Leopard, Photoshop i CCC
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Leopard, Photoshop i CCC

08.11.2007 | 09:16
Eto da objavim jednu glupost, pa možda nekome padne nešto na pamet;

Nakon uspješnog upgrade-a na leoparda sa 10.4 sve aplikacija su uredno radile (CS2, CS3), Console log uredan

Napravio snapshoot stanja na externi FW disk sa CCC i tu nastaju problemi;

Od cijelog CS2 / CS3 paketa samo se Photoshopi ne žele podić nego javljaju grešku \"Could not initialize Photoshop because the disk is not available.\"

Kako češljanje googla nije pomoglo jer ponuđena riješenja ne pomažu (bacanje pref. od photoshopa) postajem lagano očajan.

Da stvar bude gora, pod drugim acc. sve radi kako treba
Prilozi:
08.11.2007 | 09:52
No, pa ako pod drugim accountom sve radi, metodom 50:50 izoliraj problem i to je to.
09.11.2007 | 07:20
Definitivno nije stvar u fajlovima, maknuo sam SVE falove iz Application Support, Caches i Preferences i greška je i dalje ostala.

Bojim se da je dernek sa nečim drugim..
09.11.2007 | 17:15
Sto ti je podeseno kao scratch disk?
10.11.2007 | 03:56
Ma gle, nisam nikada dirao postavke scratch diska, i čak sam probao sa onim \"Alt+Jabuka\" i to je postavljeno na Startup, jednostavno NEĆE pod ovim acc, i još jedna zanimljiva stvar; napravio sam chmod -R 777 na svom home diru od tog acc, znaći definitvno su privilegije sjebane!

Potjeram repair premmisions, i gle čuda, majstor NIŠTA ne prijavi ni ne popravi na mom acc !!!!!
10.11.2007 | 04:02
Još jedna opaska, da li je netko proba mijenjat passwod na accauntu?

Kad sam ja to napravio, Keychain se razletio ko svinja.

Sad me uredno dočekuje kod svakog logina i pita za password...
10.11.2007 | 05:12
OK, napravio sam kemiju ali RADI !

1. Boot mašine sa vanjskog HD-a u system 10.4 i pokretanje aplikacije VolumeWorks [Reparticioniranje diska bez brisanja podataka]
2. Napravio sam malu particiju od 1Gb i formatirao kao normalan HFS+
3. Bootno se natrag u 10.5 gdje me veselo dočekala moja nova particija i tada Jabuka+i na nju i pri dnu će vam se pojavit opcija \"Ignore ownership on this volume\" i to selektirajte.
4. Bootajte PhotoShop sa pritisnutim Alt+Jabuka i odaberite da je Primarni disk ovaj novi, a sekundarni Boot.

Kemija pije vodu. Isprobao sa TIFF fajlama 500Mb i sve je OK

BTW, sve one kemije sa Adobe foruma NE RADE za ovaj problem jedino što sam se uspio obranit od Keychain-a preko boot DVD-a i resetiranja passworda. To radi
10.11.2007 | 18:47
igorvuk je napisao:
Još jedna opaska, da li je netko proba mijenjat passwod na accauntu?

Kad sam ja to napravio, Keychain se razletio ko svinja.

Sad me uredno dočekuje kod svakog logina i pita za password...

I mene isto, vec mjesecima. Nije mi nikad toliko islo na zivce da idem rijesiti, pita samo prvi put nakon logina, zar ne?
Mislimd a sam cak nedavno naletio na proceduru sto napraviti ali pojma nemam gdje.
10.11.2007 | 19:41
Ma jednostavno ti je, bootaj stroj sa install DVD-a i imaš u menijima opciju \"Reset Password\"

Ponudit će ti da odabereš usera i upiši novi pass, nakon toga SAVE, i tada imaš još jednu opciju da popegla ACL-ove od toga accaunta i to je to.

Ako imaš DVD pri ruci, 5 min posla
10.11.2007 | 23:49
Hvala, probat cu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 37 minuta
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO