help!mb pro down
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

help!mb pro down

15.08.2007 | 05:50
dakle,ja biser,prilikom instaliranja windowsa na frendov novi 2.4gHz mb pro odabrao krivu(macovu) particiju za formatiranje. :lupa glavom o zid:
lap je neupotrebljiv,upali se,install dvd ne moze procitati,kao niti iPod pretvoren u boot tool sa techtool pro-om.
prilikom multi boot opcije(option tipka) pojavi se kursor koji se nakon 10ak sekundi smrzne.
ima li tko kakvu ideju?
zahvaljujem na svakom odgovoru ili ideji. heeeelp!!!!
15.08.2007 | 07:22
Probaj staviti DVD koji je isporučen sa macom, ugasi računalo, zatim ga ponovno upali, ali s time da držiš prilikom dizanja tipku C. Ako uspije (a trebalo bi) stavi iznova OSX. Sretno.
15.08.2007 | 08:04
ma joj,pa to sam naravno prvo probao,as i said,install dvd uopce ne ucita. probao sam i sa forcanjem boota,multi boot opcijom,bla bla.. postoji li neki programcic koji macu radi nesto poput flashanja moba ili sl.. ?
jel moguce da je zbrisan neki dio harda gdje su neke osnovne funkcije poput pronalazenja bootable discova?
da li bi pomoglo da izvadim hard disc i formatiram ga na svom lapu kao obicni ext?
15.08.2007 | 08:05
Koji si ti specijalac
15.08.2007 | 08:14
mos mislit looool
zato mi se ovo i desilo,hi hi
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.08.2007 | 09:33
uzzy je napisao:
Koji si ti specijalac

IMHO misli se na special kao u pjesmi stephen lyncha .. (za one s viškom vremena netko je kršio uvodne zabrane sa dvda i stavio na jubito ts ts ts )

evo jedna ideja koja bi mogla pomoć..
pošto ne čita instalacijski dvd (?!) napravi restartni ga u target disk mode, restartaj i drži tipku T (kao tata) i spoji firewireom komp na neki drugi mac (npr iz tvog siga) pa betežnom mpbu obriši particije i pokreni instalaciju..

kako bi rekla Kelly: \"Viola!\"

ps. i give strangers great big hugs..
15.08.2007 | 10:16
I neće škoditi jedan CMD+OPT+P+R da resetiraš PRAM u kojem je i info o boot disku. Drži dok ne bipne i resetira se. Možda ti nakon toga bude radio boot s origigi Restore DVD-a.
15.08.2007 | 10:46
sve sam to vec napravio (( i nije imalo efekta.
15.08.2007 | 19:43
Ja bi ga probao dignut u target modu i ponovno formatirat. Otvori disk utility i vidi da li ti ga je prijavio, ako je, jednostavno ga ponovno formatiraj.

Sorry, sad vidim da je to već predloženo
16.08.2007 | 00:46
S DVD-om i stisnutom tipkom-C, OSX bi se trebao podići taman da mu harda fizički nema u kompu. Ali isplati se probati ovo s Target modom.
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.08.2007 | 06:30
dakle nitko nema viška vremena za poslušat stivena..

šejm.. (tužni, ne ljuti)
  • User
  • Posjetitelj
16.08.2007 | 22:17
ma to coste kaze da nista od navedenog ne radi da bi uvjerio prijatelja da je sve probao i to mu pokaze na Jabucnjaku a kad mu ovaj pokloni \"pokvareni\" MBP onda ce cudom proradit
17.08.2007 | 01:29
i onda jos samo mora da zamijeni slicicu iMaca s MBP-om na forumu
17.08.2007 | 05:42
Kakva je trenutna situacija? Čudno je da se ne diže u target modu.
17.08.2007 | 05:53
vjerujte mi,nisam bas totalni tutlek,sve navedeno sam probao prije nego sam postao temu na jabucnjak.
uglavnom,mbp je u ovlastenim rukama,koji takoder nisu uspjeli nista napravit,tako da se pretpostavlja da je riknuo hard. sutra vas updateam s informacijama.
nevjerovatno mi je da se apple uspio toliko sj**at s jednom sitnicom.
sad molim boga da je samo hard,jer ako nije prodajem macbook da platim stetu.

ps. a avatar od iMac-a je ostao iz doba kada sam uz mb bio vlasnik iMac-a g5 :nostalgican:
17.08.2007 | 06:50
Žao mi je tog MBP (pogotovo sto je novi i sve to), ali cemu stavljati windoze pokraj toliko dorađenog, jednostavnog, stabilnog, savrsenog OS X-a?
Sve vise je tema o switchu na Mac i sve više je tema o windozama na macu. Ja sam jedva docekao da sa windoza pređem na Mac / OS X i nepada mi napamet zagađivati stroj s tim smecem. Oprostite mi na ovoj digresiji na temu ali ovo me naprosto frustrira!
17.08.2007 | 08:07
kkurilj je napisao:
Žao mi je tog MBP (pogotovo sto je novi i sve to), ali cemu stavljati windoze pokraj toliko dorađenog, jednostavnog, stabilnog, savrsenog OS X-a?
Sve vise je tema o switchu na Mac i sve više je tema o windozama na macu. Ja sam jedva docekao da sa windoza pređem na Mac / OS X i nepada mi napamet zagađivati stroj s tim smecem. Oprostite mi na ovoj digresiji na temu ali ovo me naprosto frustrira!

Blago tebi kad ti Windowsi ne tribaju
17.08.2007 | 12:16
coste je napisao:
vjerujte mi,nisam bas totalni tutlek,sve navedeno sam probao prije nego sam postao temu na jabucnjak.
uglavnom,mbp je u ovlastenim rukama,koji takoder nisu uspjeli nista napravit,tako da se pretpostavlja da je riknuo hard. sutra vas updateam s informacijama.
nevjerovatno mi je da se apple uspio toliko sj**at s jednom sitnicom.
sad molim boga da je samo hard,jer ako nije prodajem macbook da platim stetu.

ps. a avatar od iMac-a je ostao iz doba kada sam uz mb bio vlasnik iMac-a g5 :nostalgican:

ovisi cime se bavis. ja sam uspio 91% toga prebacit na maca, ali jos uvijek onih 9% radim na win
17.08.2007 | 17:37
hm,program u kojem se u mojoj firmi rade ponude,racuni i sl raden je po naruzbi i postoji iskljucivo za pc,a vlasnik mbp je medicinsko-tehnicke struke,te postoji odredeni postotak specificnih programa kojih za omiljenu nam platformu nema. danas cu saznati koliko je stanje sa mbp lose odnosno dobro. jesam li napomenuo da je star 14 dana?
19.08.2007 | 06:39
Breed je napisao:

:tracak nade na obzoru:
ovo bi mozda moglo upaliti..
anyway, comp je na servisu,kazu da je hard iz njega izgleda mrtav,a drugih nemaju na lageru(?!?),ali da ce probati to rjesiti. zapravo mislim da nemaju pojma kaj mu je.nadam se da ce i oni doci do ovoga. ili da podignem comp i probam sam?
21.08.2007 | 21:09
coste je napisao:
:tracak nade na obzoru:
ovo bi mozda moglo upaliti..
anyway, comp je na servisu,kazu da je hard iz njega izgleda mrtav,a drugih nemaju na lageru(?!?),ali da ce probati to rjesiti. zapravo mislim da nemaju pojma kaj mu je.nadam se da ce i oni doci do ovoga. ili da podignem comp i probam sam?[/quote]

i druže po forumu drugome jel si uspio riješiti problem?

LP
26.08.2007 | 07:56
nakon nevjerovatnih komplikacija i zaprimanja samog mbp na servis,nakon sto su saznali da ima hrvatsku garanciju,popravljen je u roku par sati(!!) navodno su samo izvadili hard i formatirali ga iznova na pc-u,tako da sam ga ja kasnije samo form. na mac. iako ja mislim da su vjerovatno napravili jos nesto tipa ovaj gorespomenuti firmware(jerbo bih inace morao moci bootat sa instal DVD-a) ali ajd.. glavno da micek radi
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 1 sat
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO