Startup skripta
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Startup skripta

22.07.2007 | 18:51
Evo uspio sam podesit rute.
Stavio sam pod adsl dns ovaj od lokalnog lana i sada radi samo moram prilikom svakog restarta ponovo u terminalu pisat rutu.
Da li netko zna napravit nekakvu skriptu da mi osx prilikom pokretanja upiše ovu naredbu u terminal: sudo route -nv add -net 10.0.0.0 -interface en0 ???
23.07.2007 | 04:23
jesi probao u script editor (imas ga instaliranog) upisati

do shell script (\"sudo route -nv add -net 10.0.0.0 -interface en0\")

sejvat to kao application i ubaci pod startup listu u system prefenses/user?

ja tako imam rjeseno brdo stvari, tipa minimiziranje svega sto se starta na pocetku, backup/zip/upload i slicno

ovo gore nisam probao, ali trebalo bi radit,,, javi

d
23.07.2007 | 10:34
Napravio sam skriptu i kad ju pokrenem radi dobro ali ne kužim gdje da ju stavim.Pod system imam samo libary. možeš mi to malo točnije objasnit?
23.07.2007 | 10:39
ajd bas mi je drago da sljaka,, ovo ostal oje peace of kolac

otvori system prefences iliti control panel sistema (tamo imas postavke za mjenjanje pozadine, postavke mreze itd..) uostalom palis ga iz docka,
kada otvoris odi pod ACCOUNTS (my bad,, nije users) imas gore LOGIN ITEM, i vidis listu programa koji se pokrecu pod startupom, i dolje klikni na PLUS i nadji svoj program i dodaj ga. i sada ce se svaki put prilikom logina tvog usera pokrenuti ta shell komanda

ako zapnes,, saljem print screenove

pozz
d
23.07.2007 | 10:45
Ovo je bilo brzo
Pokušavam se snać u novom mac svijetu pa sam tek sad i otkrio da se tu mogu dodavat i misat programi iz startupa.
Hvala puno
23.07.2007 | 10:45
Ovo je bilo brzo
Pokušavam se snać u novom mac svijetu pa sam tek sad i otkrio da se tu mogu dodavat i misat programi iz startupa.
Hvala puno
23.07.2007 | 10:48
nema frke,, da,, odlicna stvar sa time,, to me uvijek mucilo kod win-a
kod mene je tek 8h navecer, pa ako zapnes sa jos necim samo pisi

pozz
23.07.2007 | 10:57
Imam toliko pitanja da bi te mogao sad ispitivat do suta...
Za sad je to sve jos se ucim i pokusavam nekako najbezbolnije(a ide mi jako sporo i bolno) sredit id3tagove u mp3 pjesmama jer ih pola nema, a itunes nemoze bez njih a ja imam tako puno pjesmi
Aj hvala jos jednom, i bez brige postavljat cu ja jos dosta pitanja na forumu
23.07.2007 | 11:00
da, baci oko obavezno na www.macosxhints.com/
i prosearhaj malo, ima i forum koji je ogroman, tako da ne sumljam da ces tamo naci rjesenje.
ima dosta toga sto se kroz kod, terminal i shell komande rjesava, a kolko se sjecam bilo je nesto i o id3u

sretno
23.07.2007 | 11:21
evo ipak sam zapeo, baci mi \"error Password\" Zato jer u terminalu inace trazi pass zbog sudo. kako da prepravim skriptu?
23.07.2007 | 13:00
ne bi znao,, ali kada napises skriptu u script editoru imas iznad PLAY i mozes isprobati. probaj malo proguglti, nisam nikada radio sa sudo operacijama
24.07.2007 | 02:07
Evo uspio sam sa: do shell script (\"route -nv add -net 10.0.0.0 -interface en0\") password \"xxxxxx\" with administrator privileges
24.07.2007 | 05:51
alojz je napisao:
Evo uspio sam sa: do shell script (\"route -nv add -net 10.0.0.0 -interface en0\") password \"xxxxxx\" with administrator privileges

da, i mislio sam da je tak nekak blesavo rjesenje, al nisam htio pucati bezveze.. drago mi je da si rijesio to
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 9 sati
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, kdrazen, Maxxy, Riba, tino1, Anonimci (483)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO