snow leopard problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

snow leopard problem

30.08.2009 | 11:54
danas mi je kolega donio S L iz beca..stavim dvd u slot, otvori mi se, kliknem na install snow leopard, agree, bla bla..i na dijelu di veli da biram disk na koji instaliram, pise da nije kompatibilan s GUID Partition Table scheme..pise ispod hint da idem u disk utility, odaberem taj disk, kliknem na partition tab, pa tamo na volume scheme i onda na options, i tu dolazim do problema, jer to ne mogu stisnuti..volume scheme mi je "osjencan", kao i options..help please?
30.08.2009 | 12:46
Moraš reformatirati disk, ali mi nije jasno zašto si to uopće dirao s defaulta pri prvoj instalaciji OS-a?
30.08.2009 | 12:55
dpasaric je napisao:
Moraš reformatirati disk, ali mi nije jasno zašto si to uopće dirao s defaulta pri prvoj instalaciji OS-a?

Meni bi trebao stići slijedeći tjedan i malo pratim komentare.
Ako sam dobro shvatio, treba napraviti backup (TimeMashine), ubaciti Snow Leopard DVD, formatirati disk i onda instalirati Snow Leopard.
30.08.2009 | 13:02
@iLood - koji Mac imaš?
30.08.2009 | 13:20
macbook white, star 10 mjeseci..@ dpasaric - nisam nista dirao, nego sam mijenjao HDD, pa sam pri postavljanju novog zaboravio na to..
30.08.2009 | 13:35
ping je napisao:
dpasaric je napisao:

Meni bi trebao stići slijedeći tjedan i malo pratim komentare.
Ako sam dobro shvatio, treba napraviti backup (TimeMashine), ubaciti Snow Leopard DVD, formatirati disk i onda instalirati Snow Leopard.

Ja nisam to tako shvatio, a to obicno i nije Appleova politika. Inace samo ubacis DVD i instalira se kao update na OS:X bez formatiranja diska. Isparvite me ako sam u krivu...
30.08.2009 | 13:41
iLood je napisao:
macbook white, star 10 mjeseci..@ dpasaric - nisam nista dirao, nego sam mijenjao HDD, pa sam pri postavljanju novog zaboravio na to..

Dobro je, već sam mislio da imaš neki PPC
30.08.2009 | 13:46
ne, ne malo novije da imam externi disk od kojih 120 giga, bilo bi super
30.08.2009 | 16:31
Ja isto osluskujem komentare i dok ne izajde prva revizija nista (dobro treba ga i kupiti).
Ja kad sa isel s 10.4 na 10.5 na PPC miniju sve se instalirali i kod bootanja dojde desktop (ili ka se zove) i nesretni prozirni ekran na 100 jezika da treba restart. Bilo je format diska i cista instalacija i sad radi. Meni nadogradnje uvijek nekak pobudjuju sumnju.
30.08.2009 | 19:02
ovi problem..napravio sam backup na eksterni disk..nisam radio image diska, nego sam prebacio podatke koji mi trebaju, s namjerom da formatiram i ubacim snow leoparda direkt gore..ali, opcija erase mi je osjencana..ne mogu kliknuti..ni restoreati ne mogu..kad kliknem na partition tab, pise mi da je to startup disk, te da se ne moze eraseat..ima li netko iskustva s ovime, sta da radim?
30.08.2009 | 19:18
Zaderi disk iz Disk Utila kada bootaš u DVD (pod Utility izbornikom), ne možeš to "na živo" napraviti.
30.08.2009 | 20:08
imam i ja problem.kako u itunes vratim stvari koje sam imao prije update-a?sve mi se izbrisalo.najvazniji su mi muzika i programi.sve to imam na iphone-u ali kako sad da prebacim na itunes?
30.08.2009 | 20:16
Ništa se nije "izbrisalo" jer se nikada ništa ne izbriše samo od sebe, dakle izbrisalo se samo ako si odabrao neku od opcija koja "zadere" sadržaj. Zašto nisi stavio samo Update System?

Ide li sync-back s iPhonea na stroj - nisam nikada probao, ako je isti account moguće da ide jer kada kupiš glazbu putem Storea na iPhoneu, to se normalno sinka nazad u iTunes bazu - AFAIK.
30.08.2009 | 20:27
Da samo da kod syncanja ne bi on shvatio da je na iTunesu "korisnik sve obrisao" pa da obriše i s iPhonea kako bi se sinkronizirao.

Taj sync sam napravio samo jednom, kad sam napunio iPod za auto pa mi ovo nije trebalo i ne znam da li ima, nego pričam napamet, po logici i općem iskustvu - nema li iTunes neku kvačicu "inicijalni sync" pri čemu naglasiš npr. da se "baca" sve što zatekne u iTunesu i napravi mirror onog što je na iPhoneu?
30.08.2009 | 21:22
Naravno, to je moguće ako se ne pazi!
30.08.2009 | 22:36
muziku sam vratio ali programe izbrisao. ali evo sad se pokusavam sjetiti koje sam imao pa ih ponovo trazim preko itunes-a:S
31.08.2009 | 03:52
ubacio sam dvd koji sam dobio s macom (10.5.4), uso u disk utility, formatirao, napravio particiu za GUID partition mapping, ubacio snow leoparda i instalirao..odusevljen, nisu nesto previse promijenili estetski, ali je stvarno puno brzi, i tek sad vidim pravu brzinu safaria 4..odlicno! hvala svima na pomoci
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 59 minuta
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D
  • drlovric: Imate valjda neki backup :)
  • Gjuroo: Jel netko zapisao kontakte prije nego je tema izbrisana?
  • smayoo: Hvala. Počišćeno. Account je hackiran, admin će ga blokirati
  • jura22: Imate reklamu za prostitutke u firumu!
  • CoffeePod: 90Hz je premalo
  • rusty: 30" na 120Hz
  • Borisone: Bit će 27-inch 5k XDR za cifru veću od 32-inch 6k. Zašto? 90Hz!
  • dpasaric: Veliki Studio Display, a ne da nude samo hiperskupi XDR
  • rusty: I ja, ali sam rezerviran s očekivanjima. bilo bi lijepo da konačno ATV izdaju novi, ali i novi Studio Display će biti najs :D
  • dpasaric: Danas Apple ima objave novih proizvoda, jedva čekam! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO