CocoAspell, II. put
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

CocoAspell, II. put

11.01.2009 | 22:49
Poštovana gospodo,

Tražim doragovoljca koji će na tigeru vrtit cocoAspell za PPC arhitketuru intenzivno barem mjesec dana. Naime, čini mi se da taj plugin razj..e sistem nakon nekih mjesec dana intenzivnog koriptenja. Sad mi se već drugi put događa da mi na poslu jedan iMac G4 (lampa) ode u klinac sa sistemom. Prvo se komp jako uspori, onda spell checker prestane šljakat tj, vrti se u beskonačnost i onda na koncu komp umre tj. ne da se više dići nakon restarta. Nakon što se to dogodilo prvi put sam na hardu napravil dvije particije i obje učinil startup diskom, tj, instaliral sistem na obadvije pa se sad može raditi s onom drugom, ali me zanima kaj da napravim s ovom prvom (aka razvaljenom)?
Ima li tko pametnu ideju?
Jasno da se sve dogodilo dok menije bilo na poslu (GO, bilo je predivno na skijanju, hvala na pitanjuB) ) pa je moja dalekovidnost barem ostavla mogućnost rada s drugom particijom, ali koji se vrag događa? Da stvar bude zanimljivija, na drugom kompu koji je u isto vrijeme krepal ko i ovaj (sjetite se postova na tu temu od ranije) napravil sam istu stvar, a jednu od dvije particije sam kasnije upgradeal na leoparda. I sad taj komp pod leom radi normalno?!??! Dakle, moja je pretpostavka da cocoAspell s vrmeenom razvali sistem 10.4 na PPC arhitekturi ako se intenzivno koristi.
Smayoo, pitanje za tebe. Ti koristiš openoffice ili neooffice? Za openoffice postoji spell check, kaj ne? kak to šljaka? Dobro? Imaš ti ideje o ovim problemim s kojima s rvem?
12.01.2009 | 00:23
Koristim NeoOffice na Leu. Spellchecker na Neu radi, ali to je neki njegov, ne cocoaspell (zapravo je aspell, ne cocoaspell, nego neki drugi build koji ide s neom). Međutim, ne koristim ga puno jer je rječnik oskudan, a i u hrvatskom se uglavnom dovoljno dobro snalazim. Konačno, svi, baš svi spellcheckeri za HR (za Mac, windowse, linux...) su u neskladu s jedinim hrvatskim pravopisom koji je odobrilo Ministarstvo prosvjete (Hrvatski školski pravopis) po kojem se piše npr. strjelica, grješka itd, a riječi se rastavljaju npr. ja-pa-nka. Pa ti vidi...

Šalu na stranu, spell od nea sam koristio na nivou probao par puta. Nedovoljno da mogu reći išta o tvom problemu.

Sinova G4 lampa radi na 10.4.11, ali kupio sam je na E-bayu s preinstaliranim tigrom i nemam instalacijski DVD tako da ne bi rado sorio sistem.

Ali evo ti prijedloga - ja ili bilo tko drugi bi ti mogli testirati ovo na eksternom disku s instaliranim okruženjem koje te zanima (Tigar, cocoaspell, ne znam što još...) na način da šalješ neke tekstove na dnevnoj bazi koje treba checkirati. Jer teško mogu zamisliti otkud bi pronašao toliku količinu teksta za checkirati da to bude usporedivo s tvojim scenarijom.
Ali evo ti prijedloga - ja ili bilo tko drugi bi ti mogli testirati ovo na eksternom disku s instaliranim okruženjem koje te zanima (Tigar, cocoaspell, ne znam što još...) na način da šalješ neke tekstove na dnevnoj bazi koje treba checkirati. Jer teško mogu zamisliti otkud bi pronašao toliku količinu teksta za checkirati da to bude usporedivo s tvojim scenarijom.
12.01.2009 | 01:33
Imam ga instalirano doma i na poslu, rijetko ga koristim, ali nije mi nikada ništa razvalio (istina ovo sada je Intel verzija, ali mislim da nema veze jer sam prije koristio PPC na G5). Teško da išta može "razvaliti" sistem samo tako - može ti možda nešto zeznuti u jednom useru, ali ništa više od toga. Dakle, uvijek probaj situaciju na drugom useru, a onda traži problem dalje...
12.01.2009 | 09:48
Pa nije samo tako. Mjesec dana intenzivnog korištenja! Uglavnom, stvar definitivno krepa i sj....e sistem. Drugi user mi ne šljaka, jer ne šljaka niš! Nemrem uopće dići komp s tim startup diskom...
Jel netko koristi open office? Ha, niš, malo igre za povratak s GO-a....
12.01.2009 | 11:16
Probah neo office metnut na G4 (733 MHz) i stvar se VUČE. Jako sporo radi, iako komp ima puno rama i 10.4.11. Smayoo, tebi neooffice jako dobro radi, ali ti si na miniju, ne? Bitno jači i brži stroj od ovog. bojim se da buju cure morale čitat kao nekad, bez pomoći do daljnjeg....
12.01.2009 | 18:32
Da ja sam na Miniju (Intel Core 2 Duo, 2 GB RAM) i radi potpuno glatko. Na sinovoj lampi se osjeti da je sporije tek kad otvorim neki doc natrpan slikama, velik 60-ak stranica, ali i dalje zadovoljavajuće (lampa G4 1 GHz, 512 RAM).

Ako ti Neo radi tako sporo, Open vjerojatno nije ništa bolji, jer je to isti engine, u biti. Sorry
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 47 minuta
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO