'maximize' prozora
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

'maximize' prozora

10.09.2009 | 19:39
Pozdrav svima,nov sam korisnik Maca (1 mjesec)
za sada je sve OK i prilagodio sam se brže od očekivanja no najviše me muči što ne mogu pronaći opciju koja bi mi svaki prozor koji želim otvorila preko cijelog ekrana (kod PC-a ima gumbić 'maximize')nego ja moram onda razvlačiti prozor na željenu (full) veličinu!!!
ima li pomoći?
10.09.2009 | 19:55
nema cini mi se,jer i sam sam to trazio.jedino jesenje je po meni ,razvuci ga i kad ga ugasis sljedeci put ce ti se otvoriti preko cijelog ekrana
10.09.2009 | 20:12
upravo potrazio na netu i nasao sam ovaj program.nadam se da ce ti pomoci.

www.blazingtools.com/downloads.html#RightZoom
11.09.2009 | 14:22
To je cesta losa navika koju windowsasi vuku sa sobom. Najzdravije je rijesiti je se. Maximize gumb ce ti na Macu razvuci prozor toliko da stane citav sadrzaj.
11.09.2009 | 18:00
Riba je napisao:
To je cesta losa navika koju windowsasi vuku sa sobom. Najzdravije je rijesiti je se. Maximize gumb ce ti na Macu razvuci prozor toliko da stane citav sadrzaj.

Kao switcher iz linux svijeta (isto je i sa windozama) mogu potvrditi Ribine riječi. Na početku jest malo čudno, ali za par dana se shvati da nije nužno da se prozor razvlači preko čitavog ekrana.
11.09.2009 | 18:42
ma ja njega volim razvuci .navika sta ces.
11.09.2009 | 20:21
Meni skroz razvučen prozor treba jedino u CAD-u. Za sve ostalo je fakat previše. Npr. u writeru, ako je prozor razvučen preko cijelog ekrana (MBP 15,4" ), a u njemu zoom prilagođen na širinu stranice, prikaz je 120%, dakle veće nego u naravi (210 mm širine A4 lista ispada nekih 250 mm). Zaista nepotrebno. A slova su toliko velika da ih može s mog ekrana komotno čitati netko iz susjednog ureda...

A zamisli tek kad radiš na stolnom računalu s monitorom od 22, 24 ili 30"... Ili na kućnom TV-u od 37 ili 42"
11.09.2009 | 21:10
treba shvatiti da zeleni botun ne znači maximize već optimize

i slažem se sa ribom i smayoom da nekada zaista nije potrebno maximizirati neki prozor. iskreno smeta mi što Xcode i Textmate ne optimiziraju već maximiziraju po defaultu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 26 minuta
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D
  • drlovric: Imate valjda neki backup :)
  • Gjuroo: Jel netko zapisao kontakte prije nego je tema izbrisana?
  • smayoo: Hvala. Počišćeno. Account je hackiran, admin će ga blokirati
  • jura22: Imate reklamu za prostitutke u firumu!
  • CoffeePod: 90Hz je premalo
  • rusty: 30" na 120Hz
  • Borisone: Bit će 27-inch 5k XDR za cifru veću od 32-inch 6k. Zašto? 90Hz!
  • dpasaric: Veliki Studio Display, a ne da nude samo hiperskupi XDR
  • rusty: I ja, ali sam rezerviran s očekivanjima. bilo bi lijepo da konačno ATV izdaju novi, ali i novi Studio Display će biti najs :D
  • dpasaric: Danas Apple ima objave novih proizvoda, jedva čekam! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO