OSX na G4 867 Quicksilver-što mi treba?
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

OSX na G4 867 Quicksilver-što mi treba?

19.09.2007 | 09:28
Dakle, imam stari G4 / 867 na kojeg bi probao staviti najnoviji mogući OSX. Imam MacBook White Dual Intel 2GHZ i sa njime sam naravno dobio instalacijski DVD Panthera. Naravno da sa tim DVD-om je nemoguće instalirati bilo što na starog G4.

Sugestije? rješenja?

Kako nema rubrike \"Novi članovi\", pozdravljam sve , naročito Maka kojeg vidim da se mota povremeno po forumu.
19.09.2007 | 09:38
Dakle G4/867 je vjerojarno dual procesor MDD ako se dobro sjecam. Na njega mozes instalirati Tiger ili 10.4...
DVD koji je dosao sa tvojim Mac Book-om je vjerojatno Tiger a ne Panther ali bez obzina na to taj dvd je samo za taj Mac Book. Tebi treba retail kopija.
19.09.2007 | 09:46
Ovaj Mac je:

www.everymac.com/systems/apple/powermac_...ermac_g4_867_qs.html

DVD je Panther, ali očigledno mi treba retail....ima tko?

I najvažnije pitanje: Kako OSX radi na starim napravama? Vrijedi li truda? Ili da

nabavim kakav akcelerator za procesor? Ima tko kakva iskustva sa OSX na G4 ispod jednoprocesorskih 1GHZ?
19.09.2007 | 10:10
Bio sam zaboravio na taj model. Na dual 867 radi zadovoljavajuce, sa jednoprocesorskim nemam iskustva, ali mislim da bi trebao sljakati.

PS. kako to da je dosao panther sa mac book?
19.09.2007 | 18:14
Ma Tiger....pomiješale su mi se te mačke
19.09.2007 | 18:54
Na takvom Macu radim na poslu, ima gigu radne i vrti 10.4.10 (dakle posljednja inačica sa svim updateovima) - bez problema. Moraš imati \"retail\" verziju OSX-a, znači onu koja se prodaje zasebno, a ne da dolazi uz neki stroj. Ako ti je skupo kupovati pogledaj na torrentima
19.09.2007 | 23:45
hvala, već nabavio installer...

a akve ti programe vrti? dtp?
20.09.2007 | 06:37
Uglavnom CS2 - od 7.00-19.00 (preko noći skida svašta preko torrenta)
20.09.2007 | 09:14
evo upravo instalirvam...prvo nije htio pokrenut instalirani 10.4, p sam onda instalirao prastari 10.0.4, pa sad opet prek sveg toga brišem i instalirvam 10.4...uglavnom, još nekoliko informaričkih sati na postojećih 6 milijuna
20.09.2007 | 09:18
evo uspio sam!

20.09.2007 | 22:30
Veteran je napisao:
Ovaj Mac je:

www.everymac.com/systems/apple/powermac_...ermac_g4_867_qs.html

DVD je Panther, ali očigledno mi treba retail....ima tko?

I najvažnije pitanje: Kako OSX radi na starim napravama? Vrijedi li truda? Ili da

nabavim kakav akcelerator za procesor? Ima tko kakva iskustva sa OSX na G4 ispod jednoprocesorskih 1GHZ?

Imaš tu upgrade procesora.

eshop.macsales.com/MyOWC/Upgrades.cfm?mo...upgrds=Show+Upgrades
21.09.2007 | 02:40
Hvala...to je cirka 250 dolara, memorija još bar 512, to je 400 kn, zatim OSX mi neće raditi sa ATI Xclaim karticom, a nema više nigdje na planeti PCI grafičkih za stare Macove...

Mislim da će QuickSilver biti u pričuvi, a ja ću raditi na MacBooku.....samo treba veći monitor i to je to...bar monitora ima...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 53 minuta
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.86 Seconds

Provided by iJoomla SEO