povijesna paralela Tigar - Leopard
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

povijesna paralela Tigar - Leopard

19.11.2007 | 17:49
Ja bi, kao ipak friški macovac (nekim 8 mjeseci) upitao \"stare mahere\" da se prisjete: s kojim je ono updateom Tiger postigao stabilnost da ga se slobodno moglo preporučiti svakom korisniku?
I koliko vam se čini da će za istu stvar trebati Leopardu?

Hvala na odgovorima, u principu čitajući vaše razne \"za i protiv\" postove što se tiče Leoparda, čekam trenutak kad će se većina vas složiti da je to TO pa da ga instaliram.

A pitanje je, čisto onako, nostagije radi....

Hvala
  • Dijete
  • Posjetitelj
19.11.2007 | 18:20
meni se tek sa 10.4.5 sve složilo na mjesto.. taj mi je update riješio štucanje i pojačavanje zvuka na powerbooku koje je bilo nepodnošljivo..
20.11.2007 | 00:17
Ne sjećam se točno, ali znam da je bilo daleko manje problema.
  • User
  • Posjetitelj
20.11.2007 | 03:42
Ja sam s Tigerom tek krenuo od 10.4.6 tako da ne znam...
20.11.2007 | 04:09
User je napisao:
Ja sam s Tigerom tek krenuo od 10.4.6 tako da ne znam...

lol ja od 10.4.9
20.11.2007 | 21:12
10.4.2 kod mene.
20.11.2007 | 21:16
10.4 i to još beta
Sjećam se da je Vanja čupao kosu
20.11.2007 | 22:57
Breed je napisao:
10.4 i to još beta
Sjećam se da je Vanja čupao kosu

Da kume, isključivo zato jer smo bili usred projekta, a ti si se našao u deadlineu igrati na radnom stroju!

Što se toga tiče, disclaimer, na 10.4.2 sam prešao na svim strojevima, ali prelazak na 10.4 na radnom stroju je došao mnogo kasnije, oko 10.4.6 čini mi se, nije bilo vremena ranije
28.11.2007 | 01:28
Od 10.4.2 sve je izgledalo podnosljivo i dobro za prosjecnog korisnika ali tek kod 10.4.6 masine su zaista procvale. Barem meni.
28.11.2007 | 08:39
10.4.6
30.11.2007 | 06:56
Na koje probleme se konkretno misli?

Ja sam instalirao Leopard pre nekih 10 dana na kućnu mašinu (napominjem da je glavni razlog za to činjenica da sam bio na bolovanju i da mi je bilo užasno dosadno ) Sve to se desilo posle skoro mesec dana nećkanja i čitanja o raznim problemima po raznim forumima. Međutim...

...jedini za koji se može reći da je problem je ona SUID greška koja se javlja posle 10.5.1, a tiče se pokušaja repair permissions, a kako kaže Apple, vezana je za Remote Desktop update, i -kao- treba je ignorisati.

Ništa drugo nisam primetio, ni što se tiče generalne stabilnosti, ni što se tiče konkretnih bagova. Od minusa bih istakao ružan feature sa stacks umesto normalnih foldera u Docku, kao i izgled samog Docka, koji mi je užasan u 3D varijanti, a tek nešto pristojniji u 2D.

Sistem je generalno brži (G4 FW800 Dual 1.42 sa 2 giga rama) i brže se podiže, sve stare aplikacije rade (čak i matori FontLab 4 i TransType Pro), sjajna stvar je to što sam odmah po instaliranju sistema bio u mreži (nikakva setovanja nisu potrebna), Spotlight je vrlo brzo izindeksirao ceo disk, Cover Flow i Quick Look su odlične stvari koje značajno smanjuju potrebu da se podižu aplikacije samo radi ustanovljavanja da li je određeni fajl baš onaj koji nam treba (bio on video, muzika, višestranični tekstualni ili pdf dokument), Spaces meni nije nešto legao ali verovatno ima kome hoće, Time Machine je definitivno odlična stvar, SharePoints više nije potreban zato što se sve to može obaviti u Sharing panelu...

... i još krdo sitnih stvari kojih sad ne mogu da se setim. Sve u svemu, koliko sam bio skeptičan dok sam čitao i slušao iskustva drugih, toliko sam sad zadovoljan Apple ipak nije omašio, mada sam to očekivao više nego ikad
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 39 minuta
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO