prvi iMac već ste mi pomogli, a neznate nastavite
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prvi iMac već ste mi pomogli, a neznate nastavite

02.08.2024 | 10:25
dvijee novele napisao i obrisao te ću sada:

kužim se u informatiku dosta dobro toliko da kada sam kupio ovaj prvi apple uređaj ovaj iMac 12.1 tada sam trazio komp za koji sam imao vodeno hlađenje te sam jučer našao komp i još dva laptopa kupio ja se moram ispričati radi svog jebenog ADHD-a

No ja sada sjedim na balkonu svoje kuće ova alu tipkovnica i on sam je lako prenosiv iz mog boravka a i paše mu breeze lagani svejedno no pisalo je imam fotogrqafsko pamćenje te čak i predobro no to je nešto što se većina ljudi rodi s tim samo par nas skuži kako to njegovat ja sam samo imao sreće što sam bio u krugu ljudi svih niša a nimalo kriminalnih ako i jesu onda su to bili ovi white collar ne kreteni!

sorry kaže njuškalo imac 27 12gb Ram, 2015, ssd i hdd,1TB ja nikad nisam imao, a reko neka komp čeka to je bilo prije 2 mjeseca zovem lika dođem na adresu iz Leskovca skroz u Sesvete i naravno u garaži lik ima otvoren kombi vadi iMac spaja ga ja reko: daj buraz ajd bok idem ja a bio stari samnom voli se družit samnom kad dobije priliku i lik ma ne ne čekaj kaj i ja ajde stane objasnim reko frende to gle ja sam ti rekao da nikad nisam imao Imac , ali to ne znači da sam junfer ili da sam neznam pa i retardiran čovjek bi otišao, veli on pa ak odeš onda si retardiran i taman se upali đubre no ja mu kažem: ti mora da ševiš sa popustom...i upali se i tipkovnica i miš velim ja ajde slušaj kao nije izbrisao svoje podatke pa ni nezna olfo, i kaže pa kaj neznaš ti ja reko jbt pa valjda je isto formatiraš disk reinstaliraš ali to si trebao napravit prije prodaje i lik stisne format i kao čekamo ja velim super ja iskreno sam bio toliko zbunjen jer hoću neću ja velim ono ne cjenkam se ali ja ti nedam za to više od 100 eura ja kužim da vrijedi, ali ja neam pojma niti moja ekipa baš nije nešto potkovana sa appleima i da mi lik

Ja sam prvo skuzio da nema ssd doma, a on davno obrisao oglasnik a ja imam iMac (21.5-inch, Mid 2011), al ok dao sam 100 e ali miao je High sierra a ja stavio Lion nakon 2 dana jebade misaim figurative, te neki dan se registrera te pročitao jer sam sa TRansmac-om skinuo El Capitan na stick te pria instalacija sala na pola, a durou sam vidio post:

ugasi wifi odi u terminal stavi taj datum nema on šta debe tražit mrežu samo instal i eto instalirao no ok mi je i iskreno sada sam ili bi perk github-a no moje pitanje glasé sada

Kano da sada i koji da instaliram prvi da li mi možetre samo puknuti link te da li trebam što znati npr. createinstalmedia??, htio bih instalirati High sierru zasada jer nemogu ništa instalirati od programa sve je outdate? pliz pomoć i sorrz na romanu, ili Ratu I Miru
02.08.2024 | 12:08
Ako trebaš neku konkretnu pomoć, moraš se sabrati i natipkati suvisao i koncizan tekst pitanja.
02.08.2024 | 14:46
Treba sve analizarati korak po korak. Pokretač teme nažalost ima, kako navodi, ADHD - poremećaj pažnje i hiperaktivnost, što spada u vrlo nezgodnu, nazovimo dijagnozu.

Ja bih krenuo redom, pa neka odgovori na svako od pitanja, nadam se da ćemo izmoći neko rješenje.

1. TOČAN model, godina uređaja.
2. Ciljana namjena (aplikacije koje želi/treba).
3. Zaključan ili otključan iCloud.
02.08.2024 | 16:19
Kakav ADHD, spambot se nekako registrirao na forum i objavio što je objavio.
02.08.2024 | 17:58
Ubijaj onda sve! i obriši
02.08.2024 | 19:52
Ne mogu (nemam tehničke mogućnosti provjere), a i ne bi jer vjerojatno nije bot,... više sam to napisao u smislu da povuče ručnu i ispravi napisano jer ovo osim što je besmisleno, nepristojno je i prema onome tko čita post.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 53 minuta
  • MBPruleZ: Mislim da ne ta fora s koberzijom u eSIM bila i na nekoj od inačica iOS18 znam da sam probao i ništa dobio poruku da Operater to ne podržava
  • VanjusOS: tko će prvi probati da li to radi?
  • VanjusOS: ljudi, da li je netko primjetio novu opciju na postavke - mobilne mreže - "konvertiraj u esim"
  • hal9000: Ne sviđa mi se sučelje novog Mac OS-a :/
  • Borisone: Nema ni na HT-u.
  • MBPruleZ: Jel Vam radi RCS na iPhonima (iOS >=18). Ja sam na Telemachu, eSIM i nema opcije da se uključi
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO