spotlight se ruši...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

spotlight se ruši...

17.06.2009 | 15:51
Eto prvog ikad glitcha koji sam dozivio na Macu. Konacno se i to dogodilo.
Naime spotlight se rusi svaki put kada pokusam upisat neki search, nakon 3 slova koja upisem on se zrusi, a u activity monitoru vidim da skripta posalje reportcrash.

Od danas mi se navedeno javlja. Takodjer, paralelno s tim mi se i dock zblokira na nacin da samo stoji ko da je mrtav (odnosno ne povecava ikone kako je podesen).

What say u?
17.06.2009 | 16:05
Nisam to baš nikada sreo. Vjerojatno korupcija na disku i oštećena index baza. Napravi rebuild baze. Ukloni volume iz spotlight prefsa, pa ih onda ponovo odvuci da napravi rebuild.
17.06.2009 | 16:09
Kako? :/

Samo u spotlight pref skinem kvacice i ponovo ih stavim ili moram rucno po libaryu u home dir nekaj ceprkati?
17.06.2009 | 17:46
Ubio sam spotlight database, ponovo je rebuildao, i opet ista stvar. S dockom takodjer isto... :/
Probao sam i s Rebuild Spotlight Index By SW app, nije uspjelo...
17.06.2009 | 18:32
Onda je nešto drugo. Za početak da li Disk Utility kaže da ti je na disku sve ok? Ako jest, ipak se negdje nešto oštetilo. Možda su samo permissioni. Probaj prvo to srediti. Ako ne pomogne, onda otvori drugog usera samo za probu, da vidimo da li je do sistema ili je samo neka postavka nastradala.
17.06.2009 | 21:37
Reko utility da je sve ok s diskom. Napravio sam ponovnu instalaciju OSX-a s pb preko fw i radilo je besprijekorno (jos da tak radi od imaca opticki pa di bi mu bio kraj). I sad nakon ponovne instalacije i restore-anja sistema s time machineom (sto je isto radilo besprijekorno!) nema nikakvih problema s spotlightom, odradio je pocetno indexiranje, i sve je kak treba sad.

Idemo sad na update iphonea.

Tnx na pomoci svejedno!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 36 minuta
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?
  • Yonkis: Nisam ovo znao, Apple koristi Google za svoj iCloud [link]
  • marioart: ko zeli iz njemacke uzimati, preporucujem alternate.de - pocetni model je 976€
  • ZoPaj: iducan.hr ima sve konfiguracije, mini i studio, nije preogromna razlika u odnosu na nedavno poskupljeno
  • jura22: Točno, ispravak 1.049eur. Onda i nije neka velika razlika.
  • Yonkis: Nema đabe ni u starog Applea
  • Pongy75: Evo, osnovni model Minija u iStyle je 1.159€ - skoro pa duplo nego nekada osnovni model minija. Tu se gubi svaki smisao povoljnog Mac računala.
  • Pongy75: i u švabiji, koliko je kod nas?!!
  • marioart: @jura to je sa edu popustom, cijena bez popusta je 1049€
  • jura22: Osnovni Mini M6 je 929€. [link]‑core-cpu-12‑core-gpu-16-gb-arbeitsspeicher-256gb-speicher
  • matijazx: - nadživio je svog oca za 10 godina.
  • dpasaric: Jazz legenda!
  • smayoo: RIP Stjepan Jimmy Stanić
  • Pongy75: Ma nek si znaš kaj…
  • matijazx: -- u ovlaštenom Apple storeu, vidio cijene za preoreder.....M6 mini 16GB-cca 1200 eura, 24GB-cca 1700 eura
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?
  • miomika: nebi niti ja preporučio RAM servis....bez da se ITKO ljuti.
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO