Sakrivanje prozora aplikacije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sakrivanje prozora aplikacije

29.03.2007 | 21:21
ima jedno pitanje koje malo zivcira.

radim na 2 displaya, i imam alate npr photoshopa na jednoj strani gdje mi je i word dokument, kada selektiram da nesto kopiram u wordu, alati photoshopa nestanu dok ponovo ne selektiram photoshop.

tako da cijeli dan micem glavu ko na teniskom susretu.

pa bi volio neki tip ili hack kako da se ti prozori ne moci, ista stvar sa flashom i svime

hvaaalaaaaa
30.03.2007 | 11:37
radim na 2 displaya, i imam alate npr photoshopa na jednoj strani gdje mi je i word dokument. Kada selektiram da nesto kopiram u wordu, alati photoshopa nestanu... tako da cijeli dan micem glavu ko na teniskom susretu.

Što će ti WTF alati Photoshopa dok NISI u njemu? Jer se osjećaš nesigurno kad ih nema na vidiku?

Kreiraj neki prazan dokument u Photoshopu pa klikni na njega, ako ne znaš da se aplikacije brzo i pouzdano mijenjaju bez puno miševske kilometraže (po tebi očito previše kvadratnih metara monitora) krećeš s nrpr komandom Command+TAB, a kursor držiš na mjestu. Pa će se s Photoshopom pojaviti i one palete čija te odsutnost smeta.

Samo, ne mogu shvatiti zašto patiš za paletama, ako nemaš NIKAKAV otvoren dokument u Photosopu i što u Photoshopu, zaboga, imaš raditi s kopiranim tekstom,a bez otvorenog dokumenta?

Ako klikneš u otvoreni dokument, palete čija te odsutnost frustrirala, vjeruj mi, vračaju se. Pogotovo ako imaš (u Photoshopu?) kamo zalijepiti taj fak'n tekst koji moraš odenku kopirati. Čak i u lažni Untitled-1.

Nestajanje paleta ISKLJUČIVO pomaže i korisno je onima koji NEMAJU dovoljno monitora, pa bi im statika paleta u pozadini samo smetala. Nema nijednog suvislog razloga da one tamo budu ako Photoshop nije naprijed.
30.03.2007 | 16:59
zajebant ha?

ne sada za ozbiljno. kada pocnes radit nesto ozbiljnije i probas spojit dva monitora, vidjet ces da moje pitanje ima smisla.

dakle, na second displayu imam radnu povrsinu, na pomocnom mi je layers paleta i text kojeg pucam u layere. znaci ko pejst. kliknem u taj dokument recimo da je bbedit i nestane mi layers koji je bio pokraj, moram opet stisnut na prog ili switchat sa comm-tab.

druga shema, flash, imam jedan dokument u kojem pisem xml, a pokraj njega pisem actionscript, i kada selektiram xml, paleta akcija nestaje, znaci tu vec gubim 2 sec da a opet otvorim.

znaci hocu to ugasit, ali opet, ne za stalno jer koji put to ima i smisla.

eto.. fala
31.03.2007 | 18:42
dadopg: zajebant ha?

E moj dado - ne bi ti falilo malo poštovanja prema ljudima koji ti žele pomoći, pogotovo prema MAK-u. Definitivno nisi u poziciji tog čovjeka nazivati zajebantom ili uostalom, bilo koga drugoga na jabučnjaku.
31.03.2007 | 18:55
sizunic je napisao:
dadopg: zajebant ha?

E moj dado - ne bi ti falilo malo poštovanja prema ljudima koji ti žele pomoći, pogotovo prema MAK-u. Definitivno nisi u poziciji tog čovjeka nazivati zajebantom ili uostalom, bilo koga drugoga na jabučnjaku.

ok, ocigledno ne poznas tu rijec. umjesto toga, mogao sam iskoristiti i \"sta me zafrkavas?\", no ono je bilo pogodnije.

a Mak mi bas i nije pomogao kao niti ti, vec kenj kvake o nekakvom postovanju, ja imam dovoljno postovanja prema nekome kome ne poznam. a njegov stav je bio ono, \"koji ti q hoces, pusti da radi kako treba\", tako da ako nema pametnijeg odgovora, kao niti ti, preskoci post i gotovo.

na kraju ce ovaj topic skupit brdo OT postova o tome kako se treba ponasati, a nitko nece biti koristan i odg.

pitanje je postavljeno najnormalnije, tko se smatra kompetentim ce i odg.
pozz
08.04.2007 | 05:54
Dadopg: ok, ocigledno ne poznas tu rijec. umjesto toga, mogao sam iskoristiti i \"sta me zafrkavas?\", no ono je bilo pogodnije.

Daklem, to što si gnjevan i nervozan mladić, isfrustriran nemogućnošću ovog ili onog,
lišen potrebne međuljudske komunikacije i eventualnim manjkom cm penisnog izdanka, ustvari znaci da si odrješit, samosvjestan i uspješan momčić. Jel?
08.04.2007 | 05:57
jebga, takav je posao

a za ovo ostalo, najbolje da se nadjemo negdje, valjda te decko moze pustit jednu vecer malo s drugim.
08.04.2007 | 06:27
Hm,
Mexico City - sutra - točno u podne...
08.04.2007 | 06:29
moze, ti zemi jajca, ja cu kobase i luka
08.04.2007 | 07:04
Jebiga, nisi smio spominjat kobase...sad će mi dečko biti ljubomoran
08.04.2007 | 07:06
u drustvu je uvijek bolje
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 14 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO