Sleep
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sleep

09.06.2009 | 23:26
Vec par tjedana sam primjetio da mi moj emac nece sam zaspat. U energy saveru je sve isto kao i prije!
Obicno je nakon 15 min otisao spavat. Ima li kakvih ideja o problemu?

09.06.2009 | 23:35
Neka problematična USB periferija?
09.06.2009 | 23:44
Da, najvjerovatnije!
Imam Trustov bežični miš i kas preko njega slipam komp. on se za par minuta sam upali.Kod appleovog bežičnog nema nikakvog problema ( osim čišćenja kuglice svakih god. dana).
10.06.2009 | 20:03
Nista nije novo dodano, sve je isto kao i prije samo sto sad nespava!

Da je neki usb, zar ga nebi probudio kad ga stavi rucno spavat?!
10.06.2009 | 22:28
OK, kada stavis sleep na ful kratko radi testa, isto se ponaša? Imaš li kakav novi rezidentni proces (pogledaj u Activity Monitor) koji ga spriječava da bude "idle"?
11.06.2009 | 19:59
Kad stavim na sleep, spava dok ga neprobudim a sto se tice testa, neznam sta da konkretno trazim!
22.08.2009 | 12:49
Nakon updata 10.5.8 spava ko beba al svejedno neznam u ćemu je točno bio problem!
26.08.2009 | 01:33
hm, meni se unazad zadnjih nekoliko dana nesta cudno dogadja sa sleep modeom.
MBP 10.5.8 je do sada nakon zatvaranja gasio lampu na jabuci nakon par sekundi, sada to ne radi nekih 6-7 minuta a nakon toga i dalje ne odlazi u hibernaciju iako lampica pokazuje kao da je.
zaklopljen me i dalje pokazuje online na messengerima sta do sada nije bilo, a ispusta i zvukove logiranja drugih ljudi na messengeru?

??? netko ima rjesenje?
26.08.2009 | 08:02
Da li je moguće da si slučajno promijenio postavku što se događa kad zaklopiš MBP? Da li ode spavati kad baš uklikaš "Sleep" na jabučica meniju?

Ako ne, onda mu neka aplikacija ne da da ode.
26.08.2009 | 10:27
je ode na sleep kad ga rucno stavljam. i nisam nista od postavki mijenjao.
neki dan sam skinuo onaj security update sta je bio preporucen za korisnike koji surfaju preko Air Porta na punjacu, jel moguce da je to promijenilo situaciju?
26.08.2009 | 13:39
To stvarno ne znam. Pretpostavljam da je i to moguće. Probaj ručno isključiti airport pa onda zaklopiti i vidi ponaša li se drugačije.
26.08.2009 | 14:50
muci me zato sta ukoliko nije spojen na punjac isprazni bateriju ful do kraja, i onda kad ustekam punjac treba koja minuta da ga pokrene, i tu je ono sta me muci ustvari najvise u zadnjih nekoliko dana.
taj prvi startup koji pokazuje jabuku i loading je pomaknut sa sredine ulijevo i na vrhu ima jedno pola centimetra uzduz cijelog ekrana nekih sarenih bad piksela, nije sivo kao ostatak.
26.08.2009 | 14:59
evo provjerio,
sad sam ugasio komp i nakon paljenja je startup bio normalan bez onih gresaka na vrhu ekrana i jabuka u sredini,
a i komp ode normalno u sleep ako ugasim Air port.
E sad dali je to doslo s tim novim updateom da treba gasit mrezu ili se samo nesta od postavki promijenilo nemam pojma
26.08.2009 | 16:14
Ja bi rekao da je problem u updateu. Sreća moja da sam odlučio da ga preskočim, i mene bi to snašlo, po svoj prilici...
26.08.2009 | 22:04
Meni je baš ovaj zadnji pomogao!
27.08.2009 | 00:04
Ajde, lijepo da je nekom i pomogao.
27.08.2009 | 10:10
GREED je napisao:
Meni je baš ovaj zadnji pomogao!

ti si spojen preko etherneta?
27.08.2009 | 10:19
Da i neznam u ćemu je bio problem. Odmah nakon updata radi kako treba!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 15 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, temeljnik, Anonimci (718)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO