2 pitanja
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

2 pitanja

07.05.2007 | 07:28
Nedavno sam prešao na Maca i oduševljen sam cijelom filozofijom.

Imam par noob pitanja vezanih uz OS X.

Pa da krenemo:

1) Može li se kako zamijeniti uloga 'Y' i 'Z' tipaka? Navikao sam raditi sa QWERTZ tipkovnicom i šaltam se isto na windowse zbog faksa često, a kako ne gledam u tipkovnicu dok pišem, često pomiješam slova

2) Mogu li na neki način napraviti za sve foldere da je default Arrange: By Kind. Znači kad otvorim neki folder, da mi je automatski poslagano By Kind?

3) Isto vrijedi i za veličinu prozora foldera, defaultna mi je premala, pa bi ja htio povećati prozor i da tako ostane?

4) Može li se nekako prezentacija rađena u Keynote-u otvoriti u mutavom windowsu, npr. kao PowerPoint prezentacija?

5) Nema 5., ali zasigurno će uskoro biti

Hvala svima na pomoći...
08.05.2007 | 08:19
1) da, skini \"keyboard layout\" koji je qwertz, guglaj, ili čak ima tu na jabučnjaku ako se dobro sjećam. da, ima pod DATOTEKE - DOMAĆE BLA BLA

2)control+click, ilitiga desni klik po novom, pa \"show view options\" i tamo imas arrange by: pa drop menu, i ima KIND

3)to i mene jebe, ja sam zaključio da moj mek ima svoju volju koja želi da prozori budu takvi kakvi jesu. nek ti netko drugi odgovori, i meni će pomoć

4)Ja mislim da ne, mislim, barem ne kao \"prezentacija\" sa svim svojim elementima koje se može editirat i što već.

5) e ovo ti je najbolje;)
08.05.2007 | 08:54
Puno ti hvala na odgovrima, našao sam layout

Što se tiče Keynotea, mislio sam samo da se može gotova prezentacija prezentirati u windowsima, nema svrhe za editiranjem tamo, jel tako?!
08.05.2007 | 20:16
nicko je napisao:

4) Može li se nekako prezentacija rađena u Keynote-u otvoriti u mutavom windowsu, npr. kao PowerPoint prezentacija?

Moze!Odes na export i tamo odaberi PowerPoint...

Evo slikica:
img473.imageshack.us/img473/9883/keynote1yc4.jpg
08.05.2007 | 21:02
Sto se finder prozora tice, zatvori ih sve osim jednog, u tom jednom podesi view i velicinu, a zatim zatvori i njega. Nakon toga svaki novi prozor imati ce velicinu tog zadnjeg prozora koji si zatvorio. Iz Keynote mozes exportirati prezentaciju u powerpoint format ali ce ti izgledati lose jer ces pogubiti sve one fine efekte. Druga opcija je da je eksportiras u quicktime film. Bilo bi zbogdno da naprave Keynote viewer za Windowse....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 9 sati
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, kdrazen, Maxxy, Riba, temeljnik, Anonimci (516)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO