Djelomični mount?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Djelomični mount?

09.03.2009 | 10:18
Daklem, imam Logic Studio paket, svaki dvd u svom dmg imageu. Na prvome se nalaze same aplikacije, dok su na ostalima loopovi, sampleovi, virtualni instrumenti itd. E sad, ja sam najprije instalirao "aplikacijski" DVD koji se uredno mountao i instalirao. Nakon malo učenja programa odlučio sam se na instalaciju ostatka paketa. U uputama piše da se ostali DVDi instaliraju preko "aplikacijskog" DVDa. I ja mountam taj DVD, ali nema nigdje instalacijske datoteke Logic Studia. Isto tako ostali DVDi nemaju ništa prikazano osim jedne tekstualne datoteke s uputama za instalaciju.

"More info" opcija otkriva da je Total Size dmg filea 7.22Gb, međutim available od toga mi je samo stotinjak Mb. Molim za pomoć, guglao sam ali ne nalazim rješenje nigdje. Pokušao sam s ostalim softverom za mountanja, ali bez rezultata.
09.03.2009 | 11:13
Nemam iskustava sa instalacijom Logica, mozda moras pokrenuti installer na prvom DVD-u pa odabratis to zelis instalirati s drugih medija? Ne vjerujem da je problem u mountanju ako mozes vidjeti readme file...
09.03.2009 | 16:12
Stvar je u tome da ja ne mogu pokrenuti installer s prvog DVDa jer ga - nema. A po kapacitetu imagea bi trebao biti tamo.

A s istog tog imagea sam instalirao Logic, zaista mi nije jasno što se moglo dogoditi u međuvremenu da installer nestane?
09.03.2009 | 16:57
Ah, tako....To su .dmg fileovi dakle...kada ga mountas, onaj "verify" dio prodje bez problema? Ima li kakva sumnjiva poruka u Console.app dok se mounta? Vidis li ista na tom imageu iz komandne linije? Sto kaze Get info za taj volume? Je li write protected?
09.03.2009 | 18:45
Pokušat ću što preciziji biti u odgovorima, ali imaj u vidu da sam korisnik OSXa tek oko 3 mjeseca.

"verify" dio prođe, recimo, bez problema. Čini mi se jedino da se taj verify dio obavi prebrzo za jedan tako veliki image, jedva ga vidim; a i cijeli image se mounta u 2,3 sekunde. Opet, čini mi se prebrzo za tako veliki dmg.

Get info ne kaže ništa pretjerano informativno, ali opet, ne znam na što da gledam tamo. Kao admin imam read&write ovlasti, kaže da je veličine 7,22Gb, iako mi prikaže samo 110Mb.

Konzolu ne znam koristiti, nisam je nilada ni palio, tako da tu nemam reći ništa pametno.
09.03.2009 | 19:46
Hmmm...verify bi za tu velicinu sigurno trebao trajati puno duze. Otvori Disk Utility aplikaciju, odvuci DMG u lijevi sidebar dole, i probaj verify i info...ono sto sumnjam da se dogodilo jest da su ti DMG-ovi bili writable i da se nesto zbrljalo kod prve instalacije, nakon ceka su primjene spremljene natrag u DMG...ali to je za sada samo pretpostavka.
Kod infoa pogledaj koji je kapacitet dmg imagea i koliko je zaista podataka na njemu. I kad ga mountas, otvori Terminal.app, npisi "cd /Volumes/[ime_dmg]" i onda "ls -la" pa ostavi output ovdje. [ime_dmg] zamijeni sa nazivom DMG-a koji je mountan (Naziv kako ga vidis u finderu)....nadam se da nema razmaka u nazivu...
09.03.2009 | 20:31
[img size=150][/img]

Ovo s terminalom ipak ne bi znao izvesti jer mi je image na eksternom disku, ovo je screenshot diskutilitya nakon verifikacije koja je opet prošla turbo brzo. Obratite samo pozornost na podatke o veličini imagea, to mi je jako čudna stvar u cijeloj priči.
Picture_1-605efc5eed8063760f2e97137e5003d1.png
09.03.2009 | 20:46
Pa doima se sve u redu...sto te zbunjuje? Ovo "Available"? To samo znaci da na tom imageu ima toliko jos slobodnog mjesta, a ne toliko podataka. Daj ostavi malo screenshot prozora u FInderu sa zadrzajem dmg-a nakon mounta...
09.03.2009 | 21:52
Nadam se da je ovo ok, trebam se malo ispraksirati malo u fatanju ekrana
Picture_2-f676881878a933466ab593931779e133.png
09.03.2009 | 22:10
Ok, kad otvoris Node Installer folder, nije li unutra installer?
09.03.2009 | 22:39
Da, ali samo Node installer koji se inače koristi kod umrežavanja Logica, u svakom slučaju, meni nije potreban. Installer samih applikacija bi trebao biti u rootu dmg filea.
09.03.2009 | 23:29
Jedino sto mi pada na pamet je da si kod zadnje instalacije nehotice obrisao Installer a dmg image nije bio read only.
09.03.2009 | 23:40
A ok, domoći ću se nekako ispravnog imagea, jedino moram pazit da mi se ovaj instalirani Logic ne izbriše

Sori što sam udavio, ali eto, prvi put da mi se ovo dogodilo
09.03.2009 | 23:42
Jabucnjak i sluzi za davljenje!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 41 minuta
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, baka, Bip, Ender, Maxxy, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (503)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.63 Seconds

Provided by iJoomla SEO