Lcie problem sa boot campom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Lcie problem sa boot campom

19.02.2009 | 00:52
temu sam postavio ovdje jer ne znam gdje bi trebala biti.
problem je ovaj.imam na mac-u i windowse preko boot camp-a.kupio sam veceras lacie HD i na macu super finkcionira ali kad odem na windowse oni ne prepoznaju HD.a prebacio sam sve dokumente na HD koje bih htio da otvorim i na windowsima.e sad da li je to normalno ili moram nesto uraditi a da nisam znao.unaprijed hvala
19.02.2009 | 01:07
Kako ti je formatiran hard? Ako je HFS+ (Mac format) onda ti ga windowsi nece citati bez dodatnih utilityja.
19.02.2009 | 08:14
formatiran je kao NTF icitao sam da bi ga sada trebao prepoznati.ali jutros opet nista.nema ga na windowsima.a stoji na hardware-u i pise da kao da radi normalno.ne znam valjda ce neko do vecerasdati dobar savjet.idem na arbajt.
pozdrav
19.02.2009 | 19:53
Nasao sam rjesenje.zove se Macdrive 7.super program
19.02.2009 | 22:36
Imas i besplatan utility koji radi istu stvar. Dakle ipak je bio formatran u HFS kako sam i sumnjao. Ako zelis da ti ga oba sistema citaju bez problema moras ga formatirati na FAT32, medjutim onda ne podrzava fileove vece od 2GB ili tako nesto. Pretrazi i forum, vec je bilo rijeci o tome...
20.02.2009 | 15:29
Ako zelis da ti ga oba sistema citaju bez problema moras ga formatirati na FAT32, medjutim onda ne podrzava fileove vece od 2GB ili tako nesto.

4GB.
21.02.2009 | 08:51
e taj besplatni nisam nasao.kasno je jer vec koristim ovaj macdrive.a sto se tice formatiranja ,bio je on i na fat32 ,ali opet ga windows nije nasao.sigurno sam negdje pogrijesio.
21.02.2009 | 14:24
MacDrive je puno bolji od oba besplatna rješenja koja sam ja vidio jer ti omogućava pristup Mac disku na "normalan" windows način (koristiš datoteke s tog diska kao i s bilo kojeg drugog, direktno iz aplikacija, direktno iz Windows Explorera itd.). Besplatni alati ti samo omogućavaju da datoteke prekopiraš sa/na Mac disk, a raditi s njima uvijek moraš s native Windows diska.
22.02.2009 | 10:20
ma mac drive je haos.

sad ima drugi problem. vec nekoliko puta mi se prilikom kontrole HD Macintosh pojavila greska.i svaki put sam morao (prije kupovine lacie-a) mac ponovo reinstalirati sa ona dva dvd -a koja su dosla uz njega.juce sam opet imao problem sa HD-Om i htio sam preko time machine da ga vratim na odredjeni datum (kao u PC-a) ali nije moglo ili ja to ne znam kako treba da uradim.glupo mi je da ne mogu mac samo vratiti na par dana prije i da sve bude ok(kao u windowsu).da li mi moze neko objasniti kako da to namjestim.prilikom kontrole HD i kad mi javi gresku sa file-ovima,ne dobijem opciju da disk vratim.
i sad kontam koji .... imam yime machine kad mogu samo pregledati a ne mogu vratiti na odredjeni datum.ta opcija postoji ali ne mogu je kliknuti ,samo mogu gledati na koje datume Imam backup i mogu anulirati.

Unaprijed hvala.
22.02.2009 | 12:16
Nemam iskustava sa Time Machine, ali ja bi se koncentrirao na taj "problem sa HD-om". Kakve ja tocno priroa tog problema? Ako to se korumpiraju fileovi tako da moras reinstalirati sistem, to svakako nije normalno moguce je da hard disk odlazi pa restore nije rjesenje.
22.02.2009 | 14:37
ma ne znam ni ja sta mu se desava.ovo je vec treci ili cetvrti put da mi se isto desi.jos nisam skontao do cega je i zasto se to pojavi.
22.02.2009 | 14:41
Sto se tocno dogodi, koji su simptomi? Nego, ti si negdje blizu mene, ja sam u Eindhovenu trenutno.
22.02.2009 | 16:04
ma tu i tamo smo blizu.ja zivim u amsterdamu.simptome neke i nisam primjetio.npr.juce sam ostao bez konekcije i kontao sam da mac restartujem (jer sam vec modem restartovao)i javio mi problem sa msn-om.i nisam ga mogao ugasiti dok msn ne ugasim.pokusavao i nije islo i onda ga sam ugasim na dugme.poslije toga se upali ali ne kao prije i odem na kontrolu hd-a i tamo mi jevi te greske.
28.02.2009 | 22:56
evo opet sam morao disk ponovo reinstalirati.ne kontam do cega je .mac normalno radi ali kad odem da kontrolisem HD onda mi javi da su mi neki file-ovi korumpirani i moram disk ponovo reinstalirati.
01.03.2009 | 11:16
Nešto gadno ne valja. Ja bi na tvojem mejstu kupio novi hard disk, to je barem jeftino, i na taj način eliminirao mogući hardverski problem sa hard diskom, Uostalom s obzirom da imaš taj eksterni lacie disk, ja bi instalirao ili klonirao sistem a njega i dizao sistem s njega neko vrijeme. Ako se problem ne ponovi, onda bi zamijenio interni disk iako je moguće (ali manje vjerojatno) da je problem u kontroleru ili negdje drugdje. U svakom sučaju to niakko nije normalno i ne možeš to tolerirati...
01.03.2009 | 14:32
juce sam ga ponovo reinstalirao.danas sam radio test HD-a oi javio mo je da je ok.do kada vidjet cu.ako opet bude zezao ,morat cu ga odnijeti u prodavnicu gdje sam ga kupio.ipak je on relativno nov i imam garanciju do oktobra ove godine.pa nek se oni s njim zezaju.samo ne kontam zasto i do cega.
01.03.2009 | 14:40
i kako da kloniram sistem na lacie?i kako da ga dizem s lacie?ipak sam jos uvijek pocetnik na mac-u.mozes mi i na private odgovoriti ako zelis.
01.03.2009 | 16:32
Preferiram odgovarati javno jer onda te infomracije mogu biti od koristi i nekom drugom. Sistem mozes klonirati recimo sa Carbon Copy Clonerom ili Super Duperom. Oba ce ti napraviti kopiju sistema na vanjski disk s kojeg onda mozes bootati tako da ga odaberes u Startup Disk preferrence paneu ili ako drzis Option kod ukljucivanja stroja.
01.03.2009 | 18:43
trebam li lacie skroz izbrisati ili mogu tek tako prebaciti na externu memoriju?
02.03.2009 | 01:30
Ne trebas ako je formatiran u HFS format...ako nije morat ces ga preformatirati.
02.03.2009 | 13:20
prebacio sam,i sad mogu startati ili sa lacie ili sa imac-a.i sad jedino mi ostaje da saznam uzrok tome.a kako to jos uvijek ne znam
02.03.2009 | 15:43
Sad je pravo pitanje dogadja li ti se isti problem ako dignes sistem sa lacie ir adis na njemu? Ako se ne ponavlja, onda mijenjaj interni disk...akos epak ponavlja onda cemo morati dublje razmisliti.
02.03.2009 | 16:23
to cu morati par dana sacekati.pa cu vidjeti sta ce se desiti kad dobijem upozorenje da nesto nije u redu sa hd-om
02.03.2009 | 22:05
Moze, pa javi koji je rezultat!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 13 minuta
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, florijan, Riba, rusty, temeljnik, tino1, Anonimci (488)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.98 Seconds

Provided by iJoomla SEO