Instalacija 10.5.6 ponovo...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Instalacija 10.5.6 ponovo...

08.01.2009 | 23:19
... i kopiranje podataka na novi disk.

Evo ovako...
Nakon 4-dnevne borbe sa diskom koje sam imao, odlučio sam promjeniti disk i sve ponovo posložiti. Naravno i disk je nešto veći.
E sad kako i na koji način je najbolje napraviti to sve skupa?
Ja sam mislio to ovako:
Na čisto instalirati 10.5.6 sa svime što ide gore i nakon toga sa "Migration Assistant" kopirati User folder.
Kako nemam vremena za igranje i 2 ili 3 puta kopirati i instalirati, molim za svaki savjet da to što prije odradim.

Tnx.
08.01.2009 | 23:34
Sve backupat na pomoću Time Machinea, te nakon što promijeniš disk pokrenuti instalacijski DVD i odabrati opciju Restore from backup disk
09.01.2009 | 00:11
papittovenga je napisao:
Sve backupat na pomoću Time Machinea, te nakon što promijeniš disk pokrenuti instalacijski DVD i odabrati opciju Restore from backup disk

Hmmm, možda nisam bio precizan.
Spomenuo čistu i novu instalaciju iz razloga što se nekaj desilo sa samim starim systemom.
Ukratko, prilikom startup-a čuje se BOING, ali kad se system podigne, kompletan sound je diseblan. Da stvar bude još zanimljivia, skinuo sam keynote i on se uredno čuje dok ostalo ne. Zato idem na novi install systema.
A pošo mi je sve u user folderu, moram to prekopirati zajedno sa aplikacijama koje imam.
09.01.2009 | 02:57
Meni se čini kao radikalna mjera. Ali ako si već odlučio, mislim da ne koristiti Migration Assistant. Ja sam neki dan Migration Assistantom prebacivao sve s Minija na novi MacBook Pro. I to je prebacilo sve sve sve sve sve. Cijeli Applications, Library, Home. Ma - sve. Tako da, ako to napraviš, vjerojatno će ti ostati i problem sa zvukom.
09.01.2009 | 09:12
smayoo je napisao:
Meni se čini kao radikalna mjera. Ali ako si već odlučio, mislim da ne koristiti Migration Assistant. Ja sam neki dan Migration Assistantom prebacivao sve s Minija na novi MacBook Pro. I to je prebacilo sve sve sve sve sve. Cijeli Applications, Library, Home. Ma - sve. Tako da, ako to napraviš, vjerojatno će ti ostati i problem sa zvukom.

Razmišljam o Carbon Copy Cloneru... On može prebaciti samo određene stvari (barem mislim).
Sugestije??
09.01.2009 | 12:34
probaj si skinuti software koji se zove "XMOD".

ovaj program ti omogućuje prčkati po skrivenim setinzima. interface je jednostavan. tamo imaš opciju za uključiti/isključiti sound.
10.01.2009 | 17:41
A evo i mene nakon tjedan dana pa da probam biti pametan. Koliko je meni poznato, niti migration assitant niti restore from time maschinea NE kopiraju stari sistem na novi stroj. Dakle, mislim da si s te strane ziher i da možeš pustiti da odradi sve NAKON instalacije sistema. Za time mashine sam skoro sto posto ziher, jer bi disk inače bil bootabilan, a znamo da nije, kaj ne?
10.01.2009 | 23:38
Evo riješio sam i to zdravo-seljački.

Instalirao sam 10.5.6 na čisto i pošto je meni sve u User folderu, njega prekopirao zajedno sa Application folderom uz pomoć CCC-a.
Za sada sve radi uz mali popravak/reinstalacije pokoje aplikacije.

Nadam se da bu tako i ostalo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 9 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO