Mac os na pc-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac os na pc-u

04.10.2009 | 15:46
da li je moguce kao na macu da instaliram leopard na externi HD i da ga startujem na pc-u?ili da li ja mogu na ovu konfiguraciju instalirati leopard-a?
Sony Vaio VGN-CR21S
:: Processor
Intel Core 2 Duo T7250 2 GHz
:: Mainboard
Intel PM965
:: Memory
2048 MB, DDR2 PC5300 667MHz, 2x1024MB, max. 4096MB
:: Graphics adapter
Intel Graphics Media Accelerator (GMA) X3100 - MB
:: Display
14.1 Zoll 16:10, 1280x800 pixel, WXGA X-black, glossy: yes
:: Harddisk
160 GB - 5400 rpm, 160GB 5400rpm Seagate Momentus ST9160821AS
:: Soundcard
Realtek HD Audio
:: Connections
1 Express Card 34mm, 3 USB, 1 Firewire, 1 VGA, 1 S-Video, V92/V.90 Modem, 1 Kensington Lock, Audio Connections: Microphone, Headphones, Card Reader: SD-Card Reader, Memory Stick Reader,
:: Networking
100BASE-TX, 10BASE-T (10/100MBit), Intel PRO/Wireless 3945ABG (abg), 2.0 + EDR Bluetooth
:: Optical drive
Pioneer DVD-RW DVR-K17A ATA
04.10.2009 | 16:23
Mislim da ćeš više odgovora na ovo pitanje dobiti na Hackintosh forumima nego ovdje.
04.10.2009 | 20:23
Joško ti je dobro rekel. Ja nemam pojma kaj treba da proradi OSX, osim da je najbolje jamstvo ako je na uređaju odgrižena jabuka. Ako si u potrazi za UNIX-om na piceku, onda predlažem ubuntu koji radi i besplatan je....
04.10.2009 | 20:36
djuro ... ubuntu radi ... ako se govori o OS-u no ako se govori o dostupnim aplikacijama ... tu je covjek onda uskracen. Free softver opcije nisu uvjek adekvatne.
04.10.2009 | 21:40
@scarface32 - da, vrlo lako
04.10.2009 | 22:07
a kako?samo ubacim dvd od leoparda i pokrenem instalaciju ili?
05.10.2009 | 12:51
Ne, prvo pročitaš nešto s www.insanelymac.com/forum/index.php?showforum=137
05.10.2009 | 14:16
scarface, mozda je najbolje da se okanis toga jer sudeci po tvojim pitanjima autenticni Mac je idealna masina za tebe. Za sve ostalo treba ponesto i procitati i nauciti prije toga.
05.10.2009 | 15:22
ecvis, posve se slažem s tobom, ali ako netko pokušava iskemijati OSX na piceku, onda mi to govori da se pokušava dočepati boljeg OS-a mukte, tj. zaobilaženjem kupovine origigi hardweraja. A onda je jednostavnije da gore krkne Ubuntu i s njim radi BESPLATNO. Ruku na srce, ima većinu toga kaj mu može zatrebati ako se ne bavi nekim opakim poslom. Ako se bavi opakim poslom koji donosi ili treba donijeti mrkle nofce, onda neka BAREM kupi mašinu s kojom će dobiti i OSX i cio naramak aplikacija....
Nemreš iscijedit krva iz kamena, iako su to mnogi pokušali. Prvo gorivo, onda vožnja.....
05.10.2009 | 19:17
ma imam ja mac,nije u tom fazon ,nego bih zeni pokusao na njen laptop leoparda instalirati,ako ne zahtjeva puno vremena i znanja.
05.10.2009 | 19:24
Đuro ti je sve rekao !
Probao sam i odustao, i nikad neće raditi kako bi htio a o živcima da ne govorim!
Jeftino možeš dobiti stariji MacBook i to ti je elegantnije riješenje i nema čačkanja, gubljenja vremena i živciranja. A vrti i Windowse kao i OSx. Razmisli !
05.10.2009 | 21:12
Ne ide seljacka noga u becku cipelu.
05.10.2009 | 21:39
e ebi ga sada.svi su oni tu negdje,samo se u detaljima razlikuju.ja imam na mac-u i windowse i ne mogu bez njih.nego me cudi sto apple ne napravi operativni sistem koji se moze instalirati na pc.dobio bi jos vise korisnika mac os-a.
05.10.2009 | 21:49
Vjerojatno oni bolje od nas znaju zasto to ne rade. Ovako napamet, mozda zato jer su nesto slicno jednom napravili sto ih je umalo stajalo glave.
06.10.2009 | 10:00
Riba, dečki se vjerojatno ne sjećaju Power Computinga... Vjerojatno u Cupertinu nije baš na odobravanje naišlo kad su ih počeli derati sa svojim strojevima i kad su power computing mašine počele dobivati ocjene 'editor's choice' na račun Apple mašina.....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 17 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (438)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.89 Seconds

Provided by iJoomla SEO