Dashboard nostalgija i alternative
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dashboard nostalgija i alternative

03.11.2021 | 15:22
Već su prošle 2 godine otkad bauljam po Mojave (pustinji) i tražim prikladnu alternativu za dashboard. Razlog zbog kojeg su ga odbacili još mi nije sasvim jasan ali pretpostavljam da iz US perspektive nema tolko potrebe za world clockom, raznim konverterima i translatorima (naročito onim hrvatsko engleskim od Kreativnog odjela) koju su nama dio svakodnevnice.
Molim vas, napišite iskustva: kak ste se snašli i jel ima prikladne alternative.
03.11.2021 | 16:21
Nisam nikada pretjerano koristio taj dashboard i uopce mi ne nedostaje. Cini mi se da to je bio fad slican ovom touchbaru od kojeg su odustali.
03.11.2021 | 17:56
Meni je dashboard zakon i jako mi je bitan dio workflowa. U njemu imam Free42 RPN kalkulator, TNG Calendar (s označenim rednim brojevima tjedana - tzv. CW - calendar week) i konverter mjernih jedinica, koje koristim doslovce svakodnevno, a kalkulator na desetke puta dnevno. Osim toga imam još i Time Machine Buddy kojeg trebam povremeno (5-6 puta godišnje).

Još sam na 10.13 i nisam ni znao da nema više dashboarda na novijim os-ovima.
03.11.2021 | 19:27
Dashboard umre a SD utor uskrsne.
Da im je SJ ziv, sve sto umre, ne vraca se vise.

Mogli bi BD pogon ubaciti za koju godinu. SJ iz groba moze malo toga uciniti.
04.11.2021 | 08:31
1GR3 kaže:
Već su prošle 2 godine otkad bauljam po Mojave (pustinji) i tražim prikladnu alternativu za dashboard. Razlog zbog kojeg su ga odbacili još mi nije sasvim jasan ali pretpostavljam da iz US perspektive nema tolko potrebe za world clockom, raznim konverterima i translatorima (naročito onim hrvatsko engleskim od Kreativnog odjela) koju su nama dio svakodnevnice.
Molim vas, napišite iskustva: kak ste se snašli i jel ima prikladne alternative.

Ja sam na Mojave i imam dashboard. Evo jutros sam čak instalirao ove Smayoove aplikacije da vidim radi li još

Ovdje imaš upute kako ga uključiti (guglao sam "How to enable Dashboard in Mojave" i ovo je prvi rezultat):

osxdaily.com/2018/11/05/enable-dashboard-macos-mojave/
04.11.2021 | 08:42
Hah, to je bilo neocekivano jednostavno.
04.11.2021 | 09:08
Stalno ga koristim, super je korisno, još sam na Mojave pa se nisam bavio tim problemom.

Imam 7 aplikacija (widgeta) koje aktivno koristim na Dashboardu.
04.11.2021 | 09:58
vicko kaže:

Ja sam na Mojave i imam dashboard. Evo jutros sam čak instalirao ove Smayoove aplikacije da vidim radi li još

Ovdje imaš upute kako ga uključiti (guglao sam "How to enable Dashboard in Mojave" i ovo je prvi rezultat):

osxdaily.com/2018/11/05/enable-dashboard-macos-mojave/

I ja sam na Mojave i imam dashboard al planiram kupit M1 MBP pa mi se činilo jednostavnije instalirat neku aternativu nego downgradeat OS na Mojave

Sad mi se već čini i jednostavnije napravit alternativu nego to izvest... razmišljam napravit web kopiju i wrappat ju s Electronom, pokrenut u full screenu i draggat skroz na ljevo. To bi bilo jednostavno ali konvertirati sve widgete je puno posla, a slab ROI. U čemu su pisani? Kakvo im okruženje treba za pokretanje?
04.11.2021 | 10:46
1GR3 kaže:
Sad mi se već čini i jednostavnije napravit alternativu nego to izvest... razmišljam napravit web kopiju i wrappat ju s Electronom, pokrenut u full screenu i draggat skroz na ljevo. To bi bilo jednostavno ali konvertirati sve widgete je puno posla, a slab ROI. U čemu su pisani? Kakvo im okruženje treba za pokretanje?

Mislim da ni ne mozes instalirati stariji OS na M1 Mac. Ja sam davno napisao jedan widget, to je html+javascript. Medjutim baci malo oko na ovo, mozda to pokrije tvoje potrebe:
apps.apple.com/us/app/widgets/id1470656333?mt=12
04.11.2021 | 11:07
Riba kaže:
Mislim da ni ne mozes instalirati stariji OS na M1 Mac.

točno

Riba kaže:
Medjutim baci malo oko na ovo, mozda to pokrije tvoje potrebe:
apps.apple.com/us/app/widgets/id1470656333?mt=12

znam za Widgets... djeluje okish al ga nema u našem storu
10.06.2022 | 10:11
Pozdrav ekipa!
Da malo obnovim temu, zbog posla moram updateat radni park, a i M1 MBP je na putu.
Započel sam radit alternativu al je malo zapelo oko spremanja podataka...
github.com/1GR3/dashbox
Ako je netko spreman pridružiti se bil bi mu jako zahvalan
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 10 minuta
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.
  • drlovric: U cemu je fora sa ti Business? Imamo li mi mali smrtnici neku korist od toga ili je to samo za velike tvrtke?
  • Performita: Kalimera, Dobro jutro... ovo za Apple Business rolls zvuči kao izvrsna vijest!!!
  • Borisone: Apple Business rolls out to 200 countries today - brace for impact - even Croatia!
  • Yonkis: iOS 26.4.1 and iPadOS 26.4.1 This update has no published CVE entries.
  • stefanjos: Treba mi as u rukavu kada me netko pita gdje da ide haha :D
  • smayoo: Ima ih nekoliko koji se oglašavaju kao iPhone serviseri, nijedan mi nije baš ulio povjerenje, ali nemam neposrednih loših iskustava.
  • stefanjos: gdje nositi iphone na popravak u rijeci kada nema jm elektronike?
  • Yonkis: @smayoo Nema na čemu, evo ja upisah.
  • smayoo: @Yonkis, evo, otključano, hvala na upozorenju!
  • dpasaric: Booo?
  • Yonkis: “ Lažu li nas :) ...nastavak sa vikalice.” - tema zaključana a zadnji post završava sa pitanjem?
  • smayoo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs braćo! I sestre!
  • zoranowsky: Sretan Uskrs!
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Miro Spiro: sretan Uskrs
  • user: da bar je propao kao što su Microsoft i ostali predviđali, hvala što si pokrenuo najgori trend u techu Steve.
  • Yonkis: [link] Who’s in Apple’s top 10? Here’s the full list of the most influential people of all time
  • Yonkis: [link] netko fino složio povijest svih modela iPhonea, jako lijepo.
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO