help!mb pro down
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

help!mb pro down

15.08.2007 | 05:50
dakle,ja biser,prilikom instaliranja windowsa na frendov novi 2.4gHz mb pro odabrao krivu(macovu) particiju za formatiranje. :lupa glavom o zid:
lap je neupotrebljiv,upali se,install dvd ne moze procitati,kao niti iPod pretvoren u boot tool sa techtool pro-om.
prilikom multi boot opcije(option tipka) pojavi se kursor koji se nakon 10ak sekundi smrzne.
ima li tko kakvu ideju?
zahvaljujem na svakom odgovoru ili ideji. heeeelp!!!!
15.08.2007 | 07:22
Probaj staviti DVD koji je isporučen sa macom, ugasi računalo, zatim ga ponovno upali, ali s time da držiš prilikom dizanja tipku C. Ako uspije (a trebalo bi) stavi iznova OSX. Sretno.
15.08.2007 | 08:04
ma joj,pa to sam naravno prvo probao,as i said,install dvd uopce ne ucita. probao sam i sa forcanjem boota,multi boot opcijom,bla bla.. postoji li neki programcic koji macu radi nesto poput flashanja moba ili sl.. ?
jel moguce da je zbrisan neki dio harda gdje su neke osnovne funkcije poput pronalazenja bootable discova?
da li bi pomoglo da izvadim hard disc i formatiram ga na svom lapu kao obicni ext?
15.08.2007 | 08:05
Koji si ti specijalac
15.08.2007 | 08:14
mos mislit looool
zato mi se ovo i desilo,hi hi
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.08.2007 | 09:33
uzzy je napisao:
Koji si ti specijalac

IMHO misli se na special kao u pjesmi stephen lyncha .. (za one s viškom vremena netko je kršio uvodne zabrane sa dvda i stavio na jubito ts ts ts )

evo jedna ideja koja bi mogla pomoć..
pošto ne čita instalacijski dvd (?!) napravi restartni ga u target disk mode, restartaj i drži tipku T (kao tata) i spoji firewireom komp na neki drugi mac (npr iz tvog siga) pa betežnom mpbu obriši particije i pokreni instalaciju..

kako bi rekla Kelly: \"Viola!\"

ps. i give strangers great big hugs..
15.08.2007 | 10:16
I neće škoditi jedan CMD+OPT+P+R da resetiraš PRAM u kojem je i info o boot disku. Drži dok ne bipne i resetira se. Možda ti nakon toga bude radio boot s origigi Restore DVD-a.
15.08.2007 | 10:46
sve sam to vec napravio (( i nije imalo efekta.
15.08.2007 | 19:43
Ja bi ga probao dignut u target modu i ponovno formatirat. Otvori disk utility i vidi da li ti ga je prijavio, ako je, jednostavno ga ponovno formatiraj.

Sorry, sad vidim da je to već predloženo
16.08.2007 | 00:46
S DVD-om i stisnutom tipkom-C, OSX bi se trebao podići taman da mu harda fizički nema u kompu. Ali isplati se probati ovo s Target modom.
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.08.2007 | 06:30
dakle nitko nema viška vremena za poslušat stivena..

šejm.. (tužni, ne ljuti)
  • User
  • Posjetitelj
16.08.2007 | 22:17
ma to coste kaze da nista od navedenog ne radi da bi uvjerio prijatelja da je sve probao i to mu pokaze na Jabucnjaku a kad mu ovaj pokloni \"pokvareni\" MBP onda ce cudom proradit
17.08.2007 | 01:29
i onda jos samo mora da zamijeni slicicu iMaca s MBP-om na forumu
17.08.2007 | 05:42
Kakva je trenutna situacija? Čudno je da se ne diže u target modu.
17.08.2007 | 05:53
vjerujte mi,nisam bas totalni tutlek,sve navedeno sam probao prije nego sam postao temu na jabucnjak.
uglavnom,mbp je u ovlastenim rukama,koji takoder nisu uspjeli nista napravit,tako da se pretpostavlja da je riknuo hard. sutra vas updateam s informacijama.
nevjerovatno mi je da se apple uspio toliko sj**at s jednom sitnicom.
sad molim boga da je samo hard,jer ako nije prodajem macbook da platim stetu.

ps. a avatar od iMac-a je ostao iz doba kada sam uz mb bio vlasnik iMac-a g5 :nostalgican:
17.08.2007 | 06:50
Žao mi je tog MBP (pogotovo sto je novi i sve to), ali cemu stavljati windoze pokraj toliko dorađenog, jednostavnog, stabilnog, savrsenog OS X-a?
Sve vise je tema o switchu na Mac i sve više je tema o windozama na macu. Ja sam jedva docekao da sa windoza pređem na Mac / OS X i nepada mi napamet zagađivati stroj s tim smecem. Oprostite mi na ovoj digresiji na temu ali ovo me naprosto frustrira!
17.08.2007 | 08:07
kkurilj je napisao:
Žao mi je tog MBP (pogotovo sto je novi i sve to), ali cemu stavljati windoze pokraj toliko dorađenog, jednostavnog, stabilnog, savrsenog OS X-a?
Sve vise je tema o switchu na Mac i sve više je tema o windozama na macu. Ja sam jedva docekao da sa windoza pređem na Mac / OS X i nepada mi napamet zagađivati stroj s tim smecem. Oprostite mi na ovoj digresiji na temu ali ovo me naprosto frustrira!

Blago tebi kad ti Windowsi ne tribaju
17.08.2007 | 12:16
coste je napisao:
vjerujte mi,nisam bas totalni tutlek,sve navedeno sam probao prije nego sam postao temu na jabucnjak.
uglavnom,mbp je u ovlastenim rukama,koji takoder nisu uspjeli nista napravit,tako da se pretpostavlja da je riknuo hard. sutra vas updateam s informacijama.
nevjerovatno mi je da se apple uspio toliko sj**at s jednom sitnicom.
sad molim boga da je samo hard,jer ako nije prodajem macbook da platim stetu.

ps. a avatar od iMac-a je ostao iz doba kada sam uz mb bio vlasnik iMac-a g5 :nostalgican:

ovisi cime se bavis. ja sam uspio 91% toga prebacit na maca, ali jos uvijek onih 9% radim na win
17.08.2007 | 17:37
hm,program u kojem se u mojoj firmi rade ponude,racuni i sl raden je po naruzbi i postoji iskljucivo za pc,a vlasnik mbp je medicinsko-tehnicke struke,te postoji odredeni postotak specificnih programa kojih za omiljenu nam platformu nema. danas cu saznati koliko je stanje sa mbp lose odnosno dobro. jesam li napomenuo da je star 14 dana?
19.08.2007 | 06:39
Breed je napisao:

:tracak nade na obzoru:
ovo bi mozda moglo upaliti..
anyway, comp je na servisu,kazu da je hard iz njega izgleda mrtav,a drugih nemaju na lageru(?!?),ali da ce probati to rjesiti. zapravo mislim da nemaju pojma kaj mu je.nadam se da ce i oni doci do ovoga. ili da podignem comp i probam sam?
21.08.2007 | 21:09
coste je napisao:
:tracak nade na obzoru:
ovo bi mozda moglo upaliti..
anyway, comp je na servisu,kazu da je hard iz njega izgleda mrtav,a drugih nemaju na lageru(?!?),ali da ce probati to rjesiti. zapravo mislim da nemaju pojma kaj mu je.nadam se da ce i oni doci do ovoga. ili da podignem comp i probam sam?[/quote]

i druže po forumu drugome jel si uspio riješiti problem?

LP
26.08.2007 | 07:56
nakon nevjerovatnih komplikacija i zaprimanja samog mbp na servis,nakon sto su saznali da ima hrvatsku garanciju,popravljen je u roku par sati(!!) navodno su samo izvadili hard i formatirali ga iznova na pc-u,tako da sam ga ja kasnije samo form. na mac. iako ja mislim da su vjerovatno napravili jos nesto tipa ovaj gorespomenuti firmware(jerbo bih inace morao moci bootat sa instal DVD-a) ali ajd.. glavno da micek radi
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 22 minuta
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Gjuroo, miomika, Riba, smayoo, Anonimci (667)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO