10.5.7 update
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

10.5.7 update

14.05.2009 | 11:13
Je li tko updateao OS i kakva su iskustva?
14.05.2009 | 11:30
jesam, na 4 stroja (dva intela, dva PPC) i sve radi ko grom. Nikakvih problema, na jednom je bil i onaj bug s mailom na 10.5.6 koji sad radi normalno.
Udri samo, 286 Mega....
14.05.2009 | 11:53
Ja još nisam, ali samo zato jer mi se ne da rebootati zbog par potpuno nezanimljivih novosti...
14.05.2009 | 12:18
Jučer uradio, za sada je sve OK.
14.05.2009 | 12:34
prošlo sve u najboljem redu. nakon toga se nudi i update Safarija, i osjeti se razlika u samom Safariju
14.05.2009 | 12:35
Kod mene sve ok, skinuo sam combo update, čitao sam da je bilo problema preko software updatea, tako da preporučam da se skine combo s www.apple.com/downloads/macosx/apple/mac...1057comboupdate.html
14.05.2009 | 12:51
Na MacBook Pro 2.4 GHz Intel Core 2 Duo prošlo sve u najboljem redu nakon Software Update
14.05.2009 | 13:03
Nisam niti ja. I inače imam običaj pustiti druge testiraju, pa ja takve stvari radim sa zadrškom, što se ovaj put pokazalo korisnim. Naime šapnula mi ptičica (slomljene noge (krila?)) da mu je apdejt shebao dva stroja.
14.05.2009 | 13:36
iMac 2.4 Core2Duo

sve ok
  • FraGile
  • Posjetitelj
14.05.2009 | 16:31
Ja sam napravio update na novom MacMini-ju, starom MacBook-u i starom iMac-u C2D upravo preko Software update-a
Sve radi bez ikakvih problema.
PS i meni se čini da nova beta Safarija leti
14.05.2009 | 16:43
Dakle nakon updatea se pojavi update za Safari betu? Nije bitno leti li nego zaglavi li se kao i ova trenutna.
  • FraGile
  • Posjetitelj
14.05.2009 | 16:46
Riba je napisao:
Dakle nakon updatea se pojavi update za Safari betu? Nije bitno leti li nego zaglavi li se kao i ova trenutna.

Prije updatea nisam uopće koristio betu tako da ne mogu napraviti usporedbu osim u odnosu na stari Safari.
14.05.2009 | 16:56
Updateao sam desetak strojeva, za sada sve ok.
14.05.2009 | 18:05
Ahhh nije dugo proslo od posljednje nadogradnje kad evo i nova nam stigla )

Oko 450mb mi sada downloadao. Kako vama 200mb?

Znam da cete svi reci da to nije krpanje vec nadogradnja, evolucija, bla bla...

Mene ovo sve vise podsjeca na jedan jako mi mrzak OS od kojeg sam pobjegao radi pustih nadogradnji, SP-ova i sl
14.05.2009 | 19:20
BSOD na 1st gen iMacu
14.05.2009 | 21:43
Riba je napisao:

Ma katastrofa. Prva beta mi je znala zeznut cookiese tu i tamo, ova od updatea vec negdje peti put. I stalno se smrzava. Developer Preview je radio PUNO bolje od ovih javih beta
15.05.2009 | 03:09
Updejtao na svom Miniju, i ne vidim neke promjene u radu ni na gore ni na bolje ... Doduse nest mi se unistio encoding u Thunderbirdu nakon updejta/restarta, al sumnjam da je to vezano lol.

bok!
15.05.2009 | 22:53
I ja na svom Miniju. Na prvu loptu primjećujem da se odjednom iPhoto automatski pokreće kod logina zato što misli da je BootCamp particija digitalni fotoaparat. Problem ću riješiti jednostavno, isključivši tu opciju u prefsima, jer ne koristim iPhoto, ali svejedno... Grrr...
16.05.2009 | 17:21
pisal sam već na MC no da ponovim

eto moj prvi problem
nakon updatea izbrisan /usr/texbin/pdflatex
reinstalacija texshopa i sad je normalno

niš drugo nisam primjetil osim da safari leti
16.05.2009 | 18:29
jesam i ja na MacBook unibody i sve ok!
17.05.2009 | 12:31
Ja sam također napravio update na MBPro i nisam uočio veće promjene osim ovih spomenutih, potpisujem - safari je osjetno brži.
18.05.2009 | 12:52
Koji je to točno safari?
Ja imam četvorku beta i radi OK. Osjetno je brža od trice, ali nakon updatea nisam skužil da se ubrzala... Ima nekaj nakon bete, delta ili koji vrag?
18.05.2009 | 15:34
Hm, pa kad napraviš update, otvori ti se opcija i za update safari-a. Ja sam instalirao isto betu prije tih update-a..
18.05.2009 | 19:40
E, grebiga. nije mi ponuđeno baš niš, ni na jednom od 4 stroja koja sam upgrejdal (dva intel iMaca, dva PPC G4)... Sad sam tek zbunjen pa idem gledati jel ima neki novi beta safarija?
19.05.2009 | 20:56
@Djuro ja sam upgredao svoj MB Pro, radi super, ali isto nemam nikakvu opciju upgradea Safarija.
20.05.2009 | 20:50
Meni se nakon updatea javlja jedna cudna stvar prilikom paljenja. Bluetooth mi ne radi.

blue.jpg

Nakon restarta sve radi ok. Ima neko ideja zasto se to dogada?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 9 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, drpongrac23, Riba, temeljnik, Anonimci (764)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO