Dashboard nostalgija i alternative
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dashboard nostalgija i alternative

03.11.2021 | 15:22
Već su prošle 2 godine otkad bauljam po Mojave (pustinji) i tražim prikladnu alternativu za dashboard. Razlog zbog kojeg su ga odbacili još mi nije sasvim jasan ali pretpostavljam da iz US perspektive nema tolko potrebe za world clockom, raznim konverterima i translatorima (naročito onim hrvatsko engleskim od Kreativnog odjela) koju su nama dio svakodnevnice.
Molim vas, napišite iskustva: kak ste se snašli i jel ima prikladne alternative.
03.11.2021 | 16:21
Nisam nikada pretjerano koristio taj dashboard i uopce mi ne nedostaje. Cini mi se da to je bio fad slican ovom touchbaru od kojeg su odustali.
03.11.2021 | 17:56
Meni je dashboard zakon i jako mi je bitan dio workflowa. U njemu imam Free42 RPN kalkulator, TNG Calendar (s označenim rednim brojevima tjedana - tzv. CW - calendar week) i konverter mjernih jedinica, koje koristim doslovce svakodnevno, a kalkulator na desetke puta dnevno. Osim toga imam još i Time Machine Buddy kojeg trebam povremeno (5-6 puta godišnje).

Još sam na 10.13 i nisam ni znao da nema više dashboarda na novijim os-ovima.
03.11.2021 | 19:27
Dashboard umre a SD utor uskrsne.
Da im je SJ ziv, sve sto umre, ne vraca se vise.

Mogli bi BD pogon ubaciti za koju godinu. SJ iz groba moze malo toga uciniti.
04.11.2021 | 08:31
1GR3 kaže:
Već su prošle 2 godine otkad bauljam po Mojave (pustinji) i tražim prikladnu alternativu za dashboard. Razlog zbog kojeg su ga odbacili još mi nije sasvim jasan ali pretpostavljam da iz US perspektive nema tolko potrebe za world clockom, raznim konverterima i translatorima (naročito onim hrvatsko engleskim od Kreativnog odjela) koju su nama dio svakodnevnice.
Molim vas, napišite iskustva: kak ste se snašli i jel ima prikladne alternative.

Ja sam na Mojave i imam dashboard. Evo jutros sam čak instalirao ove Smayoove aplikacije da vidim radi li još

Ovdje imaš upute kako ga uključiti (guglao sam "How to enable Dashboard in Mojave" i ovo je prvi rezultat):

osxdaily.com/2018/11/05/enable-dashboard-macos-mojave/
04.11.2021 | 08:42
Hah, to je bilo neocekivano jednostavno.
04.11.2021 | 09:08
Stalno ga koristim, super je korisno, još sam na Mojave pa se nisam bavio tim problemom.

Imam 7 aplikacija (widgeta) koje aktivno koristim na Dashboardu.
04.11.2021 | 09:58
vicko kaže:

Ja sam na Mojave i imam dashboard. Evo jutros sam čak instalirao ove Smayoove aplikacije da vidim radi li još

Ovdje imaš upute kako ga uključiti (guglao sam "How to enable Dashboard in Mojave" i ovo je prvi rezultat):

osxdaily.com/2018/11/05/enable-dashboard-macos-mojave/

I ja sam na Mojave i imam dashboard al planiram kupit M1 MBP pa mi se činilo jednostavnije instalirat neku aternativu nego downgradeat OS na Mojave

Sad mi se već čini i jednostavnije napravit alternativu nego to izvest... razmišljam napravit web kopiju i wrappat ju s Electronom, pokrenut u full screenu i draggat skroz na ljevo. To bi bilo jednostavno ali konvertirati sve widgete je puno posla, a slab ROI. U čemu su pisani? Kakvo im okruženje treba za pokretanje?
04.11.2021 | 10:46
1GR3 kaže:
Sad mi se već čini i jednostavnije napravit alternativu nego to izvest... razmišljam napravit web kopiju i wrappat ju s Electronom, pokrenut u full screenu i draggat skroz na ljevo. To bi bilo jednostavno ali konvertirati sve widgete je puno posla, a slab ROI. U čemu su pisani? Kakvo im okruženje treba za pokretanje?

Mislim da ni ne mozes instalirati stariji OS na M1 Mac. Ja sam davno napisao jedan widget, to je html+javascript. Medjutim baci malo oko na ovo, mozda to pokrije tvoje potrebe:
apps.apple.com/us/app/widgets/id1470656333?mt=12
04.11.2021 | 11:07
Riba kaže:
Mislim da ni ne mozes instalirati stariji OS na M1 Mac.

točno

Riba kaže:
Medjutim baci malo oko na ovo, mozda to pokrije tvoje potrebe:
apps.apple.com/us/app/widgets/id1470656333?mt=12

znam za Widgets... djeluje okish al ga nema u našem storu
10.06.2022 | 10:11
Pozdrav ekipa!
Da malo obnovim temu, zbog posla moram updateat radni park, a i M1 MBP je na putu.
Započel sam radit alternativu al je malo zapelo oko spremanja podataka...
github.com/1GR3/dashbox
Ako je netko spreman pridružiti se bil bi mu jako zahvalan
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 6 minuta
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, MacSin, Riba, zedonija, ZeljkoB, Anonimci (534)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO