izgubljeni instalacijski cd..what to do??
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

izgubljeni instalacijski cd..what to do??

10.12.2009 | 20:23
dakle...moj macbook pro 13" treba hitno formatiranje. Problem je sto sam instalacijske cd zagubila. Moja glavna dvojba je: Kupiti upgrade na snijeznog, sto bi bila 100% legalna opcija, ali me ne bi veselio prelazak na njega jer cujem da ima mnogo bugova a vazno mi je da mi final cut i cs2 funkcioniraju savrseno. Ali ekipa kaze da bi mi usput odradio posao formatiranja pa razmisljam o tome jer cifra nije pretjerana (30 eu) bolje nego novi instalacijski (preko 100eu )
Ili skinut s neta leoparda ,cula sam i teoriju da bi funkcioniralo legalno,s obzirom da imam vec placenu licencu od mac os-a koji imam instaliran na kompu...
sto mi vi preporucujete??
hvala puno svima
10.12.2009 | 20:40
Prvo dobrodosla na forum
Drugo daj kazi koja te to p... hoce oguliti 30e za instaliranje sistema? Ne znam gdje zivis ali kod nas je Snow Leopard 239kn (cca 33eura) tako da mislim da ti je to najbolja solucija ako zelis biti legalna a ako se ne snalazis sama platis nekome kavu da ti to instalira i dovidjenja.
10.12.2009 | 20:42
A što se to točno s računalom dogodilo da ti treba hitno formatiranje (i ponovna instalacija OS-a)?
10.12.2009 | 21:04
hvala puno na dobrodoslici!
ovako...leo se brutalno usporio, final cut nije mogao vrsiti eksportaciju (sto me je najvise zabrinulo) i pojavljivali su se raznorazni bugovi..u system filovima mi je totalni kaos, sto je, pretpostavljam, poslijedica mog nestrucnog prckanja sa crackanim glupostima (nikad vise majkemi:))..instalirala sam legalni final cut i problemi su se nastavili, a nekoliko, po mom uvjerenju, strucnih ljudi mi je reklo da su system fileovi toliko s.. da mi preostaje jedino formatiranje (avast mi je signalizirao 100tinjak errora). tu se javio problem sa instalacijskim cd-ima koje nikako ne mogu naci, pa ocajnicki trazim najbolju zamjensku opciju. Inace, zivim u italiji, i ovdje upgrade na Snow Leoparda isto kosta oko 30 eura, medjutim nisam sigurna da li ga zelim jer se po forumima ljudi masovno zale na njega. Ispricavam se ako pisem totalno nestrucim jezikom ali presla sam na mac-a prije nekoliko mjeseci i jos mi je sve novo!hvala jos jednom!!
10.12.2009 | 22:00
Evo, ovo ti treba, zar ne?

$43 skupa sa slanjem u Italiju, to ti je nešto ispod 30 €. Uklikaj, plati i pričekaj da ti stigne pa onda opet izgubi.
10.12.2009 | 23:18
hm,da to je to..makar je moj 10.5.8. Problem je sto mi treba superhitno..sutra mi je krajnji rok da nesto poduzmem,i pokusavam shvatiti koja mi je od one dvije odmah dostupne opcije smislenija:)
uff da mi nije nasadjena na vrat i glavu bi izgubila...
10.12.2009 | 23:41
Ja bih na tvojem mjestu kupio Snow i instalirao sve na čisto nakon provjere diska, a onda gore trpao samo legalan softver.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 45 minuta
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO