Vraćanje sa Time Machine nakon instalacije 10.6
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vraćanje sa Time Machine nakon instalacije 10.6

02.12.2009 | 23:04
Majstore sve si rekao !
Kao i kod auta.Neki dan mi procurio hladnjak (kiler) i to curkom pa sam sad naprasno rekreativac, dok ne dođe drugi.
Radije ću ga provjeriti pa kad se pokvari ondaću ga popravljati. Znaš da u Dalmaciji nije problem (barem još) naći dobru "macu"(macolu) za popravke. Ako buš trebal nabavim ti jednu.
06.12.2009 | 01:38
Da ne otvaram novu temu,imam problem sa Time Machine.Javlja mi error da mi mac ne moze naci TM i da moram izvrsiti kontrolu TM diska.Kad uradim kontrolu javi mi da je sa diskom dve u redu.Sad ne kontam do cega moze biti?
06.12.2009 | 20:44
S diskom je vjerojatno sve u redu, ali s Time Machine podacima na njemu možda nije?
06.12.2009 | 22:20
pa sta da uradim?da izbrisem i ponovo ispocetka pocnem?mada ni to nije losa opcija jer i nemam bas kakvih promjena na mac-u odkako sam SL instalirao.
06.12.2009 | 22:38
Nemam pojma ovako napamet. To što sam ti napisao je jedna mogućnost. Tko zna je li baš to na stvari.

Izbrisati sve i početi od početka se uvijek može, ali ako je neki problem s diskom, opet ćeš ostati bez podataka.
06.12.2009 | 22:50
ma kad ga prekontrolisem sve je u redu.ali vec evo ima par dana javlja taj error.
07.12.2009 | 02:20
Što točno radiš kada kontroliraš disk?

U svakom slučaju bi trebao napraviti ovo:
1. U System Preference odaberi Time Machine
2. Kliki na Change Disk... i ponovo označi svoj backup disk.

... ili, ako ti je backup disk namješten da ide u sleep, trebao bi to isključiti.
07.12.2009 | 08:13
kad to uradim Time Machine stoji ali na nju ne mogu kliknuti.nego odem Programe pa na Kontrolu HD-a i uradim kontrolu Time Machine.Kad je prekontrolise javi mi da je disk u redu.Tek poslije toga mogu kliknuti u preferencama na Time machine i tad proradi.Nije mi jasno ako nesto ne valja valjda bi mi i na kontroli javilo da nije u redu.Sad sve opet radi ,sacekat cu da mi sljedeci put javi error pa cu pokusati i sa brisanjem podatakau TM.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 16 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, zoranowsky, Anonimci (459)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?