Windows 7 on iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Windows 7 on iMac

04.06.2010 | 15:52
Molim Vas malu pomoć...naime, radi žene sam na drugu particiju morao instalirati Windws 7 jer se ne želi naučiti raditi na Mac OS-u....no comment

Dakle, instalirao sam i sve radi ok, ali kod podizanja windowsa odmah nakon bijelog ekrana, umjesto da krene podizanje windoza, u gornjem lijevom čošku ekaran pojavi se kursor koji žmiga barm 30-tak sec ( ako ne i duže ) pa tek nakon toga se dignu windowsi.

Zna li netko o čemu se radi može li se to nekako smanjiti?!

p.s. Na winXP koji su bili istalirani prije, taj kursor je trepnuo sve 2-3 puta i odmah su se podizali windowsi.

hvala!
04.06.2010 | 21:56
S windows 7 nemam puno iskustva (3 instalacije), ali nije mi se to dogodilo. Na XP sam to vidio nekoliko puta. Jednom je crkavao disk, a u ostalim slučajevima format particije načisto pa ponovna instalacija je pomogao.

Osim toga, vodi računa da bi particija na koju instaliraš Windows 7 svakako morala biti NTFS (ne FAT32). Tako piše Microsoft (da Windows 7 nije predviđen da radi s FAT32 particije). Ako imaš SnowLeopard, to ti ne bi trebao biti problem jer Snow već zna i čitati, i pisati na NTFS. A i zadnji BootCamp ima Windows7 driver za HFS+ particiju od Maca.
04.06.2010 | 22:31
Probao sam pobrisati particiju i ponoviti instalaciju, ali nije pomoglo. Ustvari priča je tekla ovako, kada je trajala instalacija Win7 i kada se mac resetirao nekoliko puta tijekom instalacije sve je bilo ok ( kursor je žmignuo 2-3 puta i krenulo je startanje ), no čim sam instalirao boot camp, kod idućeg restarta je podizanje počelo trajati znatno duže kao što sam prije opisao. Particija je NTSF.
04.06.2010 | 22:33
smayoo je napisao:
S windows 7 nemam puno iskustva (3 instalacije), ali nije mi se to dogodilo. Na XP sam to vidio nekoliko puta. Jednom je crkavao disk, a u ostalim slučajevima format particije načisto pa ponovna instalacija je pomogao.

Osim toga, vodi računa da bi particija na koju instaliraš Windows 7 svakako morala biti NTFS (ne FAT32). Tako piše Microsoft (da Windows 7 nije predviđen da radi s FAT32 particije). Ako imaš SnowLeopard, to ti ne bi trebao biti problem jer Snow već zna i čitati, i pisati na NTFS. A i zadnji BootCamp ima Windows7 driver za HFS+ particijuProbao sam pobrisati particiju i ponoviti instalaciju, ali nije pomoglo.]
Ustvari priča je tekla ovako, kada je trajala instalacija Win7 i kada se mac resetirao nekoliko puta tijekom instalacije sve je bilo ok ( kursor je žmignuo 2-3 puta i krenulo je startanje ), no čim sam instalirao boot camp, kod idućeg restarta je podizanje počelo trajati znatno duže kao što sam prije opisao. Particija je NTSF. od Maca.[/quote]
04.06.2010 | 22:43
Aplicirao si crack na tu 7icu? To ti je od toga....
04.06.2010 | 23:36
Pa jesam, ali dali mogu svejedno nekako rješiti taj "timeout" ?
05.06.2010 | 01:36
Ne znam, nisam pokušavao, pomirio sam se sa tim...

Instaliraj nanovo bez patcha, resetiraj par puta i vidjet ćeš da će biti ok.... To je def do cracka i sumnjam da se može ispravit...
05.06.2010 | 10:58
markor je napisao:
Pa jesam, ali dali mogu svejedno nekako rješiti taj "timeout" ?

Da, trebao sam odmah na to pomisliti.

Možeš svejedno nekako riješiti taj timeout. Reci ženi da ne radi kako treba i neka se nauči raditi na Mac OS. Čim je natjeraš da proba, sama će se predomisliti i dalje više nećeš imati problema.
06.06.2010 | 12:23
Ufffff, uvjeravam je već mjesecima pa nikako...možda je ovo čekanje kod podizanja win7 izludi i natjera da se prebaci!
06.06.2010 | 17:11
Eto. Još i namjerno pobriši npr. commdlg32.dll tako da joj skrahira svaki put kad bilo koja aplikacija pokuša prikazati npr fileopen dialog i začas će odustati od windowsa...
08.06.2010 | 12:09
Nema fesovi, od sutra cilindri na glavu pa ti pričaj sa cilindrom na glavi šta hoćeš

Imao sam ja to kući ali Parallels to reševa. Osim ako ti žena ne igra neke PC igrice pa neće da promeni.
09.06.2010 | 17:12
Uspeosam sam preko VMware Fusion da virtelno istaliram XP ali je puno kocilo,probao sam da igram neke stare strategije ni to nije islo,Tako da sam sve izbrisao,Ako nesto znaci probaj pa ces vide ti da li odgovara,Pozdrav
10.06.2010 | 03:13
Hmm, covjek ima dva OS-a nezavisna jedan od drugog, a ne jedan OS sa drugim virtualnim OS-om. Da, u pitanju je crack 7-ice, i isto bi se desavalo i da je na virtualnoj masini.

Iako sam se zarekao da necu instalirati Windoze na Mac-u, ipak sam to ucinio, sve instalirao i podesio da radi kako treba, ali na kraju nisam vidio smisao svega toga, a i nekako mi je ruzilo Mac, pa sam windozu obrisao...
10.06.2010 | 10:06
Loša je zamisao suprugu naučiti raditi na OSX-u. Onda se zapali i navikne na OSX, pa da vidiš problema kada se neće htjeti skinuti s računala Sada ozbiljno: Vjerojatno je problem u cracku (možda potražiti neku drugu vrstu cracka - ima ih podosta).
10.06.2010 | 10:19
Molim da ne ulazimo dalje u tehnike krekiranja Windowsa. Em nismo windowsaški forum, em nismo warez forum. Kome je skupo platiti legalne Windowse, jamačno ima i sam dovoljno vremena da nasurfa "prave" siteove i pronađe odgovore na svoja pitanja.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 21 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, lu707, Riba, Anonimci (1495)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO