Vraćanje sa 10.5.6 na stariji update i par problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vraćanje sa 10.5.6 na stariji update i par problem

08.01.2009 | 20:04
Vraćanje sa 10.5.6 na stariji update, jel moguće ikako? Pojavile se neke bubice;

1. u rijetkim slučajevima se ne želi iz sleepa probudit
2. par puta login zastao na sivom ekranu
3. plavi login ekran nekad stvarno dugo traje
08.01.2009 | 21:28
Jedino tako da opet počneš od 10.5, pa do 10.5.5.

Koji stroj je pitanju? Ja sam digao na 10.5.6 valjda 20 strojeva i svi rade savršeno. Da nije nešto drugo?
08.01.2009 | 21:53
meni isto 10.5.6 zeza,tri puta sam napravio clean install i uvijek isto,safari je spor skroz i 50% slika po stranice se uopće ne loada,tako da sam sad na 10.5.5 i ne pada mi napamet ići na 10.5.6 ubrzo
08.01.2009 | 21:59
Dečki mora da vam nešto šteka.
Meni 6-ica za sada radi dobro.Doduše nemam velikih i zahtjevnih programa,za kućne potrebe ,malo foto i muzika te internet.
08.01.2009 | 23:00
Imam iMac 24" 2.4 ghz alu 320 gb 4gb rama. Disk utility i sve ostalo ne pokazuje nikakve probleme. Sad sam malo proveo u čišćenju cachea, diska i svega. Nadam se da će dat rezultata.

Koliko dugo vam pokazuje onaj plavi ekran prije desktopa? Prije ga je pokazivalo možda sekundu nekad uopće ne a sad par sekundi - desetak valjda?

Imam par startup itema - skype, adium, mail sa ogromnom arhivom i suitcase fusion sa ogromnom arhivom fontova.
09.02.2009 | 15:05
Evo pogledao sam malo po netu, ima dosta ljudi sa istim problemima. I svi spominju da se događa na 10.5.6. I problem nije samo za iMac, nego za Macbookove općenito. Izgleda da je jedina solucija 10.5.7 ili vraćanje na 10.5.5.

Kako bi se moglo vratit na 10.5.5? Clean install? Jel može netko uputiti kako se clean install radi.

Btw evo slika zadnjih infoa prije sleepa: img518.imageshack.us/my.php?image=picture3iy8.png
09.02.2009 | 15:41
Moras instalirati 10.5.0 koristeci opciju da ne brise stari sistem, i onda 10.5.5 Combo update, to je sve. No prije toga probaj reinstalirati 10.5.6 Combo da vidis hoce li ti to rijesiti problem.
09.02.2009 | 17:01
oće to obrisat i sve fileove na njemu, jel moram backup radit? nemam iskustva još što se tiče instalacije os x uopće pa . znam da bi clean to sve maknuo
09.02.2009 | 17:41
Nece ako mu tako kazes, negdje na pocetku instalacije te pita hoces li samo prepeglati postojeci sistem, napraviti archive & install gdje ce inastalirati friski ali sve stare podatke spremiti sa strane, ili zelis potpuno novu instalaciju. Svejedno, backup se uvijek preporuca.
09.02.2009 | 19:34
jel se sačuvaju instalacije aplikacija i tako te stvari?
09.02.2009 | 20:50
Da. Ostane ti sve, osim ako si instalirao kakve utilityje koji se instaliraju po sistemu, ali to je i tako losa ideja koja moze biti i uzrok problema. Ponavljam, backup se preporuca, da ne bude poslije "Ali Riba je rekao da ce sve ostati!".
10.02.2009 | 13:41
Ma naravno, backup se podrazumijeva bez obzira može li ili ne.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 39 minuta
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bip, Ender, Maxxy, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (489)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO