Vraćanje sa 10.5.6 na stariji update i par problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vraćanje sa 10.5.6 na stariji update i par problem

08.01.2009 | 20:04
Vraćanje sa 10.5.6 na stariji update, jel moguće ikako? Pojavile se neke bubice;

1. u rijetkim slučajevima se ne želi iz sleepa probudit
2. par puta login zastao na sivom ekranu
3. plavi login ekran nekad stvarno dugo traje
08.01.2009 | 21:28
Jedino tako da opet počneš od 10.5, pa do 10.5.5.

Koji stroj je pitanju? Ja sam digao na 10.5.6 valjda 20 strojeva i svi rade savršeno. Da nije nešto drugo?
08.01.2009 | 21:53
meni isto 10.5.6 zeza,tri puta sam napravio clean install i uvijek isto,safari je spor skroz i 50% slika po stranice se uopće ne loada,tako da sam sad na 10.5.5 i ne pada mi napamet ići na 10.5.6 ubrzo
08.01.2009 | 21:59
Dečki mora da vam nešto šteka.
Meni 6-ica za sada radi dobro.Doduše nemam velikih i zahtjevnih programa,za kućne potrebe ,malo foto i muzika te internet.
08.01.2009 | 23:00
Imam iMac 24" 2.4 ghz alu 320 gb 4gb rama. Disk utility i sve ostalo ne pokazuje nikakve probleme. Sad sam malo proveo u čišćenju cachea, diska i svega. Nadam se da će dat rezultata.

Koliko dugo vam pokazuje onaj plavi ekran prije desktopa? Prije ga je pokazivalo možda sekundu nekad uopće ne a sad par sekundi - desetak valjda?

Imam par startup itema - skype, adium, mail sa ogromnom arhivom i suitcase fusion sa ogromnom arhivom fontova.
09.02.2009 | 15:05
Evo pogledao sam malo po netu, ima dosta ljudi sa istim problemima. I svi spominju da se događa na 10.5.6. I problem nije samo za iMac, nego za Macbookove općenito. Izgleda da je jedina solucija 10.5.7 ili vraćanje na 10.5.5.

Kako bi se moglo vratit na 10.5.5? Clean install? Jel može netko uputiti kako se clean install radi.

Btw evo slika zadnjih infoa prije sleepa: img518.imageshack.us/my.php?image=picture3iy8.png
09.02.2009 | 15:41
Moras instalirati 10.5.0 koristeci opciju da ne brise stari sistem, i onda 10.5.5 Combo update, to je sve. No prije toga probaj reinstalirati 10.5.6 Combo da vidis hoce li ti to rijesiti problem.
09.02.2009 | 17:01
oće to obrisat i sve fileove na njemu, jel moram backup radit? nemam iskustva još što se tiče instalacije os x uopće pa . znam da bi clean to sve maknuo
09.02.2009 | 17:41
Nece ako mu tako kazes, negdje na pocetku instalacije te pita hoces li samo prepeglati postojeci sistem, napraviti archive & install gdje ce inastalirati friski ali sve stare podatke spremiti sa strane, ili zelis potpuno novu instalaciju. Svejedno, backup se uvijek preporuca.
09.02.2009 | 19:34
jel se sačuvaju instalacije aplikacija i tako te stvari?
09.02.2009 | 20:50
Da. Ostane ti sve, osim ako si instalirao kakve utilityje koji se instaliraju po sistemu, ali to je i tako losa ideja koja moze biti i uzrok problema. Ponavljam, backup se preporuca, da ne bude poslije "Ali Riba je rekao da ce sve ostati!".
10.02.2009 | 13:41
Ma naravno, backup se podrazumijeva bez obzira može li ili ne.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 54 minuta
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D
  • drlovric: Imate valjda neki backup :)
  • Gjuroo: Jel netko zapisao kontakte prije nego je tema izbrisana?
  • smayoo: Hvala. Počišćeno. Account je hackiran, admin će ga blokirati
  • jura22: Imate reklamu za prostitutke u firumu!
  • CoffeePod: 90Hz je premalo
  • rusty: 30" na 120Hz
  • Borisone: Bit će 27-inch 5k XDR za cifru veću od 32-inch 6k. Zašto? 90Hz!
  • dpasaric: Veliki Studio Display, a ne da nude samo hiperskupi XDR
  • rusty: I ja, ali sam rezerviran s očekivanjima. bilo bi lijepo da konačno ATV izdaju novi, ali i novi Studio Display će biti najs :D
  • dpasaric: Danas Apple ima objave novih proizvoda, jedva čekam! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO