Folderi u docku
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Folderi u docku

02.05.2009 | 21:42
dakle ovako:

...na disku iman nekoliko foldera koji se zovu npr. " ilustracije", "slike", "crteži"..... U njima su razni projekti na kojima radin. E sad,...
...tija bi te foldere stavit u dock.To nije problem, to kužin ...
.
..ali tija bi da umisto ikone foldera iman neku drugu ikonu. Konkretno na PC-u san ima oni programčić dock rocket ili nešto slično i na njemu san moga minjat ikonu foldera na docku !!
..tj, izabra bi neku sličicu i nju postavija umisto plavog foldera.

Razlog tome je dakle, šta iman više foldera na docku pa bi ih tija brže prepoznat...ovako mi je bezveze, samo plava ikona foldera i kad projden kursorom priko tek vidin šta mi je unutra ...

jel neko zna kako ....
02.05.2009 | 22:50
Koji ti je to OS? Tiger? Na Leopardu se ne prikazuje plava ikona, nego je na vrhu uvijek ikona one datoteke ili podfoldera koji je prvi po redu sortiranja u tom folderu.

Inače, ikonu foldera mijenjaš system-wide, tako da u Finderu selektiraš neki folder, sa cmd-i otvoriš info, u nečem drugom otvoriš sličicu koju želiš za ikonu, napraviš copy na clipboard, a onda na samom vrhu info-prozora od foldera selektiraš sličicu plave fascikle i sa cmd-v napraviš paste.
03.05.2009 | 10:36
Leopard....

aha...

,... prova san dakle ,i prominit ikonu foldera....nije mi nešto baš ta opcija ...
...bolja je ova solucija,... u dotični folder snimin sličicu "_" .jpg , postavin je na vrh foldera . Na docku foledr mora biti _stacks_ i to je to ...dobar tek

smayoo , thnx
03.05.2009 | 11:22
Nema na čemu.
30.06.2009 | 00:57
..hm.. meni za pocetak treba.... kako da vratim u dock "folder" download ash san ga slucajno izbrisao.. hvala
30.06.2009 | 01:34
@temptation
Zgrabi taj folder koji ti treba u Finderovom prozoru i odvuči ga u dock, tamo odmah do kante za smeće... i pusti ga. To bi bilo sve
30.06.2009 | 01:41
Copy-paste ikona na foldere radi zbilja trivijalno - sve obaviš u Get Info prozoru. Neće raditi jedino ako nemaš privilegije na nekom folderu, ali to neće biti slučaj ako su tvoji folderi s ilustracijama...
01.07.2009 | 21:29
..ahaa..to mi se i dogadalo.. sve ide samo folder download nije htio.. al et rijesheno.. hvala..
usput pitanje.. ovdika na forumu..karma???? o chem pricamo? pozdraw
02.07.2009 | 00:05
temptation je napisao:
..ahaa..to mi se i dogadalo.. sve ide samo folder download nije htio.. al et rijesheno.. hvala..
usput pitanje.. ovdika na forumu..karma???? o chem pricamo? pozdraw

Imaš već objašnjeno u Jabučnjak forumu!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 15 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, temeljnik, Anonimci (710)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO