeći tipku on/off...

To mi se počelo dešavati nakon Snow Leopard Graphics Update od prije nekoliko dana..

Postavke u Energy Saver-u su po default-u.

Radu se o imac 27 10.6.4 i5..

Sve moguće sam probao i opet i opet...

Hvala unaprijed
25.08.2010 | 02:44
Da nije nešto trivijalno tipa wireless tipkovnica je upala u sleep... jesi li probao s USB tipkovnicom i mišem?

Baš imam na testu novi iMac 27" i7 2.93, pa ću probati sutra ima li problema...
25.08.2010 | 02:51
Hmm.. kako tipkovnica može upast u sleep?

Nisam probao, ali budem!

Izluđuje me to..

Thx
29.08.2010 | 13:26
Opet se danas ponovilo..

Uspio sam ga probuditi sa USB mišem ali onda sam skužio da ne radi Bluetooth miš i ne mogu ga dobiti ni na koji način osim restartom mac-a.. U Bluetooth-u se vodi pod disconnet a kad ga želim ponovno nadodati uopće ga ne prepoznaje...

Vjerovatno je razlog svega miš koji se neće probuditi iz sleep-a ili..?!

Jel netko zna možda o čemo je riječ i kako to riješiti?

Hvala puno unaprijed
29.08.2010 | 15:02
Samo da se pridružim, i meni se to počelo događati na miniju, pa sam solomunski isključio sleep.
29.08.2010 | 21:47
Inace, jako glupo rijesenje, ali zna pomoc: baterija u misu! Koji put kad je na izdisaju, a ne javlja ti da je prazna, mis se ponasa jako glupo! Meni se to znalo dogodit i problem bi se rijesio sa novim duracellom.
29.08.2010 | 22:00
Koliko dugo traje baterija u mišu?
30.08.2010 | 00:06
Palo je i meni to na pamet.. Nove baterije!!
30.08.2010 | 00:08
I to da napomenem, ne dešava se svaki put kad padne u sleep! Ali kad se dešava onda je bio dugo u sleep-u.
30.08.2010 | 08:13
Da li ti je i tipkovnica bežična (bluetooth) kao i miš? Ako jest, onda je to taj problem kojeg ti objašnjava Davor. Svaki bluetooth uređaj upadne u sleep kad se ne koristi dulje vrijeme.

Također, pogledaj pod System Preferences, Bluetooth, Advanced, da li ti je ukvačican "Allow bluetooth devices to wake this computer".
30.08.2010 | 10:43
Komplet traje oko 1 mj. na misu. Tastatura misli da i duze.
30.08.2010 | 11:52
Da, tipkovnica mi je bežićna. Ali kako je onda probuditi iz sleep-a? Pokušao sam je paliti i gasiti na on/off i ništa.

Jučer kada mi se dogodilo da se nije htio probuditi iz sleep-a, a uspio sam ga probuditi sa žičnim mišom, tipkovnica je radila najnormalnije dok miš nije uopće radio sve do rastarta mac-a.

U System Preferences je ukvačican "Allow bluetooth devices to wake this computer".

Nemam pojma.. Ali baš me to živcira!

Hvala na trudu!
30.08.2010 | 17:28
Mislim da ti nema prave pomoći. To je uobičajen problem s bluetooth uređajima. Tipkovnica bi morala biti dovoljno pametna da nakon što je zaspala kod buđenja ponovno pokrene pairing proceduru što bi onda trebalo probuditi i računalo. Međutoa...

Možeš pokušati unaprijed isključiti tipkovnicu svaki put kad je misliš dulje ostaviti. Ako pomogne. Ali nisam siguran da hoće.
30.08.2010 | 17:38
Prije tri dana kupio sam iMac 27" i7 2.93 i nemam te probleme. Ona mala bežična tipkovnica me je počela nervirati (kao i svaka od Applea koja nema znak @, a nema ni jedna - kada će?), pa sam je stavio na stranu i uzeo staru sa žicom. A miš me oduševljava. Posebno što radi na svakoj podlozi, pa sam odlučio da ga kupim i za stari iMac.
30.08.2010 | 19:37
Hmm.. Probat ću!

Ako ne, povratak na žičanu i bok!

Thx u svakom slučaju!
31.08.2010 | 21:17
mogu vam crashati post? ja od jučer imam suprotan problem - novi Mini neće u sleep, ni ekran ni sistem!
normalno je radio nekoliko dana i odjednom prestao. gdje bi mogao biti kratki spoj? šta da pregledam?
tipkovnica je žičana, a miš je Magic Mouse.
31.08.2010 | 21:35
Nešto treće uštekano u USB može sprječavati odlazak u sleep. Npr. vanjski HDD ili all-in-one fax-printer-skener-kopirka.
31.08.2010 | 22:21
ok. dakle, spojeno je:

- tipkovnica
- bluetooth miš
- externi hard (jedna particija je TM, a druga je ext storage)
- usb hub

i šeran je printer koji je spojen na moj iMac.

gdje mogu provjeriti ili promijeniti postavke za eventualnog partibrejkera?
31.08.2010 | 22:44
Sumnjam da se negdje može nešto postavljati osim možda iz Terminala. Ako imaš muda , počni sa

man pmset

u Terminalu, pa pročitaj upute za korištenje power managera i probaj čačkati.

Ja sam skužio da meni WD MyBook ne da Macu zaspati. Ali nije mi to ni bitno pa se nisam trudio riješiti problem.
31.08.2010 | 22:48
ma nisam ja "opremljen" da prčkam po terminalu, no way...

meni MyBook nnormalno radi na iMacu...

problem je u tome što je sve to do jučer normalno radilo, tj. išao je u sleep i monitor i komp. ne kužim...
31.08.2010 | 23:03
Možda je stvar u tome što tom disku pristupa. Možda mu TM ne da zaspati?
31.08.2010 | 23:17
a jel se može to promijeniti ako je stvar u TM-u?
01.09.2010 | 00:25
zabac je napisao:

a treba li miša isključiti preko noći ili kad se ne radi duže vrijeme, da se baterija čuva ili se ne troši dok samo stoji?
01.09.2010 | 09:30
Kako da ga isključimo? Kada stavim iMac u Sleep, a onda na mišu povučem kvačicu da ga isključim, iMac se probudi iz Sleepa.

a treba li miša isključiti preko noći ili kad se ne radi duže vrijeme, da se baterija čuva ili se ne troši dok samo stoji?[/quote]
01.09.2010 | 12:32
prvo isključiš miša i onda shortcutom na tastaturi staviš Maca u sleep: option+comand+eject.
01.09.2010 | 17:04
Ne treba, sam krepa kao i tastatura. Moja preporuka je da se u mis stavi jedna baterija (koga ne smeta manja tezina misa). Dulje traje dva puta po jedan nego dvije skupa. Za tastaturu nema pomoci ali tamo su baterije (imam model s tri baterije) ionako serijski spojene dok kod misa idu paralelno. Rade punjive, alkalne, zivine, atomske ma sve zive. kod punjivih se ignorira upozorenje da su istrosene, jer im je napon manji nego kod onih nepunjivih.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 21 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, jura22, Riba, Anonimci (1400)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO