mac os x 10.4- na 10.5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

mac os x 10.4- na 10.5

03.04.2010 | 19:57
Pozdrav!
Imam macbook star oko 3 godine sad, i naravno, tiger instaliran s njime. Uhvatila se ja nedavno instalirati leoparda, ali nisam nikako mogla preko cd-drivea jer mi je odumro negdje nakon godinu i pol, pa sam pokusala preko eksternog harda. I nista, mac na boot-upu uopce nije reagirao kad sam stisnula option tipku, a ni bilo koju drugu kombinaciju.
Nabavila sam eksterni dvd drive ali mi opet kad ubacim leopard dvd i stisnem install dvd na boot-upu ful dugo bude samo sivi ekran, pa se pojavi jabuka i pokrene tiger kao normalno. Pokusam ponovo cijeli tiger s originalnim dvd-ima instalirati, ali nece ni na to reagirati kad resetiram.
Pomoc?
  • User
  • Posjetitelj
03.04.2010 | 20:13
pored Optiona, jesi probala možda držat "C" kod bootanja? trebao bi i option radit al eto nikad ne znas...

2. opcija:
rijesi neki eksterni disk, idi kod nekoga tko ima Mac i napravi image Leopard DVD-a sa Disk Utility-jem, zatim na eksternom disku napravi neku particiju odoka malo veću od kapaciteta dual-layer DVD-a (možeš nedestruktivno smanjit postojeću) i restore-aj Leopardov image na tu novu particiju.

zatim taj eksterni disk spojiš na MacBook i probaš s Optionom opet i trebao bi ti pokazat DVD koji je u biti ta particija, pa bootaš i instaliraš s toga...

vjerojatno netko zna preporucit i nesto jednostavnije, al eto ovo mi prvo pada napamet
03.04.2010 | 20:25
Predpostavljam da siuzela USB uređaj. Na 10.4 sistemu ne možeš boot-ati uređaj sa USB.
Jedino riješenje ti je da ga instaliraš ili preko diska ili putem FW traget moda.
Tek nakon 10.5 sistema moći ćeš dizati stroj sa ext. USB-a.
03.04.2010 | 20:31
pokusala oboje : (
a intel core duo mi je laptop, pa sam citala da se s usb-a moze, ali nisam nikad s usb-a pokusavala, samo s eksternog diska.
Problem je sto kad sam restoreala na eksterni i stiskala option, samo mi se hard disk pojavljivao, nista drugo, uopce nije htio reagirati.
ne znam ni sama vise, lagano odustajem i ostajem na tigeru zauvijek jer nisam preveliki ekspert i manje vise sve sto sam pokusavala je preko instrukcija s neta
03.04.2010 | 21:12
Spoji ga FireWire kabelom na neki drugi Mac koji ima ispravan DVD drive. MacBook startaj u Target modeu (T pri bootu) i onda instalaciju obavi s tog drugog stroja.
  • User
  • Posjetitelj
03.04.2010 | 21:17
probaj još ovo ako hoces - backupiraj podatke na USB disk (neces morat nista brisat, al za svaki slucaj...) i probaj smanjit particiju od tigera na unutarnjem MacBookovom disku i onda na
njemu napravit particiju na koju ces restore-at leopardov image...

tj. ista stvar kao i ovo maloprije sta sam spomenuo samo na MacBookovom unutarnjem disku
04.04.2010 | 12:23
ma gle....ako si u zg, javi se, pa cu ti ja to preko vanjskog harda/optike srediti....

Sretan Uskrs svima
06.04.2010 | 21:00
Hvala na savjetima : )
Sorry, nazalost studiram u Rijeci, pa tako otpadaju mogucnost spajanja s drugim macbookom (kao i miomikina velikodusna ponuda da mi pomogne
Sto se tice stvaranja particije unutarnjeg harda, to sam pokusala, ali sam pritom koristila ipartition koji mi ne dopusta da radim particije osim ako pokrenem sustav s nekog drugog uredaja, tako da ono..
ipak, hvala svima na savjetima
06.04.2010 | 21:18
Ja sam pred tjedan dana uredno instalirao Tigera (dvd) na iMac G3 500MHz 1999.g preko usb-a (8GB). Citao sam da nemoze i iz znatizelje sam isao probati i uspjelo mi je iz prve. Dobivao sam iste simptome kao tu u postu kad sam isao preko cd-a instalirati i vec sam se pripremio da cu nositi komp kod prijatelja kojemu sam posudio eMaca pa preko target disk moda instalirati ....
07.04.2010 | 23:23
Sophie, ima nas i tu, u Rijeci. Javi se na PM pa ću ti pomoći.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 29 minuta
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D
  • drlovric: Imate valjda neki backup :)
  • Gjuroo: Jel netko zapisao kontakte prije nego je tema izbrisana?
  • smayoo: Hvala. Počišćeno. Account je hackiran, admin će ga blokirati
  • jura22: Imate reklamu za prostitutke u firumu!
  • CoffeePod: 90Hz je premalo
  • rusty: 30" na 120Hz
  • Borisone: Bit će 27-inch 5k XDR za cifru veću od 32-inch 6k. Zašto? 90Hz!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO