Migration Assistant
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Migration Assistant

09.02.2008 | 17:52
Ponekad sam zaista tvrdoglav i staromodan. Nikada do sada nisam probao OS X opciju \"Migration Assistant\" koja bi u teoriji trebala uštedjeti sate i sate truda kada kupite novi stroj. Tada većina korisnika mora sve svoje dokumente, postavke, lozinke, bitne aplikacije i tko zna što još, instalirati i prebaciti na novokupljeni stroj. A tek onda obnova svih licenci, registracija itd... dan-dva posla ako ste ozbiljniji korisnik s mnogo potrebnih stvari. A tek sve one fine sitnice u OS-u koje ste godinama uštimavali sebi po guštu...

Kao \"stara garda\" jednostavno sam bio skeptičan spram takvog alata, uvijek bih radije to sam napravio tako da točno znam što sam gdje stavio i kako sam što podesio.

A što tek reći o takvom alatu kada se radi migracija s arhitekture na arhitekturu - konkretno s PPC-a na Intel - zvuči prilično ambiciozno. No, jučer sam morao učiniti upravo to i nisam imao luksuz dva dana seliti podatke jer sam stari stroj prodao i kupac dolazi po njega. Umoran s posla rekao sam \"k vragu, jednom moram vidjeti kako to radi\" - spojio dva stroja FireWireom (drugi ne mora imati niti monitor), klikno na opciju i otišao spavati jer sam vidio najavu da će proces trajati oko 5 sati.

Ujutro iznenađenje! Nevjerojatno, ali sve je odradio za mene! I sve radi! Čak su i licence aplikacija prebačne, doslovno kao da radim na starom stroju! Kapa dolje Appleu za ovo, zbilja je korisno.

Pouka: možete vjerovati Migration Assistantu, kada kupite novi Mac, slobodno iskoristite tu opciju.
09.02.2008 | 20:50
dpasaric je napisao:
Ujutro iznenađenje! Nevjerojatno, ali sve je odradio za mene! I sve radi! Čak su i licence aplikacija prebačne, doslovno kao da radim na starom stroju! Kapa dolje Appleu za ovo, zbilja je korisno.

Pouka: možete vjerovati Migration Assistantu, kada kupite novi Mac, slobodno iskoristite tu opciju.

Čitava čarolija je u \"user home folderu\" koji je na unixu normalna stvar već 30 godina.
10.02.2008 | 02:34
Ma čekaj malo... Neće biti da mu treba 5h da preko FW preseli user home folder???
10.02.2008 | 02:50
Ovisi što imaš u njemu! :-D Npr. ja sam imao i Final Cut Studio, set programa koji je sam oko 50 giga.
10.02.2008 | 12:39
+ World of Warcraft koji ima 10 gb + masa filova
10.02.2008 | 12:51
Eh... Fakat inflacija tih gigabajta...

Ako se sjetim da smo se 1986. divili Winchester HDD-u od 20 MB koji je pod CP/M-om opsluživao 5 Iskra Delta Partnera u LAN-u, a da danas jedan pošteni streaming server ne nosi manje od 3 TB, ispada nekih 73% godišnje u prosjeku.

Gore nego nekadašnji Novi dinari.
10.02.2008 | 12:51
smayoo je napisao:
Ma čekaj malo... Neće biti da mu treba 5h da preko FW preseli user home folder???

Meni je npr. *sve* u user folderu.
10.02.2008 | 20:37
Može malo razjašnjenje s obzirom da sam novi na macu. Što znači da vam je sve u user folderu? Gledam u user folder i vidim da se tamo nalazi sve osim Apllicationsa.
10.02.2008 | 22:03
Ma, sve, čovječe, *sve*. Evo, ja se baš sa ženom dogovaram da prodamo iz kuće frižider jer nam je ionako prazan. Sve nam stoji u user folderu. Garažu ćemo iznajmiti susjedu jer nam više ne treba za aute kad nam i oni stoje u user folderu.

Za ozbiljno: u Applications stoje instalirane aplikacije koje koriste svi korisnici, ali svaki od tih korisnika ima svoja specifična podešenja za rad sa svakom aplikacijom, a i licence i ostalo.

Ako otvoriš Terminal i utipkaš
ls -al
pa lupiš enter izlistat će ti masu fajli čije ime počinje točkom i koje normalno u Finderu ne vidiš. To su ta podešenja od raznoraznih aplikacija, koja vrijede samo kad si na stroj zalogiran kao taj user.

To je uobičajena metoda na Unixu. Također, ako želiš nekom poslati svoja podešenja od neke aplikacije, nađeš njezin dot-file u svom user folderu i pošalješ ga nekoj drugoj osobi koja ga opet \"spusti\" u svoj home folder.
11.02.2008 | 12:43
mac_newbie je napisao:
Može malo razjašnjenje s obzirom da sam novi na macu. Što znači da vam je sve u user folderu? Gledam u user folder i vidim da se tamo nalazi sve osim Apllicationsa.

Sve datoteke koje su specificne za korisnika su u tvojem user folderu. Ja uz to sve Aplikacije instaliram takodjer tamo. Prednost je sto ako ikada budes morao reinstalirati sistem, imas opciju da zadrzis svoj user folder i sve bude kao i prije (re)instalacije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 27 minuta
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, tino1, Yonkis, ZeljkoB, Anonimci (696)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO