Adress bar for finder
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Adress bar for finder

13.02.2010 | 18:13
Bok, trazim address bar za finder, ali da isti bude u textboxu tako da ga mogu editirati. (jos da ima spotlight search u sebi bio bi idealan)
hvala
13.02.2010 | 20:48
Sorry, ne kužim. Što je "address bar"?
13.02.2010 | 21:45
hmm, pod windowsima drugi naziv bi bio URL bar, na Linuxu je Location bar ili Nautilus bar, tocno tako nesto mi treba za osx, znaci textbox koji bi stavio kao item na toolbar od findera. Ista stvar kao URL bar u Safariju koji ti pokazuje trenutcnu web stranicu, ali u bilo kojem trenutku mozes ga editirati, samo sto meni treba pokazivati lokalni path.
14.02.2010 | 00:11
Znam da ne odgovaram na tvoje pitanje, no, ako ti nije baš nužno da s tipkovnice pješke editiraš path, možda je samo stvar da nisi primjetio da na dnu finder prozora imaš polugrafički prikazan path. Dvoklikom po ikonicama možeš ići gore-dolje po grani stabla na kojem se nalaziš. Pišem ti ovo jer sam skužio da dosta korisnika ne percipira taj redak.
14.02.2010 | 02:13
također postoji go to folder menu opcija za kretanje kroz direktorije.
Tako da u kombinaciji imaš šo želiš adressbar (naprosto za orjentaciju) i go to folder za kretanje ... vjerojatno nije to što trebaš ali eto. Go to folder je zapravo upravo to no "drop down" pa nije uvjek vidljiv.

path finder to nema, ali pogledaj si mucommander free je i ima to www.mucommander.com/screenshots.php
14.02.2010 | 10:01
Bas trazim da je sa textboxom / editboxom
Isti takav bar kakav ima MC mi treba, samo da je kao item za toolbar, ideja je da bude pri ruci na svakom otvorenom prozoru a ne kao zasebna aplikacija
14.02.2010 | 12:16
A razumijem. Neznam meni je za vacinu situacija dovoljno pozvati ⌘ + shift + g i upisem sto mi treba. A dolje mogu ivjek u breadcrumb-u vidjeti gdje sam.
No eto bilo bi fio da ima i to.
Ako nadjes rjesenje stavi tu da ljudi znaju.
bok
19.11.2010 | 15:30
www.macupdate.com/info.php/id/33870/finderpath

Ok, ovo je za prvu ruku ok, ma da bi volio naci modifikaciju kompletnog findera da bude vise explorer like... ali znam da ce i ovaj dodatak vecini sacuvati zivce.

LP
19.11.2010 | 18:20
1. Otvori prozor u Finderu.
2. Desni klik na alatnu traku.
3. Odaberi: Customize Toolbar
4. Izvuci ikonu "Path" na alatnu traku.

ili

Finder>View>Customize Toolbar i izvuci ikonu "Path" na alatnu traku.
19.11.2010 | 19:29
@joskocurkovic

funkcija toga je identična desnom kliku na ikonu wirking foldera u toolbaru.

20.11.2010 | 19:56
joskocurkovic je napisao:
1. Otvori prozor u Finderu.
2. Desni klik na alatnu traku.
3. Odaberi: Customize Toolbar
4. Izvuci ikonu "Path" na alatnu traku.

ili

Finder>View>Customize Toolbar i izvuci ikonu "Path" na alatnu traku.

thx for the tip, ali meni treba edit box, jos kad bi sa tabom hvatao fokus bilo bi super, na taj nacin ne moras micati ruke sa tastature, kad imas puno posla onda klikanje misem ubija

npr imas folder /user/0123/temp/folder i zelis prekopirati iz backupa jedan file, znaci ovako samo editiram /user/backup/temp/folder i tamo sam, selektiram sto mi treba, copy, lupim back i pejstam.

Vidim da dosta ljudi po forumima trazi istu stvar, apple je obecao to integrirati no nista se jos ne desava.
20.11.2010 | 21:32
smayoo je napisao:
Znam da ne odgovaram na tvoje pitanje, no, ako ti nije baš nužno da s tipkovnice pješke editiraš path, možda je samo stvar da nisi primjetio da na dnu finder prozora imaš polugrafički prikazan path. Dvoklikom po ikonicama možeš ići gore-dolje po grani stabla na kojem se nalaziš. Pišem ti ovo jer sam skužio da dosta korisnika ne percipira taj redak.

meni recimo po defaultu ta opcija uopće nije bila aktivirana ))
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 7 minuta
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D
  • drlovric: Imate valjda neki backup :)
  • Gjuroo: Jel netko zapisao kontakte prije nego je tema izbrisana?
  • smayoo: Hvala. Počišćeno. Account je hackiran, admin će ga blokirati
  • jura22: Imate reklamu za prostitutke u firumu!
  • CoffeePod: 90Hz je premalo
  • rusty: 30" na 120Hz
  • Borisone: Bit će 27-inch 5k XDR za cifru veću od 32-inch 6k. Zašto? 90Hz!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO