help!mb pro down
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

help!mb pro down

15.08.2007 | 05:50
dakle,ja biser,prilikom instaliranja windowsa na frendov novi 2.4gHz mb pro odabrao krivu(macovu) particiju za formatiranje. :lupa glavom o zid:
lap je neupotrebljiv,upali se,install dvd ne moze procitati,kao niti iPod pretvoren u boot tool sa techtool pro-om.
prilikom multi boot opcije(option tipka) pojavi se kursor koji se nakon 10ak sekundi smrzne.
ima li tko kakvu ideju?
zahvaljujem na svakom odgovoru ili ideji. heeeelp!!!!
15.08.2007 | 07:22
Probaj staviti DVD koji je isporučen sa macom, ugasi računalo, zatim ga ponovno upali, ali s time da držiš prilikom dizanja tipku C. Ako uspije (a trebalo bi) stavi iznova OSX. Sretno.
15.08.2007 | 08:04
ma joj,pa to sam naravno prvo probao,as i said,install dvd uopce ne ucita. probao sam i sa forcanjem boota,multi boot opcijom,bla bla.. postoji li neki programcic koji macu radi nesto poput flashanja moba ili sl.. ?
jel moguce da je zbrisan neki dio harda gdje su neke osnovne funkcije poput pronalazenja bootable discova?
da li bi pomoglo da izvadim hard disc i formatiram ga na svom lapu kao obicni ext?
15.08.2007 | 08:05
Koji si ti specijalac
15.08.2007 | 08:14
mos mislit looool
zato mi se ovo i desilo,hi hi
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.08.2007 | 09:33
uzzy je napisao:
Koji si ti specijalac

IMHO misli se na special kao u pjesmi stephen lyncha .. (za one s viškom vremena netko je kršio uvodne zabrane sa dvda i stavio na jubito ts ts ts )

evo jedna ideja koja bi mogla pomoć..
pošto ne čita instalacijski dvd (?!) napravi restartni ga u target disk mode, restartaj i drži tipku T (kao tata) i spoji firewireom komp na neki drugi mac (npr iz tvog siga) pa betežnom mpbu obriši particije i pokreni instalaciju..

kako bi rekla Kelly: \"Viola!\"

ps. i give strangers great big hugs..
15.08.2007 | 10:16
I neće škoditi jedan CMD+OPT+P+R da resetiraš PRAM u kojem je i info o boot disku. Drži dok ne bipne i resetira se. Možda ti nakon toga bude radio boot s origigi Restore DVD-a.
15.08.2007 | 10:46
sve sam to vec napravio (( i nije imalo efekta.
15.08.2007 | 19:43
Ja bi ga probao dignut u target modu i ponovno formatirat. Otvori disk utility i vidi da li ti ga je prijavio, ako je, jednostavno ga ponovno formatiraj.

Sorry, sad vidim da je to već predloženo
16.08.2007 | 00:46
S DVD-om i stisnutom tipkom-C, OSX bi se trebao podići taman da mu harda fizički nema u kompu. Ali isplati se probati ovo s Target modom.
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.08.2007 | 06:30
dakle nitko nema viška vremena za poslušat stivena..

šejm.. (tužni, ne ljuti)
  • User
  • Posjetitelj
16.08.2007 | 22:17
ma to coste kaze da nista od navedenog ne radi da bi uvjerio prijatelja da je sve probao i to mu pokaze na Jabucnjaku a kad mu ovaj pokloni \"pokvareni\" MBP onda ce cudom proradit
17.08.2007 | 01:29
i onda jos samo mora da zamijeni slicicu iMaca s MBP-om na forumu
17.08.2007 | 05:42
Kakva je trenutna situacija? Čudno je da se ne diže u target modu.
17.08.2007 | 05:53
vjerujte mi,nisam bas totalni tutlek,sve navedeno sam probao prije nego sam postao temu na jabucnjak.
uglavnom,mbp je u ovlastenim rukama,koji takoder nisu uspjeli nista napravit,tako da se pretpostavlja da je riknuo hard. sutra vas updateam s informacijama.
nevjerovatno mi je da se apple uspio toliko sj**at s jednom sitnicom.
sad molim boga da je samo hard,jer ako nije prodajem macbook da platim stetu.

ps. a avatar od iMac-a je ostao iz doba kada sam uz mb bio vlasnik iMac-a g5 :nostalgican:
17.08.2007 | 06:50
Žao mi je tog MBP (pogotovo sto je novi i sve to), ali cemu stavljati windoze pokraj toliko dorađenog, jednostavnog, stabilnog, savrsenog OS X-a?
Sve vise je tema o switchu na Mac i sve više je tema o windozama na macu. Ja sam jedva docekao da sa windoza pređem na Mac / OS X i nepada mi napamet zagađivati stroj s tim smecem. Oprostite mi na ovoj digresiji na temu ali ovo me naprosto frustrira!
17.08.2007 | 08:07
kkurilj je napisao:
Žao mi je tog MBP (pogotovo sto je novi i sve to), ali cemu stavljati windoze pokraj toliko dorađenog, jednostavnog, stabilnog, savrsenog OS X-a?
Sve vise je tema o switchu na Mac i sve više je tema o windozama na macu. Ja sam jedva docekao da sa windoza pređem na Mac / OS X i nepada mi napamet zagađivati stroj s tim smecem. Oprostite mi na ovoj digresiji na temu ali ovo me naprosto frustrira!

Blago tebi kad ti Windowsi ne tribaju
17.08.2007 | 12:16
coste je napisao:
vjerujte mi,nisam bas totalni tutlek,sve navedeno sam probao prije nego sam postao temu na jabucnjak.
uglavnom,mbp je u ovlastenim rukama,koji takoder nisu uspjeli nista napravit,tako da se pretpostavlja da je riknuo hard. sutra vas updateam s informacijama.
nevjerovatno mi je da se apple uspio toliko sj**at s jednom sitnicom.
sad molim boga da je samo hard,jer ako nije prodajem macbook da platim stetu.

ps. a avatar od iMac-a je ostao iz doba kada sam uz mb bio vlasnik iMac-a g5 :nostalgican:

ovisi cime se bavis. ja sam uspio 91% toga prebacit na maca, ali jos uvijek onih 9% radim na win
17.08.2007 | 17:37
hm,program u kojem se u mojoj firmi rade ponude,racuni i sl raden je po naruzbi i postoji iskljucivo za pc,a vlasnik mbp je medicinsko-tehnicke struke,te postoji odredeni postotak specificnih programa kojih za omiljenu nam platformu nema. danas cu saznati koliko je stanje sa mbp lose odnosno dobro. jesam li napomenuo da je star 14 dana?
19.08.2007 | 06:39
Breed je napisao:

:tracak nade na obzoru:
ovo bi mozda moglo upaliti..
anyway, comp je na servisu,kazu da je hard iz njega izgleda mrtav,a drugih nemaju na lageru(?!?),ali da ce probati to rjesiti. zapravo mislim da nemaju pojma kaj mu je.nadam se da ce i oni doci do ovoga. ili da podignem comp i probam sam?
21.08.2007 | 21:09
coste je napisao:
:tracak nade na obzoru:
ovo bi mozda moglo upaliti..
anyway, comp je na servisu,kazu da je hard iz njega izgleda mrtav,a drugih nemaju na lageru(?!?),ali da ce probati to rjesiti. zapravo mislim da nemaju pojma kaj mu je.nadam se da ce i oni doci do ovoga. ili da podignem comp i probam sam?[/quote]

i druže po forumu drugome jel si uspio riješiti problem?

LP
26.08.2007 | 07:56
nakon nevjerovatnih komplikacija i zaprimanja samog mbp na servis,nakon sto su saznali da ima hrvatsku garanciju,popravljen je u roku par sati(!!) navodno su samo izvadili hard i formatirali ga iznova na pc-u,tako da sam ga ja kasnije samo form. na mac. iako ja mislim da su vjerovatno napravili jos nesto tipa ovaj gorespomenuti firmware(jerbo bih inace morao moci bootat sa instal DVD-a) ali ajd.. glavno da micek radi
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 51 minuta
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...
  • drlovric: Ja nekako vjerujem da ovo nije bilo jos uvijek ni planirano, vec su to sfusali na brzinu da izadje prije vremena. Cisto da malo zamaskiraju AI blazamu. Da se pise o necemu drugome. NIkakvu konkretnu vrijednost korisnici nisu dobili ovom promjenom.
  • CoffeePod: @drlovric Malo je reć da su se za*ebali. Prezentacija na WWDC je izgledalja lijepo, ali to su bili cherry pickani trenutci, i sve je bilo uvećano. Liquid Glass ne funkcionira dobro na našim malim ekranima.
  • CoffeePod: @hal9000 Probao ga na M2 Airu od djevojke, jer se njoj svidio dizajn sučelja. Ukratko, laptop je vidno usporio sa animacijama, performanse su zagušene. Stvarno je istina da treba pričekati tek idući release kada se ovako velike promjene naprave. Što se mene tiče, svi xOS26 su i dalje Beta.
  • hal9000: @Yonkis: :D :D :D
  • drlovric: .1 bete vec doziraju transparentnost. Skontali su da su na puno mjesta pretjerali, pa se to sada mijenja sa frosty staklom :)
  • Yonkis: hal9000: pretvorio sam se u uho
  • hal9000: Novi dizajn novog MacOS-a je TRAGEDIJA!
  • CoffeePod: Samo se sjetim njegove izjave "We don't ship junk!"
  • CoffeePod: Mene iskreno zanima reakcija Jobs na Tahoe26 i novi iOS26. Znam da je samo volio "lickable" user interface ali ovo izgleda toliko cartoony i bloated da se izgubio premium look.
  • hal9000: Ako ne revolucionaran (a siguran sam da bi ih bilo), što god da je, bilo bi bez kompromisa i jednostavno radilo bez je*emti.
  • VanjusOS: sve nas zanima što bi bilo da je još poživio... da li bismo imali još koji revolucionarni proizvod? ja sam uvjeren da bismo imali i više od jednog..
  • hal9000: @VanjusOS: Ah, kad se sjetim Jobs-a i kako je dobro vodio Apple, dođe mi da sada zaplačem. Kako u zezanciji znam reći: "Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno!"
  • VanjusOS: jučer bila godišnjica Jobsove smrti - zar nitko nije se sjetio toga?
  • dpasaric: Vidim da vam treba više ljubavi, pa nešto s puno pozitive... :)
  • dpasaric: Novi članak na naslovnici! :)
  • drlovric: Ako imamo nekog vlasnika pausalnog obrta, molim da mi se javi. Hvala.
  • Bertone: Sad sam zbunjen, toliko da sam išao googlati da li se što promijenilo oko pojma "tašt", ali kako nije, ne razumijem pitanje ili zašto si došao do takvog zaključka :/
  • drpongrac23: @Bertone- Zašto si pun taštine?!?!
  • Tito: Baš gleado prošli tjedan u Kinoteci
  • Yonkis: [link] ako niste gledali u kinu (Art Kinu) onda morate pogledati na HRT2, večeras, rekao bih da je must-see za sve koji su iz Rijeke
  • Bertone: I tako se od pitanja da li djetetu (za koje ne znamo koliko ima godina) isplati uzeti laptop, došli smo do čiji je ve*i :D
  • jura22: Naveo primjer. Postoje i editori za jednanzbe na macOS-u.
  • smayoo: Pages koristi standardni LaTeX za jednadžbe, kao i LibreOffice (LO ima još i neki legacy sistem od OpenOfficea), a MS Office koristi svoj neki vrlo nepraktičan sistem, oduvijek. Tko piše puno jednadžbi u svojim tekstovima, nauči se LaTeXu jako brzo i puno je brži i efikasniji nego s MSO, na bilo kojoj platformi.
  • jura22: Za unijeti jednandžbu u Pages treba naučiti prohgramirati.
  • jura22: MSO na macOS-u ne radi kao na WIN. Recimo Mail Merge je neupotrebljiv ako ima iole više slogova. Kao tekst procesor je OK, ali je i Pages isto OK.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO