Ikone, Leopard
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ikone, Leopard

19.06.2008 | 09:05
Poštovana gospodo,

Za uvod malo hvale: na poslu me snašo upgrade i stari vjerni eMac zamijenio je novi iMac. On je došao s leopardom, kaj je i logično. No, doma imam istu mašinu, ali u bijelom kućištu (stari model, 17"). Ovaj je uvod potreban, jer mi je bijeli iMac došel s tigerom koji je upgradean na leopard. U Tigeru sam doma zamijenil ikone standardnim postupkom (cmnd+I, cmnd+C, cmnd+V) i kad je komp upgradean na leopard, sve je ostalo kak je bilo i sve šljaka. Na novom stroju je leo od početka i sad na njemu NEMOGU zamijeniti ikonu od harda. Konkretno, radi se o nizu ikona odiseja u svemiru 2001 i onoj famoznoj ikoni oka od Hala 9000 koja mi je zakon za hard na kompu.
Ima li netko neku ideju, koji bi bili uzroci ovakvog ponašanja i kako mu doskočiti?

Hvala unaprijed,

PS: Smayoo, u tebe se uzdam;)
19.06.2008 | 10:07
Da nisi možda samo običan user bez ikakvih privilegija?
19.06.2008 | 10:34
Jok, admin. Jedini user i jedini admin....

Zapravo, pitanje bi trebalo glasiti: je li netko u leopardu pokušao i uspio zamijeniti ikone?
19.06.2008 | 10:58
Update. Mogu mijenjati ikone folderima, ali hardu ne. Samo hardu nemrem, a samo njemu i želim. Za pop...
19.06.2008 | 11:44
Nisam ni probao, ali sad si me baš zaintrigirao.
19.06.2008 | 12:08
Djuro genijalac je napisao:

Zapravo, pitanje bi trebalo glasiti: je li netko u leopardu pokušao i uspio zamijeniti ikone?

Ja imam promijenjenu ikonu i kuci na iMacu i u firmi na Pro-u. iMac je bio Tiger pa sam ja stavio Lea a u firmi je Pro dosao sa Leom
  • Dijete
  • Posjetitelj
19.06.2008 | 16:53
Najnormalnije mi svaki startup hard ima ikonu svojeg kompa u kojem je smješten.. radi se leporadu i standardnim nacinom je sredjeno..

glupi prijedlog morti, ali repairaj privileđize..
19.06.2008 | 23:12
Jah, i meni radi najnormalnije. 10.5.3. Može pitanje od mene? Kako vratiti originalnu ikonu?
19.06.2008 | 23:42
smayoo je napisao:
Jah, i meni radi najnormalnije. 10.5.3. Može pitanje od mene? Kako vratiti originalnu ikonu?

Get info, klik gore na ikonu pa delete tj. backspace
20.06.2008 | 10:15
Niš, bojim se da nekaj ne štima sa sistemom. Naime, kako on kod pokretanja prvog nije uspio s migration assistom povući sve sa starog kompa. Došel je do pred sami kraj i onda stal. Pustil sam ga cijelu noć, ali ništa. Onda sam nanovo instaliral sistem i probal još jednom. I opte nije uspjelo. Još jedna reinstalacija, ali sad sam probal s time mashine backupa. ni to nije prošlo. Opet reinstalacija i onda sam pješke sve preselil i iznova instaliral programe koji mi trebaju. No, nisam radil svaki put da obriše disk i krene od nule, jer to traje pun k...c vremena, a ja bi ipak trebal nekaj i delat na poslu. I sad ja pretpostavljam da je on na disku naišel na tragove starog sistema i da ga to muči. Također, pitanje: instalacijski disk ima 10.5. Moj iMac 17" ali ista mašina unutra (C2D, 2Ghz) ima instalacijski disk s 10.4.8 Kako je tiger još uvijek mnogo stabilniji od Lea, posebice 10.5, moćda da ga probam ustrojiti s tim diskovima i tek onda upgradeat na 10.5?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 minuta
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, IgorD, Maxxy, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (664)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO