iMac G3 i Tiger problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac G3 i Tiger problem

20.08.2010 | 12:33
Odlučih instalirati 10.4 na iMac G3 500 Mhz, 640 Ram, DVD....

opcija: Erase and Install

Instalacija je protekla OK, update na 10.4.11. (Combo)i ostalo sa SU, sve je radilo OK, no nakon nekog vremena počne se rušiti Safari za vrijeme browsanja, pa Firefox, pa Software Update usred skidanja updatea...pa System Prefs usred podešavanja, itd...

probao sam ponovo reinstalirati i ostati na 10.4.0, ali je isto kao na 10.4.11

prvi put se susrećem sa tako nečime na OSx-u

Imao sam 10.4 na iBooku G3 500 i radio je uredno, pa ovo sad ne kužim...

jel ima netko kakvu ideju ?
20.08.2010 | 13:31
jesu ti to hangovi koji traju i traju i traju, ili baš bubne aplikacija? Meni to smrdi na hard koji tek što nije..... S obzirom na dob stroja i nije čudo. Druga mogućnost je da ti je na matičnoj neki kond malo presušil pa se događaju ta rušenja iz čistog mira. Jel imaš i kernel panic ili se samo sruši sve?
Treća mogućnost je da ti je jedan memorijski modul nije najgutniji pa kad zatreba određena adresa stvar bubne
20.08.2010 | 16:53
Baš bubne aplikacija i ponudi onaj prozor sa Close, Reopen i report to apple...ili tako nešto, pa je opet upalim, malo surfam i opet bubne i tako to...

nema kernel panica...kad nema upaljenih aplikacija OS radi kao beba

Budem ga danas malo stavio na Harware Test
21.08.2010 | 11:14
Evo instalirao par igrica gore, klinci igraju već drugi dan bez problema...

al zato browseri i ostle apps pucaju ko kokice

A ja mislio da igre troše najviše resursa na kompu...
25.08.2010 | 23:23
Recimo da je Hard...

koji točno disk ide u iMac G3 ? znam jedino da je max 120Gb podržano

i valjda neću još dugo sam sa sobom pričati ovdje...
25.08.2010 | 23:28
hard disk se lako vadi iz G3. Mozes izvadit i na njemu procitat sve informacije i nabavit takav isti ili slican. ATA je. A sad dali ce podrzati zadnje modele ATA diskova ja to ne znam.
26.08.2010 | 09:10
Za početak, ako se ne varam, imaš opciju kod instalacije da izbrišeš cijeli disk upisivanjem nula (zero data). E sad, negdje sam čul da je to dobro, jer se prođe cijeli disk i da se onda popišu bad sektori koje onda sistem kasnije izbjegava što daje pouzdaniji rad. No, ako veliš da disk fest šrota, onda ga mijenjaj odmah. Treba ti 3,5" PATA ili IDE disk. Bilo koji, a zbog 24 bitnog adresiranja najveći mogući kapacitet koji će sistem prepoznati i koristiti je ograničen na 128 Gb. Sam disk nije uopće drama zamijeniti; Nalazi se iza, na leđima telke, ajmo to tako reći. Jasno, imaš CRT ekran pa ga nije baš preporučljivo ni gledati, a kamoli dodirivati;) i to je jedino na kaj moraš paziti tijekom zamjene.
26.08.2010 | 14:08
Ako misliš na opciju: Erase and Install - tako sam i radio

Pa da prilično rošta, al mi nikako ne ide u glavu da Quake III arenu guta bez pola frke i nema teorije da padne, al glupi Camino i system prefs pucaju ko kokice
26.08.2010 | 16:14
Digneš sistem s diska i onda s disk utiliyem obrišeš disk. Imaš opciju jednostrukog zapisivanja nula, sedmerostrukog i 35-strukog, ako se ne varam... Dakle, prvo tako obrišeš disk, a onda ideš na instalaciju....
Ova opcija erase and install samo veli sistemu da gazi sve na kaj naiđe, a ovo kaj ti ja velim je prvo fizičko upisivanje nula po cijelom disku...
07.09.2010 | 00:08
našao kod frenda IDE Baracudu 80 gb 7200 8MB , ugradio u iMaca..malo upicanio, sredio prašinu i tako to...
obrisao disk sa nulama i dignuo 10.3.9.
mali se boota brzo, jakooobrzo... tih je kao Mini i nema pucanja app-ova za sada...kuc-kuc...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 49 minuta
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.47 Seconds

Provided by iJoomla SEO