Lexmark X5470 i SL
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lexmark X5470 i SL

05.10.2009 | 19:17
Nakon instaliranja SLa nisam odmah koristio skener u All in One Lexmarku, te danas nakon dužeg vremena idem skenirati jedan dokumenat a ono šipak! Printa, faxira i skenira ali preko iMaca skeniranje ne radi.Prije je funkcioniralo na 10.5.8 , a probao sam i VMWare s Windowsima i tamo sve radi. Očito je u pitanju softver jer ne registrira skener, a Image Capture tvrdi da nije priključen ni kamera ni skener.Ili možda neznam podesiti ?
Screen_shot_2009_10_05_at_18.png
05.10.2009 | 20:17
Uhhh ti all-in-one uredjaji su ocigledno jos uvijek problematicni na OSXu. Jesi potrazio original drivere na Lexmarkovom site?
Ja sam htjeo kupiti Samsungov laser-scanner pa sam poucen starim iskustvom sa Canonom prvo obisao par foruma da vidim sto se pise i najvise ljudi se zalilo upravo na scanner kojeg je bilo jako tesko natjerati da radi pod OSXom.
05.10.2009 | 20:41
Ma jesam čačkao po Lexmarku i našao da je problematično i sa tom serijom 5400. Mislio sam da je netko u međuvremenu uspio nešto isčarobirati, makar radi alibija. Ovako mi sad dobro dođe XP na Macu.Evo šta Lexmark kaže :
Screen_shot_2009_10_05_at_19.png

a ima još :
05.10.2009 | 20:43
ostatak :
Screen_shot_2009_10_05_at_19-002645329cfe936ffc3d5a3f00ce1105.png

Šuti i čekaj !
05.10.2009 | 21:09
Kud bas Lexmark? Bojim se da do dolaska novih (popravljenih) upravljackih programa nema nista. Meni jedan canon skener nije radio, ali napravili su drivere.
Nije za utjehu, ali sa vise strana sam cul dosta lose o Lexmark proizvodima za po doma i ured. Onisu jako profitirali kad su radili za IBM printere.
05.10.2009 | 22:28
A jbg baš se lijepo uklapa uz iMac alu, bijelo srebrne boje a za sada mi dobro radi (da ne ureknem).
19.03.2011 | 00:00
Evo, izgleda da dam ga ureko! Prestao skener raditi. Mislio sam da sam Liona maknuo, ali nisam još. Probam s njega skenirati i dođe do tri ćetvrtine crte i stane. Izmjenio se i prozor i izgubila ikona skenera. VueScan ne nalazi skener (all in one). Prebacio se u virtualnu Sedmicu i tamo sve obavio. Izgleda da je opet počeo trening nerava.
19.03.2011 | 00:52
Samo da nadodam da ja imam Canonov mutifunkcijski uređaj MG6150 i sve mi radi picikato s originalnim softwerom isporučenim sa printerom.

Doduše ne mogu skenirati direktno iz Photoshopa kao na Windowsima, ali zato ima instaliranu MP Navigator EX 4.0 aplikaciju koja skenira bez problema, a ima i instaliran alat koji bi trebao primit skenirani dokument kad pritisnem SCAN dugme na uređaju, ali to nisam do sada isprobao. Čak mi dobro radi i sa ABBY Fine Reader Expressom!

Žalostan sam jedino što ne podržava AirPrint sa iPada, na žalost čak ni uz pomoć TruPrint-a. Ipak, ne gubim nadu, možda jednog lijepog dana.

Oprosti jzelko, volio bih da sam od kakve pomoći, ali eto ne tako davno su nam i na radnom mjestu zamjenili sve Lexmarke sa HP-ovim mrežnim mutifunkcijskim uredskim gigantskim makinama koje printaju, kopiraju, skeniraju, faksaju, a nakon dužeg rada i kuvaju kafu
20.03.2011 | 01:12
Hebiga, stroj je ispravan, printer uvijek radi, samo skener zajebava. Kad sam ga kupio, prije tri i nešto god. nisam znao za te kerefeke s kompatibilnošću. Po dizajnu mi se super uklopio uz iMac alu. Ostalo znaš. Kad i ako budem mogao, utopit ću ga nekom za Windowse. Netbuk mi super radi s njim, kao i Windowsi u Fusionu. Htio sam ga uz TV tuner od Windowsa instalirat u Boot Camp, ali sam naišao na Error. Sad bi htio vratiti tu particiju 30GB, natrag u disk od sistema, ali nemogu ga vratit, tj nemogu do njega. Preformatirao sam tih 30GB natrag u orig. format, ali ostaje zasivljen i nedostupan. Moram pitati koga od dečkih na forumu za taj zahvat. Bok !
Riješio slučaj! Kliknuo u kutu na crtice i povukao ga do kraja i to je to ! Appleovski !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 12 minuta
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D
  • drlovric: Imate valjda neki backup :)
  • Gjuroo: Jel netko zapisao kontakte prije nego je tema izbrisana?
  • smayoo: Hvala. Počišćeno. Account je hackiran, admin će ga blokirati
  • jura22: Imate reklamu za prostitutke u firumu!
  • CoffeePod: 90Hz je premalo
  • rusty: 30" na 120Hz
  • Borisone: Bit će 27-inch 5k XDR za cifru veću od 32-inch 6k. Zašto? 90Hz!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO