Pas pojeo cede-e?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pas pojeo cede-e?

19.01.2010 | 04:31
pozdrav svima..pogotovo MAK-u,svom bivsem profesoru iz spud-a:cheer: prije nego pocnem..unaprijed se ispricavam ako ovakav slican post vec postoji,al ni s najboljom voljom ja ga ovdje nisam uspio iskopat.barem ne u onom segmentu u kojem bi meni bilo od koristi.oke..da prebacim na problem.koji se zove os x 10.5..tj njegova instalacija! <...> na točci 7.-press restore pocinju problemi-odma izbacuje Restore Failure,An error (2) occured while copying.i to je to..neznam sto dalje. <...> pa sam nanovo instaliro svoj "maticni" 10.3 kojeg sam dobio s masinom,ali i dalje isti problem.inace ovo bi (bar sudeci po komentarima) trebalo bit nes jako lagano za napravit,ali meni ne uspjeva. <...> zato molim za razumjevanje,siguran sam i da tu neko ima znanja,iskustva i volje za pomoc s ovakvim stvarima.eto..unaprijed hvala,nadam se da sam se uspio objasnit i ne zagnjavit previse.bless!

Post redigirao moderator.
19.01.2010 | 09:09
Wild guess - ako ti je .iso mountan na ekranu prije nego što stisneš Restore - ejectaj ga.
19.01.2010 | 12:46
isprobano..ista stvar opet.restore failure:(
19.01.2010 | 13:24
A eksterni disk je formatiran i stavljen je Apple Partition Table u Disk Utilityu?
19.01.2010 | 13:40
Mozda glup prijedlog ali zasto ne sprzis to na dvd i onda instaliras?
Ja sam sebi instalirao Snow sa sticka jer mi ne radi dvd citac na stroju u firmi i proslo je sve bez problema ali zasto tebi baca errore tko zna
19.01.2010 | 13:42
nije formatiran ali je prazan,ima 2 particije napravljene u winows 7mici.jedna 11gb-na kojoj je torrent,druga ostatak diska 235gb-prazna.idem probat particirat sa sa svojim pantherom pa probat iznova.tnx
19.01.2010 | 13:52
@MoschuS..paket je tezak 7.5Gb.tolka kolicina podataka navodno ide samo na dual layer diskove,koje moj mac ne cita:dry:
19.01.2010 | 14:05
Disk je USB ili FW? Nisam siguran da G5 može bootati sa USBa.
19.01.2010 | 14:11
dub:r je napisao:
@MoschuS..paket je tezak 7.5Gb.tolka kolicina podataka navodno ide samo na dual layer diskove,koje moj mac ne cita:dry:

150 kn nova DVD pržilica
19.01.2010 | 14:22
@Breed..da externi disk je usb. <...> pise da moze boot s usb-a,veli nije problem.eh a nova przilica..150kn nije neka ogromna lova,ali nije ni malo+nisam siguran da ce to rijesit problem.ako probam s novom a dobijem isti failure,uzalud sam bacio lovu,posto mi ova u macu radi cist fino za stvari koje inace przim..

Post redigirao moderator
19.01.2010 | 14:30
Sorry tek sada sam vidio da se radi o iMacu.
Na cijenu DVD pržilice dodaj i cijenu firewire/USB kučišta.
19.01.2010 | 14:36

Ne cita li svaki DVD dual layer medije?
19.01.2010 | 15:34
hm izgleda da stvarno neki Combo driveovi ne citaju dual layere <...> probaj sam napraviti posto veliki image vec imas

Post redigirao moderator.
19.01.2010 | 16:31
A eksterni disk je formatiran i stavljen je Apple Partition Table u Disk Utilityu?
>da..nanovo sam ga formatiro-ovaj put u disk utility-u na macu,ponovio proceduru..i dalje ista stvar..
19.01.2010 | 16:34
<...>

Nego, reci ti meni, jel pes sad nekaj pametniji kad je pojel OSX diskove?
Sad zna neke nove trikove?
19.01.2010 | 16:58
..da pametniji..kosti i slicno ga vise uopce ne interesira,sam njuši di ce kakav softweare gricnut?..kak je krenulo-moracu neki sef slozit doma..nasty doggy;)
19.01.2010 | 19:29
original imac G5 1.6

Pitanje - ima li ti stroj DVD-R? Ti iMacovi su dolazili sa dvije varijante - CD-R prža i DVD čitač, tzv. Combo drive i sa DVD snimačem, tzv. Superdrive.

Ako nemaš DVD-R, ok, ništa ti onda neće pomoći osim igrarija sa eksternim diskovima.
Ako imaš DVD-R, sprži image na DVD-R DL i vozi.

Negdje griješiš u koracima, što se instalacije sa diska tiče - a s obzirom da si tek na kraju formatirao disk u HFS+, siguran sam da je caka do tebe.

Disk neka bude formatiran, a tek tada se idi igrati sa torrentom i prebacivanjem po onim uputama.

Mogao bi i tu pejstati upute, korak po korak, pa da te lakše uputimo!
19.01.2010 | 22:08
dub:r i ostali korisnici, molim da ne zaboravite da Jabučnjak nije mjesto na kojem dozvoljavamo otvoreno i eksplicitno zagovaranje i propagiranje ilegalnog softvera bilo koje vrste.

Psu svaka čast, nećemo se upuštati u veterinarske analize , nadamo se da će problem izgubljenog/oštećenog originalnog DVD-a biti na kraju uspješno riješen na neki način, ali nadalje molim bez linkova na torrente i slično.

Hvala.
19.01.2010 | 23:46
naravno Smayoo,moje isprike ako je bilo neprimjereno:unsure: ..probo sam to sto diskretnije,a da se i dalje kuzimo.u trenutku ocaja sam trazio pomoc i dobio je!bez ovog foruma to nebi uspio.na tome hvala svima koji su svojim konstruktivnim savjetima tome i pridonjeli.ko zna zna,ko nezna njemu 2;)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 43 minuta
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, Anonimci (461)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO