Darwin (POMOĆ MOLIM!!!)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Darwin (POMOĆ MOLIM!!!)

16.03.2010 | 21:55
Išao sam si staviti novi Quicktime player, krepala instalacija na pola, tražilo me da restartam laptop i sad kad ga upalim baci me u Darwin. Nakon što se ulogiram ne znam što dalje?
Mogu li se ikako vratiti u OS, a ako ne, mogu li kako popraviti situaciju preko instalacijskog CDa?
Nemojte mi reći da OPET moram stavljat čisti OS gore, tj novu instalaciju (sa arhivom)?!?!?

Tek što sam nakon porođajnih muka stavio Tigera (točnije Miomika ga je stavio) i nakon što sam konačno kompletirao sve programe, nemojte mi reći da ću morati raditi novi instal i vaditi sve iz arhive?! p.s. odmah da se preduhitrim: ako ću morati to raditi mogu li nakon selidbe programa i datoteka iz arhive istu pobrisati sa diska?
16.03.2010 | 22:12
Zašto se meni ovakve stvari nikad ne događaju? Što ti znači "baci te u Darwin", pretpostavljam da misliš na command line? Što vidiš na ekranu pritom? Bootaj stroj i drži Command+v pa gledaj na čemu pukne.
16.03.2010 | 22:23
ne pukne, nego se dign i upali crni ekran i ovo: Darwin/BSD (localhost) (console)

Kad se ulogiram kaze: hrvoje-cerovacs-ibook-g4:- hrvojecerovac$

I onda ceka naredbu...
16.03.2010 | 22:27
Ok, i što kaže verbose boot (Command+v)?
16.03.2010 | 22:58
pa nista, to se odvrtilo i nestalo, pa se pokrene taj Darwin. Od tih punolinija sto se izvrtilo nisam uocio nikka error ili sta slicno...
16.03.2010 | 23:02
A da probaš s instalacijskog DVD-a pokrenuti repair?
17.03.2010 | 00:42
Kako, ponudi mi samo clean install i install sa arhivom?
17.03.2010 | 14:17
Repair permissions nije uspio kao ni repair diska. Archive and install stoga nije htio ni krenuti. Formatirao sam disk i stavio novi OS. To mi nije strašno jer svi programi su mi bili freeware i staviti cu ih lako opet, ali izgubio sam jedan rad logotipa za faks

Ironije radi, sad mi na kavi prijatelj posudi Mac Format ovomjesecni i glavna tema je ''Backup your Mac so you never loose a file again''.

p.s. ne kužim zašto sam spušio minus karmu, zato što se ne razumijem u OS još toliko dobro pa nerviram pitanjima?!
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.03.2010 | 14:47
bigkix je napisao:

p.s. ne kužim zašto sam spušio minus karmu, zato što se ne razumijem u OS još toliko dobro pa nerviram pitanjima?!

ma boli te patka za karmu.. relax..
17.03.2010 | 17:21
a znam da sam naporan sa tim silnim pitanjima i pitanjcima, ali pitam jer ne znam, ne da nekoga zezam...
17.03.2010 | 18:16
Da su svi ozbiljni, imalo bi nekog smisla, ali veliko je šarenilo , pogotovo u zadnje vrijeme negdje od izlaska iPhonea.
Ja je niti ne registriram više.
Bok !
17.03.2010 | 20:27
bigkix, brzoplet si, i prokleto nestrpljiv... podsjećaš me na mog mladog kolegu, bivšeg studenta, a sadašnjeg šefa. Kad smo razgovarali o tome da dođe kod nas raditi, pitali su me što mislim koja mu je najjača osobina. Rekao sam: "mlad je i energičan". Onda su me pitali koja mu je najveća mana. Rekao sam: "mlad je i energičan."

svrbe te prsti na tipkovnici pa si brže bolje morao formatirati disk jer ti nitko nije stigao čitavih 12h odgovoriti...

Pišem ti to zato što nisi morao izgubiti rad za faks da si bio malo strpljiviji. Podaci ti sigurno nisu bili izgubljeni. Ako si imao prompt u Darwinu, mogao si i kroz unix konzolu doći do svog dokumenta (samo što bi ti teško netko na daljinu objasnio kako ga izvući na vanjski medij ili kako konfigurirati mrežu da ga nekamo pošalješ kroz mrežu). Ali appleovski jednostavno - trebao si samo otići do nekog drugog s Macom (nekog jabučnjakovca koji ti je blizu), spojiti se firewire kabelom na njegov stroj i bootati svoj stroj u target modu (držiš T prilikom paljenja). On bi tvoj disk vidio kao vanjski FW disk kod sebe i s njega povukao bilo što što ti treba spasiti prije reformatiranja diska.
17.03.2010 | 20:30
E, da, a minus karmu si ziher popušio zato što i si se drznuo hračnuti na iPhone. Ovuda se kreće velika vojska pravovjernih koja takve heretičke napadaje oštro kažnjava. Ta minus karma ti je tek upozorenje. Ako ponoviš svoje nedjelo, tko zna što ti se sve može desiti. Možda se jedne noći probudiš i vidiš kroz prozor gorući križ i ljude u bijelim šiljastim kapuljačama...
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.03.2010 | 21:23
smayoo je napisao:
Ako ponoviš svoje nedjelo, tko zna što ti se sve može desiti. Možda se jedne noći probudiš i vidiš kroz prozor gorući križ i ljude u bijelim šiljastim kapuljačama...

ovog se nemoj bojat.. osim ak se ne nađeš u Osijeku u vrijeme maškara..
17.03.2010 | 21:25
A mozda ga i marsijanci otmu i pocnu raditi eksperimente na njemu.
Kad sam kod marsijanaca, dugo nisam znal da tak zovu mentol liker. Samo da se zna, kad na Dolcu trazite marsijanca kaj bute dobili. LOL
Eto, jos jedna karikatura (ja ne citam novine, pa su za mene sve friske).
felix.jpg
18.03.2010 | 09:34
smayoo je napisao:
bigkix, brzoplet si, i prokleto nestrpljiv... podsjećaš me na mog mladog kolegu, bivšeg studenta, a sadašnjeg šefa. Kad smo razgovarali o tome da dođe kod nas raditi, pitali su me što mislim koja mu je najjača osobina. Rekao sam: "mlad je i energičan". Onda su me pitali koja mu je najveća mana. Rekao sam: "mlad je i energičan."

svrbe te prsti na tipkovnici pa si brže bolje morao formatirati disk jer ti nitko nije stigao čitavih 12h odgovoriti...

Pišem ti to zato što nisi morao izgubiti rad za faks da si bio malo strpljiviji. Podaci ti sigurno nisu bili izgubljeni. Ako si imao prompt u Darwinu, mogao si i kroz unix konzolu doći do svog dokumenta (samo što bi ti teško netko na daljinu objasnio kako ga izvući na vanjski medij ili kako konfigurirati mrežu da ga nekamo pošalješ kroz mrežu). Ali appleovski jednostavno - trebao si samo otići do nekog drugog s Macom (nekog jabučnjakovca koji ti je blizu), spojiti se firewire kabelom na njegov stroj i bootati svoj stroj u target modu (držiš T prilikom paljenja). On bi tvoj disk vidio kao vanjski FW disk kod sebe i s njega povukao bilo što što ti treba spasiti prije reformatiranja diska.

Znam, čitao sam ja o tome na netu prije nego sam se odlučio na potez formatiranja. Istina, nestrpljivost mi jest mana. : Ali, taj rad mi je trebao, kao i PS do popodne sljedeći dan, pa sam uračunao da u najgorem slučaju moram formatirat i stavljat OS i da mi kasnije još treba 2h otprilike za pobacat programe gore i da neću stić do popodne pa sam to i napravio. Na jednom forumu sam našao rješenje za ovo što spominješ, ali nemam ja znanja to raditi sam, a za ići kod nekog ne bi bilo vremena. Naravno, formatirao sam jer sam na memorijskoj kartici od fotića (!!) slučajno kasnije našao fajl koji mi je trebao i srećom u PSD formatu pa sam brzo došao do onoga gdje sam i stao s njim! Inače, ne bih formatirao disk, ali bi bilo zanimljivo na faksu doći bez rada na prezentaciju napretka

Iskreno, nakon što sam vidio minus karmu mislio sam kako nitko više ni neće ništa odgovoriti. Ali, ubuduće ću strpljivije, na kraju, uvijek pomognete pa mi se obije o glavu

A, ovo s iPhoneom... Samo sam rekao što mu po meni nedostaje, ako me netko flame-a zato jer kažem da mora, kad mu rikne baterija, iskrcat fini iznos novaca za novu, ok

edit: Uostalom, skoro će izaći nova generacija iPhonea i koliko vidim biti će puno dorađeniji i biti će sređeno sve što me smeta, iako se još uvijek dvoume oko stavljanja punog multitaskinga.
18.03.2010 | 20:45
Znam da ti to sada ne pomaže, ali probaj si naći vanjsko firewire kučište, stavi u njega HDD na koji ćeš instalirati OS. Tada ćeš sa njega moći bootati u slučaju ovakvih nepogoda, a može služiti i kao back up disk.
19.03.2010 | 12:24
Poslije RAMa to mi je prvi potez, kupnja firewirea! Trebam neki backup, a nemam love za time capsule.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 10 minuta
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO