Instalacija El Capitan na dodatni disk
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Instalacija El Capitan na dodatni disk

06.07.2020 | 20:48
Osjećam se pomalo tupasto. Ugl, disk0 je SSD, disk1 je HDD. Želim iznova instalirati El Capitan (stroj podržava) na taj SSD. Skinem instalacijski dmg, pokrenem ga s HDDa i nakon što odvrti par min i restarta se - kaže da se ne može instalirati.

Ok, kontam bilo bi pametnije najprije formatirati. Odradim to, postavim sve kako ide, pokrenem instalaciju, opet neće uz poruku: "OS X could not be installed on your computer. No packages were eligible for install..."

Jel ja nešto kardinalno griješim ili kaj?
06.07.2020 | 22:00
Zna praviti probleme ako AppleID s kojim si prijavljen na App Store nije skinuo El Capitan u vrijeme kad je bio aktualni OS.
Zašto ne probaš Migration Assistantom sa HDD na SSD? Više se ne sjećam, možda isto neće raditi, ali ne košta te probati.
Treće je da napraviš bootabilni USB s tog DMG-a kojeg imaš, bootaš s USB-a i onda instaliraš clean na SSD.
07.07.2020 | 09:35
Također predlažem USB boot, mislim da sa njim neće biti nikakvih problema
08.07.2020 | 10:06
Napravio bootabilni USB. Pokrenuo instalaciju, zapelo na istom koraku kao i u prethodnom postu.

Analizirao disk - sve je ok.

WTF?! Da skinem iso s torrenata? Ovaj dmg je službeni pa eto odbija suradnju...
08.07.2020 | 10:44
Meni se to isto dešavalo. Pa sam našao neki site i s ovim sam uspio
macintoshhowto.com/osx/how-to-make-a-boo...-on-a-usb-drive.html
09.07.2020 | 18:18
Skinuo dmg s torrenata i opet ista priča. Ne razumin koji krasni k zajebava!!

Da probam s Yosemitom pa upgrade na Kapetana?
  • kupus
  • Posjetitelj
09.07.2020 | 18:31
Probaj namjestit datum na 2015. ili 2016. prije instalacije.
09.07.2020 | 19:26
FKT, da, to je bila ta neka glupa fora...
09.07.2020 | 19:31
kupus kaže:
Probaj namjestit datum na 2015. ili 2016. prije instalacije.

Dafuq?!
10.07.2020 | 13:46
Evo, da se zahvalim svima, posebice Kupusu - prošla instalacija bez greške.
10.07.2020 | 13:48
Da, to sa datumom je vec bilo par puta na forumu ali je toliko bizarno da mi nikada ne padne na pamet.
10.07.2020 | 21:54
Super da se riješilo, žao mi je što nisam to predložio još prvi dan. Ovo s datumom je prvo što mi je palo na pamet ali kad sam pogledao poruku koju je javio mislio sam da je ipak nešto drugo u pitanju.

Kak ja koristim puno virtualki često sam instalirao neki stariji Mac OS u virtualke uvijek prvo dobijem poruku da je instalacija oštećena ili nije iz pouzdanog izvora i to je onda znak da je certifikat istekao pa u terminalu treba narihtati raniji datum. Moram priznati da nikad nisam instalirao OS na vanjski disk, možda je je tu poruka iz nekog razloga ovakva kako je gore napisano.

Prije par tjedana sam instalirao Mojave u VMWare na Catalini i točno to se desilo. Nekad je taj certifikat znao potrajati i par godina, sad su ga maksimalno skratili. Ludo.

Ovo je poruka koju redovito dobijam od kad sam išao prvi put Iinstalirati 10.6 server u VMWare pa sve do nedavne Mojave instalacije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO