Pas pojeo cede-e?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pas pojeo cede-e?

19.01.2010 | 04:31
pozdrav svima..pogotovo MAK-u,svom bivsem profesoru iz spud-a:cheer: prije nego pocnem..unaprijed se ispricavam ako ovakav slican post vec postoji,al ni s najboljom voljom ja ga ovdje nisam uspio iskopat.barem ne u onom segmentu u kojem bi meni bilo od koristi.oke..da prebacim na problem.koji se zove os x 10.5..tj njegova instalacija! <...> na točci 7.-press restore pocinju problemi-odma izbacuje Restore Failure,An error (2) occured while copying.i to je to..neznam sto dalje. <...> pa sam nanovo instaliro svoj "maticni" 10.3 kojeg sam dobio s masinom,ali i dalje isti problem.inace ovo bi (bar sudeci po komentarima) trebalo bit nes jako lagano za napravit,ali meni ne uspjeva. <...> zato molim za razumjevanje,siguran sam i da tu neko ima znanja,iskustva i volje za pomoc s ovakvim stvarima.eto..unaprijed hvala,nadam se da sam se uspio objasnit i ne zagnjavit previse.bless!

Post redigirao moderator.
19.01.2010 | 09:09
Wild guess - ako ti je .iso mountan na ekranu prije nego što stisneš Restore - ejectaj ga.
19.01.2010 | 12:46
isprobano..ista stvar opet.restore failure:(
19.01.2010 | 13:24
A eksterni disk je formatiran i stavljen je Apple Partition Table u Disk Utilityu?
19.01.2010 | 13:40
Mozda glup prijedlog ali zasto ne sprzis to na dvd i onda instaliras?
Ja sam sebi instalirao Snow sa sticka jer mi ne radi dvd citac na stroju u firmi i proslo je sve bez problema ali zasto tebi baca errore tko zna
19.01.2010 | 13:42
nije formatiran ali je prazan,ima 2 particije napravljene u winows 7mici.jedna 11gb-na kojoj je torrent,druga ostatak diska 235gb-prazna.idem probat particirat sa sa svojim pantherom pa probat iznova.tnx
19.01.2010 | 13:52
@MoschuS..paket je tezak 7.5Gb.tolka kolicina podataka navodno ide samo na dual layer diskove,koje moj mac ne cita:dry:
19.01.2010 | 14:05
Disk je USB ili FW? Nisam siguran da G5 može bootati sa USBa.
19.01.2010 | 14:11
dub:r je napisao:
@MoschuS..paket je tezak 7.5Gb.tolka kolicina podataka navodno ide samo na dual layer diskove,koje moj mac ne cita:dry:

150 kn nova DVD pržilica
19.01.2010 | 14:22
@Breed..da externi disk je usb. <...> pise da moze boot s usb-a,veli nije problem.eh a nova przilica..150kn nije neka ogromna lova,ali nije ni malo+nisam siguran da ce to rijesit problem.ako probam s novom a dobijem isti failure,uzalud sam bacio lovu,posto mi ova u macu radi cist fino za stvari koje inace przim..

Post redigirao moderator
19.01.2010 | 14:30
Sorry tek sada sam vidio da se radi o iMacu.
Na cijenu DVD pržilice dodaj i cijenu firewire/USB kučišta.
19.01.2010 | 14:36

Ne cita li svaki DVD dual layer medije?
19.01.2010 | 15:34
hm izgleda da stvarno neki Combo driveovi ne citaju dual layere <...> probaj sam napraviti posto veliki image vec imas

Post redigirao moderator.
19.01.2010 | 16:31
A eksterni disk je formatiran i stavljen je Apple Partition Table u Disk Utilityu?
>da..nanovo sam ga formatiro-ovaj put u disk utility-u na macu,ponovio proceduru..i dalje ista stvar..
19.01.2010 | 16:34
<...>

Nego, reci ti meni, jel pes sad nekaj pametniji kad je pojel OSX diskove?
Sad zna neke nove trikove?
19.01.2010 | 16:58
..da pametniji..kosti i slicno ga vise uopce ne interesira,sam njuši di ce kakav softweare gricnut?..kak je krenulo-moracu neki sef slozit doma..nasty doggy;)
19.01.2010 | 19:29
original imac G5 1.6

Pitanje - ima li ti stroj DVD-R? Ti iMacovi su dolazili sa dvije varijante - CD-R prža i DVD čitač, tzv. Combo drive i sa DVD snimačem, tzv. Superdrive.

Ako nemaš DVD-R, ok, ništa ti onda neće pomoći osim igrarija sa eksternim diskovima.
Ako imaš DVD-R, sprži image na DVD-R DL i vozi.

Negdje griješiš u koracima, što se instalacije sa diska tiče - a s obzirom da si tek na kraju formatirao disk u HFS+, siguran sam da je caka do tebe.

Disk neka bude formatiran, a tek tada se idi igrati sa torrentom i prebacivanjem po onim uputama.

Mogao bi i tu pejstati upute, korak po korak, pa da te lakše uputimo!
19.01.2010 | 22:08
dub:r i ostali korisnici, molim da ne zaboravite da Jabučnjak nije mjesto na kojem dozvoljavamo otvoreno i eksplicitno zagovaranje i propagiranje ilegalnog softvera bilo koje vrste.

Psu svaka čast, nećemo se upuštati u veterinarske analize , nadamo se da će problem izgubljenog/oštećenog originalnog DVD-a biti na kraju uspješno riješen na neki način, ali nadalje molim bez linkova na torrente i slično.

Hvala.
19.01.2010 | 23:46
naravno Smayoo,moje isprike ako je bilo neprimjereno:unsure: ..probo sam to sto diskretnije,a da se i dalje kuzimo.u trenutku ocaja sam trazio pomoc i dobio je!bez ovog foruma to nebi uspio.na tome hvala svima koji su svojim konstruktivnim savjetima tome i pridonjeli.ko zna zna,ko nezna njemu 2;)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 46 minuta
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO