Leopard - dojmovi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Leopard - dojmovi

05.11.2007 | 07:35
Čudi me da još nitko nije otvorio temu s dojmovima nakon prelaska na Leopard!

Evo, raspišite se... (ja ću čim stignem!)
05.11.2007 | 08:05
Radi li većina aplikacije na Leopardu OK? Konkretno CS3 (InDesign prvenstveno), Azureus, Switch, Audacity. To uglavnom koristim (nešto zbog posla u fušu, nešto iz osobnih potreba). Ako to radi - prelazim odmah.
05.11.2007 | 08:29
CS3, naravno, radi. Ovo drugo ne koristim, pa nisam imao prilike probati.
05.11.2007 | 16:51
Evo imam leoparda tjedan dana, napravia sam clean install.
Koliko sam do sad primjetia čini mi se da brže radi na mom MBP core 2 duo od tigera ovako na oko.
Što se tiče programa;
u vlc playeru, eyetv 2.5 i quicktimu ne reagira daljinski, inače sve ok.
I mislim da ima mali bug u finderu, kad maknem kvačiću da mi ne prikazuje hdd na desktopu, ostane mi untitled HDD od boot windowsa. to je to zasad.

Inače, nevjerovatno da spaces rade onako brzo bez obzira koliko desktopa staviš.
05.11.2007 | 17:10
Meni skoro sve radi osim nekih malih igrica za klince... Nije mi htio pokrenuti uopće imovie 08 dok nisam napravio update. CS3 radi bez problema.
Jedino imam jedan bug koji mi se povremeno pojavi. Na MacBook C2D...
Kad ugasim stroj, pričekam da se skroz ugasi zatvorim laptop i na moje čuđenje ostane svijetliti ona lampica koja svijetli kad je u sleepu!!! Tako je jednom ostala preko noći svjetliti i ispraznila mi se baterija!
05.11.2007 | 21:47
vjerujem da se nije baterija ugasila zbog lampice koja je jedina ostala upaljena...nego da je komp ostao upaljen....ili se varam?
05.11.2007 | 21:55
Vjeruj mi da se komp ugasio... Čekao sam valjda pola minute prije nego sam zatvorio MB i onda je ta lampica počela svijetliti. Nije blinkala kao kod sleepa nego samo svijetlila! Malo otvorim ekran ona se ugasi, zatvorim - ona se upali!
Računalo nečujno, ugašeno! i ujutro baterija prazna. Možda nije zbog lampice ali...
06.11.2007 | 00:02
I meni se čini da je komp življi i brži, nego na tigeru. Ja sam napravil samo update. Sigurno je brže haklanje na net (aDSL) koje se sad UVIJEK dogodi u djeliću sekunde, na Tigeru je znalo štekat. Spaces je zakon, radi ko munja, nevjerojatno, zbilja. I mail je brz za poludit, a čini mi se da je i preview brži kod otvaranja fotki, nego dosad.
Bug? Jednom mi se komp sam od sebe iz čista mira vratio iz sleepa u rad. Ali samo jednom. I jednom mi je bubnul mail sam od sebe, pa sam odmah poslal report u Apple. to je to. Zasad sam zadovoljan, a o coverflowu neću trošiti riječi, stvar je zakonB)
06.11.2007 | 04:03
Ja sam nažalost imao problema. Napravio sam clean install i nakon instlacije iWorka08 i iLifea08 niti jedna aplikacija iz tih paketa nije htjela raditi. Napravio sam i update svega ali ništa. Nažalost morao sam nanovo napraviti clean install i evo sad iz drugog puta sve savršeno radi. Inače osjetna je razlika u brzini u odnosu na Tigra. Ima još nekih sitnih \"bugova\" ali vjerujem da će to 10.5.1 riješiti.
06.11.2007 | 09:15
Ja sam oduševljen novotarijama, pogotovo mi je koristan QuickLook i Spaces, a da ima bugova - ima, ali to će se srediti vremenom. Nije lako napraviti ovakav OS i da sve bude bez bubica. Vesele me i razni detalji koji nisu očigledni, ali ih vremenom primjetiš... npr kod snapshota selekcije ekrana sada su prikazane i koordinate, MP3 fileovi za preview pokazuju cover CD-a ako postoji itd... Mnogo stvari su dotjerali. Sve u svemu mislim da nema boljeg OS-a!
06.11.2007 | 11:04
Upsss... još jedan ružan bug vezan za problem smb volumea koji znaju nestati... zanimljivo onima koji rade u PC-Mac mreži.

\"Leopard’s Finder has a glaring bug in its directory-moving code, leading to horrendous data loss if a destination volume disappears while a move operation is in action. I first came across it when Samba crashed while I was moving a directory from my desktop over to a Samba mount on my FreeBSD server.

I’ve now run tests on a Windows XP SP2 SMB mount, as well as a local HFS+ formatted USB drive, and the bug surfaces every time the destination disappears while the Finder is moving something to the destination.\"
10.11.2007 | 05:06
Je, slažem se. Stvar me sve više oduševljava, samo su malo zaj... sa ovim mapama u docku, jer se prikauzju fileovi u njima pa to djeluje neuredno. Mislim, Mac je pojam za čistoću, red, poredak i sređenost pa mi je ovo malo bljaki...
Mail leti, baš leti. DOma na iMacu (C2D, 2GHz) to možeš i očekivati, ali i na poslu (eMac, 1.25 GHz PPC, 1 Gb) je puno brži i življi. Pohvala i čehima, već su izdali mail iconizer koji je kompatibilan s leopardom :-D
Za sad mi sve aplikacije rade (illustrator i photoshop CS, word, iWork) bez ijednog stucanja. Samo sam primjetil da se jako dugo gasi sistem na shutdownu. Inače je komp na sleepu, ali prek wknda ga zgasim i to fakat dugo traje
10.11.2007 | 05:18
Mene je Leopard poprilicno razocarao moram priznat.
Razveselilo me par stvari - ubrzanje osa (podize se osjetno brze), quicklook koji je jako zgodan i spaces (cija je upotreba isto tako upitna)...

ali ostalo... hrpa novih bugova i onih preostalih iz tigera, preveliko usminkavanje (ogromne sjene i transparentan menubar na koje sam se jedva navikao), dock bez \"menu\" opcije, mjenjanje nekih sitnica koje su bile savrsene...

Kao da je fokus bio na strani usminkavanju a ne na popravljanju i dotjeravanju postojecegi...
10.11.2007 | 05:22
Trenutno imam dosta kiseli osmjeh na licu zbog 10.5, i nema smisla ga instalirat na produkcijsku mašinu prije izlaska 10.5.1 koji će vjerovatno popravit ove iritirajuće bugove.

Vezano uz brzinu, jel netko probao dignut mašinu tipa PB 1,67 sa originalnog sistema koji je došao sa njim, i onda to recimo usporedit sa 10.5?

Moj mali test pokazao je da je ubrzanje 10.5 vrlo malo, gotovo nemjerljivo na mom laptopu u usporedbi sa originalnim 10.4 koji je došao sa njim.

Kada se 10.4 updejta na \"Current\" 10.4.10, doživi OGROMNI SLOW DOWN

my 2cnt
10.11.2007 | 06:29
Evo i mene sa Leoparda malo (externi disk,normalno )
Samo cu rec da ostajem na Tigru dok me ne natiraju na update............
10.11.2007 | 07:17
Ajme zbilja je bugovit... Jedva čekam 10.5.1! Čak me i supruga danas tražila da vratim Tigera!!!

Neće još na moje strojeve u studiju... Šmrc...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, tino1, ZeljkoB, Zoki, Anonimci (513)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO