Prijenos podataka sa jednog Maca na drugi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prijenos podataka sa jednog Maca na drugi

19.05.2009 | 22:33
Jednostavno pitanje

Godinu dana imas Alu iMaca 24, nakrcas ga slikama, muzikom, dokumentima i onda kupis MBP. Koristeni su Apple alati (iTunes, iPhoto i sl)...

Kako to najlakse prebaciti na novi stroj?

Kvaka je da stari stroj ide prije nego sto ce doci MBP, pa ne mogu direktno transferirati sa jednog na drugi.

Sto backupirati na starom compu? Osim naravno mojih neku custom foldera...

Zanima me kako sacuvati iTunes library, fotke, mailove i sl...

Ima li neki 3th party utility za te svrhe ili OS X to ima nekako rijeseno?

Hvala svima!!
19.05.2009 | 22:47
99% toga je u tvojem user folderu i to je to. Ako si sam namjerno nešto gurao van toga onda to pokupi sam - npr. ako si iTunes lib stavljao na vanjski disk itd...
20.05.2009 | 09:25
Hvala na odgovoru Davore, kako su ovo elegantno rijesili

Znaci li to da ce i programi iz App foldera raditi korektno na novom racunalu?

Teoretski bi trebali.

Ili ih je ipak bolje nanovo instalirati?

Tnx
20.05.2009 | 09:43
Pretpostavljam da si imao na iMacu 10.5 pa samim time imaš Time Mashine. Ako si radio backup, onda jednostavno kod prvog startanja, nakon što si upisao osobne pdatke, pita da li imaš stari mac ili time machine. I onda ti jednostavno (kod mene je bilo za 100GB - cca 1 sat) prebaci sve na MBP. Nakon toga ti nemaš pojma da si ikada mijenjao računalo, jer sve je isto kao i prije i na mjestu gdje si to do sada držao. Mail, aplikacije, bookmarks, slike, muzika film, desktop. Apsolutno sve. Čak i aplikacije koje si instalirao a ne samo drag and drop. Ako samo prebacuješ user folder, mislim da ti neće raditi aplikacije koje se instaliraju kao Adobe paketom. Meni je otišao disk u MBP i nakon zamjene diska nisam skužio da se išta promijenilo.
20.05.2009 | 14:14
Napraviti carbon copy clonerom kopiju na vanjskom disku, i onda migration utilityem vratiti sve nazad na novoj masini.
14.12.2010 | 18:33
Imam pitanje!!!

Da li sa migration assistantom mogu prebacit sve programe (aplikacije) i njihov sadrzaj (npr: mSecure i sve podatke spremljen u njemu) sa jednog maca na drugi?
Takoder me zanima sta je s undercoverom. Naime da li se i on prebacuje ili je vezan za komp na koji je instaliran (imam onu studensku licencu koja je, ako se ne varam samo za jedan komp).

Fala na odgovorima...
14.12.2010 | 21:18
Migration Assistant prebacuje aplikacije, sadržaj /Users foldera i sadržaj /Library foldera. To bi trebalo biti dovoljno, osim ako aplikacija nije neka čudna i "prljavo" napisana.

Undercover je takva aplikacija
14.12.2010 | 23:54
Znaci za sve programe ne moram brinut osim za undercover. Za njega sam pronasao na FAQu da se moze prijavit promjena stroja, tako da sam to rijesio...

Bas se veselim sto prelazim na profesionalnu mac knjigu (MacBook Pro).
17.12.2010 | 20:12
Čestitam ti na prijelazu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 10 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds