hm
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

hm

09.01.2009 | 22:11
meni se od jucer iMac24 ponasa skroz cudno i to prije update-a (bar mislim,,,,)
ne mogu vise odslipat komp misem (Logitec invisible), ne mogu dizati dock kad se spusti i ne rade mi corneri!!! iako jesve uredno postavljeno da radi!! ne kužim
i jos nesto od jucer; u Caminu vise ne vidim url link dolje u sivom polju polju kad idem misem preko linkova A IMA I JOS (kako pisem tako se prisjecam svega sta se smrdalo) kad otvaram padajuce izbornike, ne poplavi mi izbor na kojem je mis...
(kao da vise nije isti komp.......)
09.01.2009 | 22:53
Joj ovo sa dockom i neradecim hot cornerima mi je jako poznato... daj ti instaliraj combo update preko da vidimo hoce li to rijesiti problem. Nemas instalirane neke smrdljive third party utilityje koji vole kopati po sistemu?
10.01.2009 | 00:16
evo,, instalirao combo,, i nista se nije dogodilo.
kak mislis "third party utilityje"?
10.01.2009 | 02:34
Pa ne znam, npr Application Enchancer i takve stvari koje zadiru u sistem pa ti ga razvale. To je pocelo samo od sebe? Sto kaze Console.app kada odes na dno ekrana kada bise trebao pojaviti dock? U stvari sada sam se sjetio...mislim da dock proces kontrolira i hot cornere, tebi je on ocigledno crknuo. Pokreni Activity Monitor i provjeri vrti li ti se Dock (imas filter polje gore desno). Jesi probao ti tu masinu rebootati uopce?
10.01.2009 | 02:48
Takve stvari nikada ne počinju "same od sebe". Za početak, otvori novog usera i probaj pod njim. Kada instaliraš nešto third-party u sam sistem, uvijek idi na opciju "this user only", tako kasnije lako detektiraš ako neki util napravi system-wide problem.
10.01.2009 | 10:42
aha,, uspio sam se prisjetiti kada/nakon cega se to dogodilo. zvucati ce babski ali tako; je moja mala (7) i necakinja (isto 7) su se cijeli dan igrale (flash igrice).
ne kuzim sta bi trebao u activity monitoru

(i sad jedno glupo:kak se reboota stroj? )
10.01.2009 | 11:54
odlično imenovanje topica. sve je jasno veći iz naslova
10.01.2009 | 12:13
(ispricavam se)
evo me na vindovsima na poslu..
i sad vidim da kad stavim kursor na "forum" (npr), onda mi se otvori padajuci itd.... vec kak ide. e sad. meni to doma (vise) ne radi tako. moj je zakljucak da mi komp zapravo ne zna gdje je kursor (!?) JER ako ga stavim na nesto sto bi trebalo otvoriti padajuci ILI ga puknem u corner ILI ga metnem dolje da mi digne dock a to se nista ne dogodi (zapravo samo to se (ne) dogadja) onda je jedini problem u tome..
10.01.2009 | 13:12
Dobro jesi li probao restartati masinu, da ne gubimo vrijeme necime sto ce reboot rijesiti?
10.01.2009 | 13:20
jesam
par puta
i nista se nije dogodilo pametno
10.01.2009 | 13:21
Jesi li probao kreirati novog admin usera kako je predlozeno?
10.01.2009 | 13:24
e to nisam jer je to bilo predlozeno kada sam vec krenuo na posao a sada ni ne mogu. dakle, napravim novog admin usera i onda?
10.01.2009 | 13:25
Kreiras novog user, prijavis se kao on i vidis radi li sve tamo u redu. Ako radi, to znaci da je problem negdje u tvojem originalnom user folderu a ne u samom sistemu. Visi koji je rezultat pa cemo onda odluciti kao dalje.
Sto sve imas u starup items od trenutnog usera? (pogledaj u Account preference pane).
E da, probaj i dignuti sistem sa Shiftom (safe mode) pa vidi radi li onda.
10.01.2009 | 13:32
ok. hvala. sada sam na poslu ali cim dodjem doma..
11.01.2009 | 19:50
evo mene napokon..
/kronoloski:/
-napravio novog usera za malu (tak da vise ni slucajno ne moze sprckat nista) i komp se ponasao smrdano (nije kuzio kursor)
-napravio novog admin usera
-probao se ulogirat kao taj novi admin user - plavi ekran beskonacno - ubio stroj gumbom
-digao stroj sa shiftom - plavi ekran 5-10 min ali se digao - isto ne kuzi kursor
-restartao stroj
-blokiralo sve
-ubio ga gumbom
-ostavio 15 min ugasenog
-digao ga prijavljen kao stari admin user
-i.........
SADA SVE RADI NORMALNO!
ne znam sta je bilo a jos manje sta sam napravio ali eto, vratilo se na staro (normalno stanje)
hvala svima na pomoci iako moram priznati da nisam ocekivao ovakvu situaciju
11.01.2009 | 20:49
O svasta...nema veze, glavno da radi.
13.01.2009 | 02:23
da. takjekakje
(al sam se nadao da barem ovdje netko zna nesto o tome,,,,,,)
za je ba t se, je ljudski
28.01.2009 | 16:10
OPET ISTO
malo sam vec lud.
ne znam tocnu u kojem se trenutku to dogodilo
ali isti problem opet
28.01.2009 | 17:08
Daj ga probaj dignuti sa DVD-a odmah i vidi radi li. Cudno... probaj i ovo, pokreni Console.app i gledaj pojavi li se ikakva poruka kada odvuces pointer negdje gdje bi se trebalo nesto i dogoditi (dock ili hot corner). Zanimljiv problemcic... To je Intel iMac?
28.01.2009 | 23:31
kak mislis s DVD-a? console i nista se ne dogadja. da, naravno intel, i24 star mjesec dana (ili kolko vec..)
29.01.2009 | 01:04
Pa bootaj sistem sa instalacijskog DVD-a, pa vidi postoji li taj problem i dalje. Ili mozda jednostavno prepeglaj sistem novom instalacijom...mozda je najlakse da ne gubis vise zivce ovako. Volio bi osobno pogledati tog iMaca da je moguce.
29.01.2009 | 01:41
vrlo jednostavno!! izvoli! pogledaj ga. slobodno.
31.01.2009 | 11:11
(gdje su nestali postovi na ovu temu? pise da ima dvije stranice a samo su ostala 2 posta??)

a druga stvar, opet mi se dogodilo isto

trajalo je dva dana i onda se vratilo na staro.
ovoga puta se dogodilo jos nesto.
mis mi je poludio (Logitec bezicni invisible)
zabrijao sam da je do baterija pa sam stavio bijeli macov na zicu
i onda je nakon nekoliko sati opet sve postalo normalno
kada je proradilo, oba su gumba bila primary button (inace imam 2 gumba ukljucena) sada sam to vratio i sada je sve normalno (kao prije)

prica se dakle nastavlja
01.02.2009 | 15:30
Pa dvije stranice su ovdje, pogledaj na dno. Stvit cemo i na vrh jer ocigledno ljude zbunjuje.
Pogledati mi je nezgodno jer sam u Nizozoemskoj.
Nego snas sto meni smrdi sad kad si spomenuo Logitech i jos bezicni...da nije stvar u misu tj. njegovim driverima? Instalirao si kakve Logitech drivere? Pogledaj postoji li update, a u medjuvremenu koristi zicani mis i vidi hoce li se opet dogoditi. Ja se kladim na Logitecha i njegove drivere!
09.03.2009 | 11:08
Vratio sam stari bijeli miš, ocistio kuglicu rolajuci ju na papiru iz printera (zasto to nisam radio od pocetka nego sam ga rastavljao dva puta i cistio stapicem za usi i kojecime (grrrrr)) i od tada nema problema. Teorija da je problem u Logitecovom mišu je dakle tocna
Iako mi se kuglica na macovom mišu vise svidja od bilo kojeg scroll kotacica, volio bih znati ima li neko rjesenje za ovaj problem (Logitecov mis na (mom) Mac-u)
Riba, spomenuo si drivere od misa..
09.03.2009 | 11:17
Odi na Logitech stranice i skini zadnje drivere i softver za OS X...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 7 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

abajo, Borisone, eustacebagge, Maxxy, Riba, tino1, Anonimci (438)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO