Darwin (POMOĆ MOLIM!!!)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Darwin (POMOĆ MOLIM!!!)

16.03.2010 | 21:55
Išao sam si staviti novi Quicktime player, krepala instalacija na pola, tražilo me da restartam laptop i sad kad ga upalim baci me u Darwin. Nakon što se ulogiram ne znam što dalje?
Mogu li se ikako vratiti u OS, a ako ne, mogu li kako popraviti situaciju preko instalacijskog CDa?
Nemojte mi reći da OPET moram stavljat čisti OS gore, tj novu instalaciju (sa arhivom)?!?!?

Tek što sam nakon porođajnih muka stavio Tigera (točnije Miomika ga je stavio) i nakon što sam konačno kompletirao sve programe, nemojte mi reći da ću morati raditi novi instal i vaditi sve iz arhive?! p.s. odmah da se preduhitrim: ako ću morati to raditi mogu li nakon selidbe programa i datoteka iz arhive istu pobrisati sa diska?
16.03.2010 | 22:12
Zašto se meni ovakve stvari nikad ne događaju? Što ti znači "baci te u Darwin", pretpostavljam da misliš na command line? Što vidiš na ekranu pritom? Bootaj stroj i drži Command+v pa gledaj na čemu pukne.
16.03.2010 | 22:23
ne pukne, nego se dign i upali crni ekran i ovo: Darwin/BSD (localhost) (console)

Kad se ulogiram kaze: hrvoje-cerovacs-ibook-g4:- hrvojecerovac$

I onda ceka naredbu...
16.03.2010 | 22:27
Ok, i što kaže verbose boot (Command+v)?
16.03.2010 | 22:58
pa nista, to se odvrtilo i nestalo, pa se pokrene taj Darwin. Od tih punolinija sto se izvrtilo nisam uocio nikka error ili sta slicno...
16.03.2010 | 23:02
A da probaš s instalacijskog DVD-a pokrenuti repair?
17.03.2010 | 00:42
Kako, ponudi mi samo clean install i install sa arhivom?
17.03.2010 | 14:17
Repair permissions nije uspio kao ni repair diska. Archive and install stoga nije htio ni krenuti. Formatirao sam disk i stavio novi OS. To mi nije strašno jer svi programi su mi bili freeware i staviti cu ih lako opet, ali izgubio sam jedan rad logotipa za faks

Ironije radi, sad mi na kavi prijatelj posudi Mac Format ovomjesecni i glavna tema je ''Backup your Mac so you never loose a file again''.

p.s. ne kužim zašto sam spušio minus karmu, zato što se ne razumijem u OS još toliko dobro pa nerviram pitanjima?!
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.03.2010 | 14:47
bigkix je napisao:

p.s. ne kužim zašto sam spušio minus karmu, zato što se ne razumijem u OS još toliko dobro pa nerviram pitanjima?!

ma boli te patka za karmu.. relax..
17.03.2010 | 17:21
a znam da sam naporan sa tim silnim pitanjima i pitanjcima, ali pitam jer ne znam, ne da nekoga zezam...
17.03.2010 | 18:16
Da su svi ozbiljni, imalo bi nekog smisla, ali veliko je šarenilo , pogotovo u zadnje vrijeme negdje od izlaska iPhonea.
Ja je niti ne registriram više.
Bok !
17.03.2010 | 20:27
bigkix, brzoplet si, i prokleto nestrpljiv... podsjećaš me na mog mladog kolegu, bivšeg studenta, a sadašnjeg šefa. Kad smo razgovarali o tome da dođe kod nas raditi, pitali su me što mislim koja mu je najjača osobina. Rekao sam: "mlad je i energičan". Onda su me pitali koja mu je najveća mana. Rekao sam: "mlad je i energičan."

svrbe te prsti na tipkovnici pa si brže bolje morao formatirati disk jer ti nitko nije stigao čitavih 12h odgovoriti...

Pišem ti to zato što nisi morao izgubiti rad za faks da si bio malo strpljiviji. Podaci ti sigurno nisu bili izgubljeni. Ako si imao prompt u Darwinu, mogao si i kroz unix konzolu doći do svog dokumenta (samo što bi ti teško netko na daljinu objasnio kako ga izvući na vanjski medij ili kako konfigurirati mrežu da ga nekamo pošalješ kroz mrežu). Ali appleovski jednostavno - trebao si samo otići do nekog drugog s Macom (nekog jabučnjakovca koji ti je blizu), spojiti se firewire kabelom na njegov stroj i bootati svoj stroj u target modu (držiš T prilikom paljenja). On bi tvoj disk vidio kao vanjski FW disk kod sebe i s njega povukao bilo što što ti treba spasiti prije reformatiranja diska.
17.03.2010 | 20:30
E, da, a minus karmu si ziher popušio zato što i si se drznuo hračnuti na iPhone. Ovuda se kreće velika vojska pravovjernih koja takve heretičke napadaje oštro kažnjava. Ta minus karma ti je tek upozorenje. Ako ponoviš svoje nedjelo, tko zna što ti se sve može desiti. Možda se jedne noći probudiš i vidiš kroz prozor gorući križ i ljude u bijelim šiljastim kapuljačama...
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.03.2010 | 21:23
smayoo je napisao:
Ako ponoviš svoje nedjelo, tko zna što ti se sve može desiti. Možda se jedne noći probudiš i vidiš kroz prozor gorući križ i ljude u bijelim šiljastim kapuljačama...

ovog se nemoj bojat.. osim ak se ne nađeš u Osijeku u vrijeme maškara..
17.03.2010 | 21:25
A mozda ga i marsijanci otmu i pocnu raditi eksperimente na njemu.
Kad sam kod marsijanaca, dugo nisam znal da tak zovu mentol liker. Samo da se zna, kad na Dolcu trazite marsijanca kaj bute dobili. LOL
Eto, jos jedna karikatura (ja ne citam novine, pa su za mene sve friske).
felix.jpg
18.03.2010 | 09:34
smayoo je napisao:
bigkix, brzoplet si, i prokleto nestrpljiv... podsjećaš me na mog mladog kolegu, bivšeg studenta, a sadašnjeg šefa. Kad smo razgovarali o tome da dođe kod nas raditi, pitali su me što mislim koja mu je najjača osobina. Rekao sam: "mlad je i energičan". Onda su me pitali koja mu je najveća mana. Rekao sam: "mlad je i energičan."

svrbe te prsti na tipkovnici pa si brže bolje morao formatirati disk jer ti nitko nije stigao čitavih 12h odgovoriti...

Pišem ti to zato što nisi morao izgubiti rad za faks da si bio malo strpljiviji. Podaci ti sigurno nisu bili izgubljeni. Ako si imao prompt u Darwinu, mogao si i kroz unix konzolu doći do svog dokumenta (samo što bi ti teško netko na daljinu objasnio kako ga izvući na vanjski medij ili kako konfigurirati mrežu da ga nekamo pošalješ kroz mrežu). Ali appleovski jednostavno - trebao si samo otići do nekog drugog s Macom (nekog jabučnjakovca koji ti je blizu), spojiti se firewire kabelom na njegov stroj i bootati svoj stroj u target modu (držiš T prilikom paljenja). On bi tvoj disk vidio kao vanjski FW disk kod sebe i s njega povukao bilo što što ti treba spasiti prije reformatiranja diska.

Znam, čitao sam ja o tome na netu prije nego sam se odlučio na potez formatiranja. Istina, nestrpljivost mi jest mana. : Ali, taj rad mi je trebao, kao i PS do popodne sljedeći dan, pa sam uračunao da u najgorem slučaju moram formatirat i stavljat OS i da mi kasnije još treba 2h otprilike za pobacat programe gore i da neću stić do popodne pa sam to i napravio. Na jednom forumu sam našao rješenje za ovo što spominješ, ali nemam ja znanja to raditi sam, a za ići kod nekog ne bi bilo vremena. Naravno, formatirao sam jer sam na memorijskoj kartici od fotića (!!) slučajno kasnije našao fajl koji mi je trebao i srećom u PSD formatu pa sam brzo došao do onoga gdje sam i stao s njim! Inače, ne bih formatirao disk, ali bi bilo zanimljivo na faksu doći bez rada na prezentaciju napretka

Iskreno, nakon što sam vidio minus karmu mislio sam kako nitko više ni neće ništa odgovoriti. Ali, ubuduće ću strpljivije, na kraju, uvijek pomognete pa mi se obije o glavu

A, ovo s iPhoneom... Samo sam rekao što mu po meni nedostaje, ako me netko flame-a zato jer kažem da mora, kad mu rikne baterija, iskrcat fini iznos novaca za novu, ok

edit: Uostalom, skoro će izaći nova generacija iPhonea i koliko vidim biti će puno dorađeniji i biti će sređeno sve što me smeta, iako se još uvijek dvoume oko stavljanja punog multitaskinga.
18.03.2010 | 20:45
Znam da ti to sada ne pomaže, ali probaj si naći vanjsko firewire kučište, stavi u njega HDD na koji ćeš instalirati OS. Tada ćeš sa njega moći bootati u slučaju ovakvih nepogoda, a može služiti i kao back up disk.
19.03.2010 | 12:24
Poslije RAMa to mi je prvi potez, kupnja firewirea! Trebam neki backup, a nemam love za time capsule.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 18 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, alenc, KuroiDark, Riba, Anonimci (781)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO