Spajanje na internet preko terminala
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spajanje na internet preko terminala

31.08.2009 | 15:56
Pozdrav ekipi! Novi sam macovac i još se upoznajem s novim OS-om i sučeljem, a sada sam naišao na problem.

Na Internet se spajam preko ADSL modema (konkretno ono smeche od kasde što je davao t-com) i sad mi treba terminal naredba kojom bi mogao isključiti se i uključiti ponovno na Internet. Treba mi za aplikaciju jDownloader, s obzirom da neznam drukčije podesit reconnect.

Eto, molio bi za pomoć.
31.08.2009 | 16:14
Kako - terminal naredba?
Ne znam taj router, ali pretpostavljam da ima web interface kao i ostali. Dakle, spojiš se surfalicom na njega i uklikaš disconnect.
31.08.2009 | 16:17
ma nije router, nego modem
dakle nije u routerskom nacinu rada
spajam se inace tako sto odem u system preferences, network i kliknem na connect
i sad mi treba command koji će zamijenit taj postupak
31.08.2009 | 17:35
Ovako na pamet ne znam. Kako si to radio dok si bio na PC-u?
31.08.2009 | 17:42
evo vako sam radio:
jdownloader.org/knowledge/wiki/reconnect/modem

a preko OS X-a ove mi komande ne rade
31.08.2009 | 19:09
Vjerujem da mozes postaviti da ti se vidi ikonica konekcije u Menu Baru. I onda samo klik na tu ikonicu i imas Connect/Disconnect.

Evo kako je kod mene. Svakako lakse nego paliti terminal za reconnect...

komentari??
bok!
31.08.2009 | 19:22
odmah ispod onog gdje ti piše "rasdial" i tako dalje, imaš naslov "Linux und MAC OS". Samo, da bi ti to što tamo piše radilo, moraš odnekud nabaviti te "pon" i "poff" programčiće.

Inače, nisi jedini s tim problemom, evo ovdje se dopisuju na njemačkom oko istog tog tvog problema, s tim što onaj koji daje podršku očito nema pojma na na Mac OS-u (FreeBSD-u) nema pon i poff pod normalno (na Linuxu valjda ima).

Tamo još Nijemac kaže da umjesto ovog možeš pozvati i AppleScript koji radi to isto (taj AppleScript treba tek napisati).

Konačno mu je napisao da se nađu na irc-u gdje će mu detaljnije pomoći (??!). Uglavnom, ako se javiš tamo na taj forum, možda pomogne i tebi.
31.08.2009 | 19:24
quadmachine je napisao:
Evo kako je kod mene. Svakako lakse nego paliti terminal za reconnect...

Quad, nisi skužio. To je software za automatizirano downloadanje s rapidsharea i sličnih siteova koji onda putem terminal komandi radi reconnect nakon što skine jedan 100 MB file kako bi dobio novu IP adresu i mogao ponovno pristupiti rapidshareu u istom danu više puta.
31.08.2009 | 19:39
ej smayoo zahvaljujem se stvarno na trudu, ali već prije sam bio tražio pomoć od ove ekipe ali likovi stvarno ne znaju meni pomoć , a ćini mi se da tamo od njih nitko ne koristi mac

i tu applescript sam tražio, i našao samo one za dial-up, pa sam ćak sam je pokušao napisat, ali nemam iskustva bas s tim pa nije bilo uspješno

eto ako netko zna napisat applescript za redial bio bi zahvalan
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 43 minuta
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO