4 dana do Snow leoparda!!!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

4 dana do Snow leoparda!!!!!

24.08.2009 | 18:45
evo upravo sam procitao da SL izlazi 28 ovog mjeseca.Sad mene zanima da li cu kad instaliram novi OS izgubiti sve programe ili ce to biti samo nadogradnja.narucio sam ali kontam ako dodje u pakovanju instalacijski dvd onda garant gubim sve programe i morat cu nanovo instalirati windowse preko boot kamp-a.da li neko zna vise?
24.08.2009 | 19:15
Ja mislim da ne. Barem ne bi trebalo. U svakom slučaju, meni nije bilo tako kad sam napravio upgrade s Tigra na Leopard.
24.08.2009 | 20:06
Postoji programcic bas za te situacije kad imas Windowse na Bootcampu i instaliras si ponovo OS.
WinClone

twocanoes.com/winclone/
  • Dijete
  • Posjetitelj
24.08.2009 | 21:08
neslužbeno, ali iz mojeg iskustva, sve ostaje kako treba što se tiče normalnih programa.. dodatne sitnice aktivirane kroz terminal (izgled safarija npr.) su se resetirale na default..
24.08.2009 | 21:12
Hej, Defou, daj pojasni to. Ne kužim baš kakve to veze ima? Bootcamp je potpuno druga particija s potpuno drugim OS-om. Bootcamp je zapravo samo helper aplikacija koja objedinjuje u sekvenciji:
- splitanje diska u dvije particije
- aktivacija nove particije
- reboot s instalacijskog CD-a od Windowsa
- nakon instalacije windowsa, automatizirana instalacija windows drivera od mac hardwarea

To što ti naknadno radiš s OSX particijom, gaziš, formatiraš, instaliraš, reinstaliraš, ovo, ono... nema baš nikakvog utjecaja na BootCamp particiju. Baš nikakvog. Provjereno. Štoviše, meni se čak hdd fizički pokvario na dijelu gdje OSX particije i Leopard mi je skroz crko, nije se uopće dao bootati osim u single user modeu, a windowsi su normalno, najnormalnije radili.

Čemu bi ti trebao Winclone?

I na tim stranicama od winclone pišu sasvim neke druge primjene.
24.08.2009 | 21:26
Sorry. You have a point. Vruće mi je jaaako

Ja sam to koristio kad sam disk mijenjao u laptopu Radio sam image oba sistema i kasnije samo restore napravio.

Jos jednom isprike zbog ne promisljenosti
24.08.2009 | 21:35
hvala na odgovorima,nadam se da cu skontati kako da instaliram a da ne mi ostanu programi.je li jos ko narucio?ja danas za 29€
24.08.2009 | 21:46
A di si to točno naručija, ako nije tajna? I ja bi isto
24.08.2009 | 21:54
Mislim da se nebi smjelo ništa izgubit, probao sam RC verziju i iz backup stavio sve na particju gdje je bila RC verzija Snow leoparda, čak je sve radilo. Može se eventualno dogodit da ne radi neka aplikacija zbog neprilagođenosti OS-u...
24.08.2009 | 22:05
via apple store.ne znam da li se u Hrvatskoj moze naruciti ali u Nl moze.
24.08.2009 | 22:49
Pokusavam cijelo popodne naruciti, na UK store-u je 25GBP no nema Hrvatske na listi kao ni na ostalim storeovima. Ima li sanse da se isti pojavi po nasim vecim ducanima koji drze apple hardware?
24.08.2009 | 22:52
Čemu tolika žurba? Mislim - ako vas je toliko zanimalo, mogli ste si staviti betu. Ionako nije bitna razlika u bugovitosti između zadnje bete i prve službene verzije.
24.08.2009 | 23:13
Nikada kod niti jedne verzije Appleovog OS-a nije bilo zamišljeno da se išta gubi. To je čak važilo za OS 9 -> OS X tranziciju gdje je stari OS ostao raditi u emulaciji. Dakle, samo peglate preko i to je to. Ponekad kakav stari util prestane raditi ili se kakav setting poremeti jer su nešto reorganizirali, ali to je to. Što se toga tiče, Apple zbilja drži razinu.
24.08.2009 | 23:34
Posto mi mama zivi u Italiji ja sam narucio na talijanskom storeu, platio sa hr kreditnom, dostava u Italiju.
Zasto?
Jer vec godinu i pol imam downloadanog, sa torrenta, Leoparda i 29eura je stvarno smijesno za operativni sustav platit.
25.08.2009 | 08:00
Cemu zurba, i ja se pitam? Treba malo pustiti da djecje bolesti preboli i onda instalirati. esto u zadnje vrijeme Apple sa softverom ima problema na iPhone-u, tak da ne ureknem. Bumo vidli kad krene.
25.08.2009 | 15:43
ja "skinuo" betu, ali je neću stavljat. mislio sam isprobat, ali nekako ću čekat 10.6.1. pa da vidim šta i kako to ide.
25.08.2009 | 20:24
Ah mislio sam da je tih 30 dolara limited offer za prelaz sa Leoparda, zato je bila zurba, zgrabiti sada dok cijena ne odleti 100% gore
25.08.2009 | 22:25
Pa i ja pretpostavljam da jest, ali računam da će valjda vrijediti dulje od 5 dana.

Pitao sam jednom na vikalici Davora koliko dugo bi mogla biti ta povoljna cijena, ali vjerojatno nije vidio moje pitanje. Davore?

U krajnjoj liniji, možemo kupiti pa držati u ladici dok ne izađe 10.6.1
25.08.2009 | 23:40
nece biti limited offer

nece biti samo za poslednju verziju lea

akcija je uperena protiv win 7,ne kao markentiski trik

betu nemojte da stavljate,jer sa finalnom verzijom nema upgradea,vec samo clean install

ali svejedno clean install preporucujem uvijek kod velikih prelazaka sa 8 na 9,9naX,XnaLeo...
26.08.2009 | 00:00
Imaš li neki konkretan razlog zašto preporučaš clean install s 10.5.x na 10.6?
26.08.2009 | 00:51
kad uradim clean install,kako preko time machine da vratim programe?imam par programa koje ne bih da izgubim.a inace citao sam da dosta ljudi preporucuje clean instal.
26.08.2009 | 08:04
Nisam probavao, ali mislim da se ono što je na Time machine može i u tom slučaju povući natrag, samo što to onda opet nije clean install.

Ako želiš clean install, onda nakon toga moraš ručno ponovno instalirati sve programe koje želiš.
26.08.2009 | 13:10
@bu2nin: clean instal je moguć i sa betom.

Zna li neko koji je build finalna verzija?
27.08.2009 | 18:45
Na iClarifiedu vidim i novost da SL ima i antivirusni program ugrađen u OS.
Ovo postaje sve interesantnije. Jedva čekam reakcije nakon instalacije novog OSa. Bok !
28.08.2009 | 01:15
U jednom od nedavnih članaka na AppleInsider.com navodi se slijedeće:

"Rumors have surfaced that the current build of Snow Leopard, 10A432, is the Golden Master, meaning it is the final version before the product is released for duplication on optical media."
28.08.2009 | 03:38
Tako je, mogu iz prve ruke potvrditi da je final 10A432!
28.08.2009 | 10:24
OK Davore, a daj ti nama potvrdi neki datum dolaska na tržište i nedaj Bože cijenu? Pital sam i Avenue Mallu i rekel je tip 'vjerojatno negdje u listopadu', a o cijeni nije bilo ni govora....
Naime, macsales prima narudžbe i vidim da NEMA geographical restrictions kao na Amazonu... Izađe sve skupa oko 56 baksa (10.6 + shipping).....
28.08.2009 | 10:39
Mea Culpa, ispal sam bedak par excellence. Nisam vidio prikaz u novim člancima, a tam sve lijepo piše. Sori, ispričavam se na glupavo-nepotrebnom pitanju i traćenju vremena sviju na forumu....
Mogu samo rezimirati da je prodala krenula danas (28. kolovoza) i da je cijena 239 kuna. I mogu reći da mi se cijena sviđaB)
28.08.2009 | 10:45
Da. Pomalo podsjeća na ona vremena početkom osamdesetih. Gorivo je imalo dobru cijenu, ali nisi ga mogao kupiti jer ga nije bilo
28.08.2009 | 12:01
Dečki, meni je jutros došel mail od Apcoma da mi šalju krozili za 10 dana sa cijenom u kn i bez poštarine.
Do sada s njima imam dobra iskustva i nema razloga da ne vjerujem.Razlog je velika potražnja i bit ću u slijedećoj pošiljci. Bok !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 15 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, temeljnik, Anonimci (747)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO