15.02.2021 | 15:55
Pozdrav ekipa,
izgleda da mi se sa zadnjim updateom (11.2.1) izbrisao veliki broj random foldera i fajlova na eksternom disku. Znači recimo imam jedan folder u kojem imam nekoliko podfoldera i nisu svi izbrisani, nego samo neki, negdje je ostao samo naziv foldera, a sav sadržaj unutar njega je nestao.
Skinuo sam neki Disk Drill program za recovery i on je pronašao to, provat ću s tim vratiti barem ovo što znam da je izbrisano, ali mi nije jasno kako se moglo to dogoditi na vanjskom disku. Na netu vidim da zna biti problema, ali je to uglavnom s nekim lokalnim folderima tipa Documents ili Downloads. Mjesta u kompu ima i više nego dovoljno (navodno može biti problem ako se pokrene update, a nema dovoljno mjesta).
I da, znam da bi trebalo imati backup na nekoliko mjesta, ali jbga, to mi je u procesu, nisam sve riješio, a i pitanje je bi li se i tamo onda izbrisalo i/ili bi bilo dodatnih problema.
Ima li tko kakvo pametnije rješenje osim programa za recovery ili kakav savjet za ubuduće (osim višestrukog backupa, naravno)?