leopard i wireless pomozte
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

leopard i wireless pomozte

21.02.2008 | 16:32
dakle nocas sam hrabro presao na leoparda, i sve radi mrak, cak i protoolsi

jedino shto nakon shto resetiram ili ga budim iz sleepa uvijek me pita na koju mrezu da se zakaci. bed je u tome sto sam mu sto puta rekao koju, i koji password. password je wep 40 bit asci, i ne prepoznaje ga jer je numericki, pa moram ic u network diagnostics i tamo to rucno svaki put namjestat da radi. probao sam 10.5., 10.5.1, 10.5.2. ista stvar. dajte pomagajte pleeeeez
21.02.2008 | 20:19
Ne kuzim zasto moras ic u network diagnostics. U Sys Pref/Network/Airport/Advanced si dodas svoj router(ime wireless mreze i postavke) pod Preferred Networks.
21.02.2008 | 22:05
sve to oke. samo sto on trazi isto svaki put, a nudi samo obicni wep password pa onda moram ic tamo di si rekao. ili to ili network diagnostics. skuzio sam da cim nadjem svoju mrezu na diagnostics i probam se spojit da odma proradi, cak ne moram ni konfigurirat dalje ... :weird:
21.02.2008 | 23:08
1. Zasto WEP?
2. Zasto numericki?

Al ako bas moras to koristit...
Odi u system preferences>network>airport>advanced i odaberi svoju mrezu, klikni dole - (minus, za obrisat) pa ok i apply.
Odi u keychain access i obrisi password od te mreze
Odi na airport izbornik u menu baru i klini join other network.
Upisi ime svoje mreze, pod security odaberi WEP 40/128-bit ASCII i upisi lozinku (moze i brojcanu)
Pazi da je kvacica na remember this network.
To je to, probaj ugasit i upalit airport koji put da vidis oce se spojit, al trebo bi.
22.02.2008 | 00:32
sve je to vec napravljeno, i to vise puta. neam pojma shta da chinim...
22.02.2008 | 03:55
Ne znam, po onom da ti ne prihvaca brojcanu lozinku sam zakljucio da nisi odabro WEP 40/128-bit ASCII pod security, odnosno da ti ga OS ne odabere automatski. A o kakvom se routeru uopce radi?
22.02.2008 | 13:10
e pa u tome i je stvar. on kao da ocekuje po defaultu normalan WEP, a ne ascii. i moram ic u network ili network diagnostics cak nece ni na onom screenu sto se pojavi nakon logina prihvatit sifru iako ja izaberem WEP 40bit ascii. fakat ne razumijem...
22.02.2008 | 17:26
Dobro al jos mi nisi odgovorio na 3 pitanja
1. Zasto WEP? (nesigurno)
2. Zasto numericki? (jos manje sigurno)
3. Koji router? (valjda ima opciju za promijenit network key?)
22.02.2008 | 18:27
wep je prilicno siguran, a numericki je igrom slucaja. router je zyxelov. mislim debilno je da moram na svim kompovim a u kuci tj na ruteru mijenjat pass zato sto ga lepard nece skuzit bez nagovaranja.
22.02.2008 | 22:19
hm. zanimljivo. problem je nestao sam od sebe... al imam novi...
23.02.2008 | 09:36
Kay je napisao:
wep je prilicno siguran

23.02.2008 | 13:12
Ako te strah da ti se neko ne spoji na router stavi si MAC addres filter i sakrij SSID.

A sto se tice WEP-a -> video.google.com/videoplay?docid=-1021256519470427962
23.02.2008 | 14:03
veki je napisao:
Ako te strah da ti se neko ne spoji na router stavi si MAC addres filter

ovo daje jednu dodatnu sigurnost, ali samo i isključivo ako ne koristiš DHCP protokol preko wirelessa i ako u wireless routeru definiraš STATIČKI ARP koji povezuje tu MAC adresu s fiksnom IP adresom koju taj stroj ima.

Inače, opet

i sakrij SSID.

A ovo što si napisao pokazuje da nisi ni pogledao filmić na onom linku koji si poslao.
23.02.2008 | 15:46
Jesam pogledao sam,ali za 99% korisinika mislim da je dosta sakirt SSID.
23.02.2008 | 15:57
ahem. da. jos uvijek se bug javlja tu i tamo. kme.
23.02.2008 | 20:26
To ti pametniji od tebe šalje poruku da promijeniš tu \"sigurnu\" varijantu svog WLAN-a.
23.02.2008 | 20:34
veki je napisao:

99,9% korisnika se ni ne bavi hackingom tuđih WLAN-ova, a barem 90% ih ni ne shvaća taj koncept.

Ali za one koji se bave sigurno nije dosta samo sakriti SSID. Ni samo staviti MAC filter. Ni samo napraviti WEP.
24.02.2008 | 10:30
smayoo je napisao:
veki je napisao:

99,9% korisnika se ni ne bavi hackingom tuđih WLAN-ova, a barem 90% ih ni ne shvaća taj koncept.

Ali za one koji se bave sigurno nije dosta samo sakriti SSID. Ni samo staviti MAC filter. Ni samo napraviti WEP.

To ti i kazem,ako gotovo u svakoj vecoj zgradi ima 6-7 wireless networka vidljivih(od toga 20% ima ConnectionPoint kao SSID,ako slucajno nekom nija jasno da tu treba kliknut da se spoji),od toga ih pola nema nikakvu zastitu,onda je stvarno po meni apsurd trosit zivce oce ti se neko spojit na router preko WEP-a,sakrivenog SSID-ia i MAC addres filtera. Ko zbilja ima volju trosit vrijeme na to da nekom hackne wireless zbog gusta,sretno mu bilo.
24.02.2008 | 21:40
Ne radi se to zbog gušta, niti da se zakačiš nekom pa surfaš na njegov račun (kako to ono zovu? leeching?). To se radi za lovu. Za ozbiljnu lovu.

Naravno, ako si student ili školarac pa na tvom računalu nema tajnih podaka ili autorskih djela koje bi netko pokrao, onda ti je svejedno.
25.02.2008 | 15:17
imam tri susjeda u okolih 100 metara, i zbilja ne mislim da su prijetnja mojem lanu.... vjerojatno ce radit ako napravim WPA, al ovo je stvaaarno mutavo.
25.02.2008 | 16:32
Moj je sirom otvoren, neka se spaja tko god hoce.
25.02.2008 | 19:22
bump. vidim da ste svi hakeri a nista od mog wirelessa
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 minuta
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, IgorD, Maxxy, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (663)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO