VirtualBox
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

VirtualBox

10.09.2009 | 16:16
http://www.virtualbox.org/
Da li netko koristi, jer je freeware?
Ostali se placaju, koloko sam skuzil.
Mozda kakve primjedbe ili upozorenja.
Da li radi prihvatljivo.
Imam MBP 2,16 s 2GB RAM-a.
10.09.2009 | 16:43
Radi OK, kao i ostali koji su komercijalni, .... jedino ne podržava BootCamp particije
10.09.2009 | 17:25
Kakve BootCamp particije?
Imam OSX 10.5.8, a uskoro i 10.6 (manje bitno, kupil sam ga i cekam). Posto imam nesto stariji MBP i ID mu je 2.2. Jedino kaj mi treba je ACAD 2005.
I jos nekaj, kaj je sa virusima i ostalom gamadi kod virtalnih strojeva, da li su oni imuni ili i dalje treba neka zastita. BootCamp ni ne mislim stavljati jer mi je ono prebacivanje kod bootanja neprakticno. Inace se spremam do kraja ili pocetkom iduce godine ubosti jedan iMAC (24" je ipak bolje za crtanje nego 15").
Malo sam ostarel, tal da ni ne pratim vise kaj se u svijetu racunala dogadja, vec sam vise za instant rijesenje, a problem erijesavam korak po korak. Tu je dobra ekipa koja daleko vise zna, tak da je meni lakse pitati. lol
10.09.2009 | 19:19
Ma za te novce VirtualBox je zakon!

I ja sam ponukan lovom odlučio isprobati ovo besplatno rješenje i meni za sada savršeno funkcionira od samog switcha, tj. oko 7 mjeseci.

Nisam instalirao AutoCAD jer ne crtam u njemu, ali koristim Autodeskov DWG Viewer da povremeno provjerim svoje exporte za suradnike, a prvenstveno sam ga instalirao zbog programa za fiziku zgrada jer nemam alternative na OsX-u. Znači, ne koristim ga intenzivno, ali za ovo što meni treba savršeno radi i ne pada mi na pamet uz ovo kupiti neki komercijalan softver. Uostalom, ništa te ne košta da ga isprobaš.

I radi bezbolnije instalacije prije posjeti mac.appstorm.net/how-to/virtualization/r...mac-with-virtualbox/
10.09.2009 | 21:46
Iz mog iskustva VirtualBox radi bolje i stabilnije od VMWarea. Tj, s VMWareom sam imao problema, a s Virtualboxom ne, jednostavno radi

komentari??
bok!
10.09.2009 | 22:15
Koristio sam ga zbog nekih specifičnih poslova i radi odlično. Osim što je besplatan stalna su i poboljšanja, vrti se bez greške, u Spacesima dva desktopa... Odlično za demonstraciju moći nevjernim prijateljima a osobito zgodno na MacbookAiru kada je "vau" efekt dodatno naglašen. Doduše nisam koristio nikakve zahtjevne programe niti sam mu dopuštao da si uzima puno resursa, jer mi nije ni trebalo. U svakom slučaju za svaku pohvalu.
11.09.2009 | 09:46
Žabac, za što točno koristiš AutoCAD. Ako samo pregledavaš, onda ti ne treba AutoCAD ni Windoze - ima odličan besplatni viewer za Mac koji radi brže i bolje od bilo kojeg AutoCAD-a ili AutoCAD viewera koji sam ja vidio.

Inače, za intenzivniji rad u AutoCAD-u ja ipak preferiram bootati u Windowse (BootCamp) jer mi je u virtualiziranoj okolini katastrofalno usporen (najgore su regeneracije nacrta i zoom in / zoom out). A za nešto kraće i na brzinu prođe i pod virtualiziranom okolinom.

Što se tiče virusa, Windowsi su i u virtualiziranoj okolini podjednako osjetljivi, pod pretpostavkom da ih puštaš na mrežu. S tim što ih možeš i ne pustiti na mrežu. Ako ti ne trebaju ni za što nego za AutoCAD, onda ih nemaš zašto puštati na mrežu. Jednostavno - u virtualnom stroju definiraš da mrežne kartice uopće niti nema, ili da nije spojena ni na što. Prednost takvog pristupa je što ti se Windowsi bitno ubrzaju kad ih ne natovariš Antivirusom, Antispywareom i Firewallom. Nije da postaju prihvatljivo brzi, ali agonija je ipak manja.
11.09.2009 | 12:01
Taj Solidworksov eDrawings Viewer nije loš i dosta je brz, međutim ne pokazuje mi točno linetype i fontove. Izvrstan kao preglednik datoteka, ali za ovo što mi češće treba (pregledati exportane podloge za suradnike) ne mogu ga koristiti zbog navedenih nedostataka.
11.09.2009 | 12:18
Hm, čudno, ja sam baš bio pozitivno iznenađen jer su mi baš ltype točno prikazani (to nam je važno jer su razni ltype = razni tipovi kabela). Za fontove ne znam da li su 100% točni, ali čšžć radi, a to mi je najbitnije.
11.09.2009 | 15:37
Za crtanje mi treba, kao crtaca daska. ACAD 2005 koristim i ne misli ga tak brzo mijenjati. Ovi zadnji su valjda kao i vindoze, gladni svega. 2D je u pitanju. 3D mi ni ne treba. Racunam, ako radi na starom AMD-u, ne bi trebalo biti lose ni na C2D. Ono s BootCampom mi nije spretno, reboot i to. Mada sam pocel uciti ArchiCAD, ali to je muka ziva (program je odlican, ali kompliciran). Ja nemam problema s linetipe i prikazivanjem, kaj ja znam ima onaj ltscale s kojim porihtam, a normalno printam iz paperspace-a, nikad iz nacrta direktno. To je po meni i jedna od najjacih osobina ACADA. Moji nacrti nisu komplicirani ni veliki 1:100 na jedan ili dva A3 papira. Vise su to skice. Zato racunam da bi to radilo.
Malo offtopic, budem pricekao kad izajde iMac s ATI grafikom, jer nekaj se prica da je ljubav s Nvidiom pukla.
Ovaj preglednik bum probal. I nisam mislil ga pustati na mrezi (mislim XP).
Jos jedno pitanje: Da li VirtualBox podrzava drag & drop iz OSX-a?
13.09.2009 | 03:26
O archicadu sve najbolje. Ne znam kako bih uopće odradio sve što moram da ne radim u njemu. Na prvu se čini prekompliciran, ali vrlo brzo pohvataš osnove i onda deri. Ako imaš pitanja u vezi njega obrati se na www.archicad.com.hr

A D&D iz OsX-a u VirtualBox meni ne radi. Tražio sam i po manualu, ali čini mi se da ne postoji takva opcija. Ja sam si namjestio jedan shareani folder za razmjenu datoteka između os-ova i njemu pristupaš preko "mreže".
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 15 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, temeljnik, Anonimci (720)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO