Folderi u docku
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Folderi u docku

02.05.2009 | 21:42
dakle ovako:

...na disku iman nekoliko foldera koji se zovu npr. " ilustracije", "slike", "crteži"..... U njima su razni projekti na kojima radin. E sad,...
...tija bi te foldere stavit u dock.To nije problem, to kužin ...
.
..ali tija bi da umisto ikone foldera iman neku drugu ikonu. Konkretno na PC-u san ima oni programčić dock rocket ili nešto slično i na njemu san moga minjat ikonu foldera na docku !!
..tj, izabra bi neku sličicu i nju postavija umisto plavog foldera.

Razlog tome je dakle, šta iman više foldera na docku pa bi ih tija brže prepoznat...ovako mi je bezveze, samo plava ikona foldera i kad projden kursorom priko tek vidin šta mi je unutra ...

jel neko zna kako ....
02.05.2009 | 22:50
Koji ti je to OS? Tiger? Na Leopardu se ne prikazuje plava ikona, nego je na vrhu uvijek ikona one datoteke ili podfoldera koji je prvi po redu sortiranja u tom folderu.

Inače, ikonu foldera mijenjaš system-wide, tako da u Finderu selektiraš neki folder, sa cmd-i otvoriš info, u nečem drugom otvoriš sličicu koju želiš za ikonu, napraviš copy na clipboard, a onda na samom vrhu info-prozora od foldera selektiraš sličicu plave fascikle i sa cmd-v napraviš paste.
03.05.2009 | 10:36
Leopard....

aha...

,... prova san dakle ,i prominit ikonu foldera....nije mi nešto baš ta opcija ...
...bolja je ova solucija,... u dotični folder snimin sličicu "_" .jpg , postavin je na vrh foldera . Na docku foledr mora biti _stacks_ i to je to ...dobar tek

smayoo , thnx
03.05.2009 | 11:22
Nema na čemu.
30.06.2009 | 00:57
..hm.. meni za pocetak treba.... kako da vratim u dock "folder" download ash san ga slucajno izbrisao.. hvala
30.06.2009 | 01:34
@temptation
Zgrabi taj folder koji ti treba u Finderovom prozoru i odvuči ga u dock, tamo odmah do kante za smeće... i pusti ga. To bi bilo sve
30.06.2009 | 01:41
Copy-paste ikona na foldere radi zbilja trivijalno - sve obaviš u Get Info prozoru. Neće raditi jedino ako nemaš privilegije na nekom folderu, ali to neće biti slučaj ako su tvoji folderi s ilustracijama...
01.07.2009 | 21:29
..ahaa..to mi se i dogadalo.. sve ide samo folder download nije htio.. al et rijesheno.. hvala..
usput pitanje.. ovdika na forumu..karma???? o chem pricamo? pozdraw
02.07.2009 | 00:05
temptation je napisao:
..ahaa..to mi se i dogadalo.. sve ide samo folder download nije htio.. al et rijesheno.. hvala..
usput pitanje.. ovdika na forumu..karma???? o chem pricamo? pozdraw

Imaš već objašnjeno u Jabučnjak forumu!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 34 minuta
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO