10.5.6. je vani!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

10.5.6. je vani!!!

16.12.2008 | 17:07
jedan mac se update-a, a sada će i ovaj na kojem tipkam
16.12.2008 | 18:08
Da vani, unutra, jos jutros!
16.12.2008 | 20:07
Sinoc je to vec bilo aktualno oko 21h.

Kasnis prijatelju sa vijestima gotovo 24h
16.12.2008 | 20:43
Je, updateah dva imac bez beda. jedan online, a drugi preko update koji ej skinut, zapržen na disk i onda (doma, 373 Mega je 373 mega:blush: ) updatean. Sreća, sve prošlo bez beda, ali čitam po forumima da ima problema s tim okolo.....
16.12.2008 | 20:58
drlovric je napisao:
Kasnis prijatelju sa vijestima gotovo 24h

mogao si i javiti onda!
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.12.2008 | 20:59
Uvijek ima problema.. mora ih biti..
16.12.2008 | 22:43
Ja htio provjeriti ima li problema pa sam nagooglao jedino neke forume na portugalskom i mađarskom.

Ajde dajte neki link da vidim kakvi su problemi pa da odlučim da li da ga stavljam odmah ili ne. Hvala!
16.12.2008 | 23:17
ja nikad ne stavljam odmah ...nakon sto se kolegama jednom smrdao cijeli program koji radi pod javom (skoro sav posao se u tome obavalja) pa je trebalo dva dana da se sve vrati u normalno stanje

od tada uvjek cekam par dana, ili cak cijeli tjedan
17.12.2008 | 09:22
@hal9000 Samo da znaš, meni se HD zove Hal9000 i gleda me ono njegovo oko za ikonu. A sviđa mi se Kraftwerk avatar, bravo majstoreB)

@smayoo pogleč si www.macnn.com/articles/08/12/16/mac.os.x.1056.crashes/

@ flare ja imam slijepu vjeru u Apple Inc. pa odma krknem update. I Time mashine back up disk s kojim se za 2 vure komp vrati u prvobitno stanje nakon reinstalacije:S
17.12.2008 | 13:34
Ehhh da, sad sam se sjetio da mi je neko ovdje rekao da se Mac OS ne krpa vec "nadogradjuje i unapredjuje"

Cemu sada ta nevjerica u najnoviji update ako je sve tako idealno u praksi?

Ja sam ga odmah instalirao, a ako bude problema ekipa iz Apple inc. ce valjda izdati update update-a
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.12.2008 | 14:15
ja nisam još apdejtao jer sam usred projekta pa ono.. ajmo bit ziher..

apdejtal sam minija.. a radi isto ko i prije, nije mu se popravio lijeni hard disk
17.12.2008 | 15:51
@ drlovric

Vjera je tu, a problemi koji se tu i tam dogode su iznimka koja potvrđuje pravilo. Kod prozora su iznimke pravilo:silly:
17.12.2008 | 21:41
Djuro, na onom tvom linku piše:

The update also appears to have disrupted a large number of Time Machine backups, failing to recognize drives properly or at all. No fix has been found, and the problem is ironic, as fixing the detection of Time Machine volumes was one of the intended purposes of v10.5.6.

Tako da je pitanje da li se možeš osloniti na Time Machine.

Ali u svakom slučaju se slažem - ovdje su problemi iznimka, a na windozama pravilo. Nedavno mi se na PC u firmi instalirao Win XP Service Pack 3 i nakon reboota se više nije probudio (ostao zaglavljen na pre-logon ekranu). Uz 15-godišnje PC iskustvo i 5 godina aktivnog rada kao sistemaš uspio sam se riješiti nevolje nakon 2h. Prosječan korisnik osuđen je na FORMAT C: jer se servisi ovakvim problemima ne bave. Pa ti vidi.
17.12.2008 | 22:21
Djuro genijalac je napisao:
@hal9000 Samo da znaš, meni se HD zove Hal9000 i gleda me ono njegovo oko za ikonu. A sviđa mi se Kraftwerk avatar, bravo majstoreB)

meni su se na PC-u često hardovi zvali HAL XXXX. Prvi komp je bio 9000, pa 9001 i tako sve do lani kada sam se riješio zadnjeg PC-a.

Kraftwerk imam sve albume (osim kraftwerk 1) original cedeje. očito sam fan i odiseje i kraftwerka (i još štošta toga)
18.12.2008 | 16:38
Imam problem s mail.app , konstanto se ruši, nemoguće za korištenje. Otvorim aplikaciju i odaberm neki mail, odmah se sruši. Primjetio sam googlanjem da još ljudi ima taj problem, nako 10.5.6.

Razmislite o updateu...
18.12.2008 | 17:59
Za sada mi sve radi najnormalnije.
Ako šta bude ,javim !
18.12.2008 | 21:15
Napravio update sinoć, sve radi normalno, barem za sad. Maloprije sam Mail.app izvrnuo naopako (pretraživanje starih mailova, filtriranje, batch print...) i nije pokazao ni najmanji otpor...
18.12.2008 | 21:36
ono što sam ja primjetio da u videu (youtube recimo) zvuk kasni za slikom (ili rani). nisam siguran što od tog dvoje, ali se zvuk ne poklapa sa slikom i vrlo je iritantno.
19.12.2008 | 00:20
Probao si s više filmova, ne od istog izvora? Jer to može biti problem u lošem encodingu samog filma?
19.12.2008 | 00:34
uglavnom ovi online tipa videoteka s dnevnik.hr, youtube i sl.
19.12.2008 | 10:32
Evo sad sam probao. Youtube mi radi normalno (Operom surfam). Dnevnik.hr nisam probao da se ne kontaminiram :o)
19.12.2008 | 13:25
I meni sve šljaka ganc normal... Ja sam svoju golgotu prošel s upgradeom one lampe s jaguara na leoparda:blink:
19.12.2008 | 15:04
Meni se mail srušio po 100 put, napravio sam restart al nije pomogao... to jedini problem koji imam.
19.12.2008 | 15:22
viš meni mail radi ko sat :roll:
19.12.2008 | 18:20
Ja nikakvih problema nakon update, a nije da ne koristim Mail app.

Nije mi stvarno jasno, kako neko ima prob a neko ne.

U biti u mjesec dana rada, meni se samo Transmit jednom srusio da sam ga morao Force Quit, i to je bilo prije update-a.
19.12.2008 | 22:01
Lex jesi probao staviti Combo update?
19.12.2008 | 23:12
Hvala na savjetu, to sam namjeravao učinit, vidio sam da su neki tako riješili problem...
19.12.2008 | 23:34
Jah da, combu update je uvijek preporucljivo rjesenje, iako ja jos nisam imao potrebe za tim.
20.12.2008 | 02:26
Upravo se instalira, javim rezultate...
20.12.2008 | 02:41
Moschuse uvijek si od pomoći, hvala radi!! Živio!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 20 minuta
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, eustacebagge, Riba, Anonimci (389)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO