Leopard beta testeri
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Leopard beta testeri

14.10.2007 | 05:52
Vidim po Vikalici da ima dosta ljudi ovdje koji su imali vremena i volje instalirati betu Leoparda. Znatiželjan sam - da li ga je itko instalirao na Dual PPC stroj i da li je uključen OpenGL multithread?
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.10.2007 | 03:01
Instalirao sam ga na PB G4, PPC G4 dual 1.2nešto i Intel Minija.. Jedino je ostao na Miniju jer mi se puno više sviđa Leopardov FrontRow a s obzirom da nam korist kao player, bilo je logično da ostane..

Nemam pojma za ovo što pitaš, ali pretpostavljam da nije jer mi je Wow pokazivao treptuće teksture na svakom kompu tako da je bilo neigrivo.. to je jedino gdje bi mi openGL došao do izražaja..

Oduševljen sam stacksima, quickviewom i DVD playerom.. ona fora sa vizualnim chapterima na gornjoj traci je stvarno majstorska..

Također mi je fora screensaver koji od slike iz iphotoa tvori mozaik neke slike iz iphotoa pa se udaljava dok se taj mozaik ne pretvori u sliku i tako u nedogled zoomout..

na PB mi je radio iznenadjujuće brzo, ali WoW je prevladao da ga maknem..

Nadam se da su riješili te drivere.. makar.. sigurno jesu..
17.10.2007 | 04:39
Zapravo, to bi mogao biti dobar znak - ako WoW nije radio, znači da je došlo do neke bitne promjene, a to bi moglo biti upravo to. Jako će me veseliti ako OpenGL bude konačno multithreadan i na PowerPC-iju.
17.10.2007 | 05:17
i sta bi to znacilo nesto dobro?
nekuzim se bas u to tako da...
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.10.2007 | 06:35
Da.. niti ja se ne kužim u to.. to je meni ko mom starom treći obrat septakorda..

ali jos malo pa cemo znati..

ak to, što si ti na klingonskom izrekao doda nekih 5 fpsa, ja presretan..
17.10.2007 | 07:57
Dobar dio posla u OpenGL rutinama se još uvijek izvodi na samom procesoru, a ne na grafičkom procesoru. Kada se uključi multithread onda će se OpenGL kod izvršavati i na više jezgri ili procesora. To je na Intelu već uključeno. Razlike mogu biti od marginalnih do čak dvostrukih - ovisno o mnogo varijabli. Ono što će mnoge razveseliti je što WoW s takvim OpenGL-om radi i do dvostruko brže!
  • Dijete
  • Posjetitelj
18.10.2007 | 04:14
Zahvaljujem, na laičkom odgovoru, sad mi jasno..

ajmo multithread!!!
26.10.2007 | 11:02
Onda? Vidim da je gomila ekipa došla do GM verzije i instalirala, da li je itko probao WoW na nekom dual PPC stroju? Blizzard kaže da su oni to u kodu odavno uključili, da je stvar samo do Applea.
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.10.2007 | 11:26
Nisam.. još..

čekam paketić..
28.10.2007 | 07:06
Zamolio sam momke s Barefeatsa da u testu Leoparda koji spremaju istestiraju i WoW na novi OpenGL na PPC-u i obećali su da će to svakako napraviti - i to na Quad G5, pa ćemo sigurno vidjeti razliku ako postoji. Jedva čekam njihove testove, kažu da će testirati cijelu noć, a oni su zaista uvijek objektivni i temeljiti.
28.10.2007 | 07:19
OK, Blizzardov Mac expert je bio brži!

\"I'd like to point out that there are three key extensions that originally shipped in OpenGL for Intel Mac that are important for performance: multi-threaded GL driver for dual processor systems, and two others that benefit even on single processor systems.

All three of these are available on Leopard PowerPC, two of the three still apply to single processor PPC systems.\"

E to je fantastična vijest! I svaka čast Appleu da se nije napravio blesav i \"zaboravio\" isprogramirati tako korisnu stvar za PPC arhitekturu!

Ja zadovoljan, to mi je dovoljan razlog za Leopard, upravo da nema drugih novotarija!

P.S.
To znači da ima šanse da Starcraft 2 lijepo radi na višeprocesorskim G5 sistemima...
  • Dijete
  • Posjetitelj
28.10.2007 | 07:24
Ja ću testirat prekosutra sa još starijim strojevima pa javim..

a taman sam se naspavao danas se noću bavim micamacom, ali svemir je odabrao neki drugi put..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 36 minuta
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO