Mountanje direktorija u direktorij
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mountanje direktorija u direktorij

25.04.2009 | 20:14
Na linuxu naredbom mount --bind /neki/folder /neki/drugi/folder se moze mountat direktorij u direktorij, medjutim to na Macu ne radi, mislio sam da bude...

Ima li neka druga naredba s kojom bi se to mogli uciniti?

hvala!
bok!
25.04.2009 | 21:22
Pomaže li ti "ln -s"?
25.04.2009 | 21:48
Ne Zelim mountat direktorij ne linkati

bok!
26.04.2009 | 23:11
Koliko ja znam OSX monta sve u /Volumes.
Milsim da se to ne moze "rucno" promjeniti jednostavnom naredbom kao na "pravim" UNIXima.
Mozda da napises sto konkretno hoces/moras napraviti... mozda ima neka "macovska" alternativa
27.04.2009 | 00:21
Čovjek želi hard link na folder. Tako da istom folderu pristupa s više različitih mjesta, ali tako niti jedna aplikacija ne kuži da je taj folder negdje drugdje, a ne tamo gdje ga ona vidi.

Nisam nikad probavao, nije mi nikad trebalo, čini se da se na BSD-u to ne može, barem ne bez nekog dodatnog sw.

Neki uređaj, inače, možeš mountati kamo god želiš (iz Terminala). Ako to radiš iz grafičkog okruženja, mounta se uvijek u /Volumes
27.04.2009 | 00:38
Čovjek želi hard link na folder.

Onda mu je dovoljan "ln", bez "-s".
27.04.2009 | 00:41
Ups. Došlo mi je do mozga da pričamo o folderima. "ln" ne radi s njima, dakle ne pomaže u ovom slučaju.
27.04.2009 | 01:06
Pronasao sam rjesenje, medjutim ima nekih problema. code.google.com/p/bindfs/
Daklem, bindfs pruza istu funkcionalnost kao mount --bind na linuxu, medjutim meni ne radi kako treba iz slijedeceg razloga. Koristim MacFUSE 2.0 za mountanje diska koji je silom prilika jos na NTFS-u, a bindfs za rad treba MacFUSE 1.7, i ta dvojica se svadjaju pa ne mogu istovremeno mountati eksterni disk koji je NTFS i koristiti bindfs... Nadam se rjesiti taj problem skoro, al u osnovi nasao sam ono sto sam trazio... bindfs.

bok!
27.04.2009 | 10:25
Super!

Ajde pliz udovolji mojoj znatiželji za što ti to točno treba? Pokušavao sam se domisliti mogućoj svrsi, ali ne ide mi...
27.04.2009 | 12:52
U miniju imam disk od 120GB a imam eksterni disk od 500GB na kojem mi se nalaze sve slike, filmovi, glazba. Pa da mountam te foldere sa ekternog u Music, Pictures, Movies foldere koje imam po defaultu na Macu...

bok!
27.04.2009 | 19:18
Eh... Da. Logično. Nije mi to palo na pamet jer nemam tu količinu glazbe ni filmova. A vjerojatno i fotografija...
28.04.2009 | 02:22
Pa da... ne koristimo svi racunalo na jednak nacin
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 20 minuta
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Air, Ender, Maxxy, Riba, VanjusOS, Anonimci (499)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO